2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Betegek ültette ajándék gyümölcsfákkal gazdagodott a Szent Kereszt Kórház parkja

Zsiga Ferenc  |  2022. 10. 20., 08:01

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza ősfákkal is benépesült parkja új színfolttal gazdagodott. A pszichiátriai foglalkoztató melletti területen első körben 11, az ordasi Véger kertészet által adományozott gyümölcsfát ültettek el a betegek október 18-án délelőtt, a cég szakemberének irányítása mellett. Véger Judit környezetmérnök, kertész azt ígérte: az őszi fatelepítés tavasszal, majd jövő októberben folytatódik, újabb, elsősorban termő fákat adományoznak, hogy ezzel is hozzájáruljanak a betegek testi-lelki egészségéhez. Ráadásul szakszerű kezelés mellett, szinte karnyújtásnyira friss, egészséges, bárki által leszakítható és fogyasztható gyümölcsök álljanak rendelkezésre mind a betegek, mind a kórházi dolgozók részére.

A szakember az ültető gödrök betegekkel közös kiásása, a föld humusszal keverése, majd az irányítása mellett végzett faültetés közben elmondta:

„Nagyon jó kezdeményezésnek gondoljuk, hogy az érintett betegkör napi elfoglaltságát ilyen hasznos, mindenki számára előnyös tevékenységgel tudják kiegészíteni. Ezért kezdésként most tizenegy gyümölcsfát adományozunk a kórháznak, és az elültetésükhöz, majd későbbi szakszerű gondozásukhoz is segítséget nyújtunk. Az intézmény képviselőivel megbeszéltük, hogy ezt a fajta támogatást állandósítani tudjuk: minden évben, ősszel és tavasszal szeretnénk ezt a gyönyörű, nagy kiterjedésű parkot bővíteni. Most első körben a betegekkel közösen alma, körte, őszibarack, és külön kérésre egy diófát ültetünk el.

A növények a lelket simogatják, és ez közvetve az emberek lelki egészségére, gyógyulására is ha t- ezért is áll közel a faültetés a szívünkhöz.

A gyümölcsfák gondozása folyamatos figyelmet igényel, hiszen ha egy növényt elültetünk, főleg, ha azok termő növények, folyamatos figyelmet igényelnek. Mindez egyrészt egy kellemes elfoglaltság, másrészt óriási sikerélmény. Ha ne adj’ Isten valami betegség történik, abból a fát kigyógyítjuk, ami megint csak egy sikerélmény. A most elültetett fák a már meglévőkkel együtt mindazok lelki egészségéhez hozzájárulnak majd, akik megfordulnak itt.”

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK