2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Betegek ültette ajándék gyümölcsfákkal gazdagodott a Szent Kereszt Kórház parkja

Zsiga Ferenc  |  2022. 10. 20., 08:01

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza ősfákkal is benépesült parkja új színfolttal gazdagodott. A pszichiátriai foglalkoztató melletti területen első körben 11, az ordasi Véger kertészet által adományozott gyümölcsfát ültettek el a betegek október 18-án délelőtt, a cég szakemberének irányítása mellett. Véger Judit környezetmérnök, kertész azt ígérte: az őszi fatelepítés tavasszal, majd jövő októberben folytatódik, újabb, elsősorban termő fákat adományoznak, hogy ezzel is hozzájáruljanak a betegek testi-lelki egészségéhez. Ráadásul szakszerű kezelés mellett, szinte karnyújtásnyira friss, egészséges, bárki által leszakítható és fogyasztható gyümölcsök álljanak rendelkezésre mind a betegek, mind a kórházi dolgozók részére.

A szakember az ültető gödrök betegekkel közös kiásása, a föld humusszal keverése, majd az irányítása mellett végzett faültetés közben elmondta:

„Nagyon jó kezdeményezésnek gondoljuk, hogy az érintett betegkör napi elfoglaltságát ilyen hasznos, mindenki számára előnyös tevékenységgel tudják kiegészíteni. Ezért kezdésként most tizenegy gyümölcsfát adományozunk a kórháznak, és az elültetésükhöz, majd későbbi szakszerű gondozásukhoz is segítséget nyújtunk. Az intézmény képviselőivel megbeszéltük, hogy ezt a fajta támogatást állandósítani tudjuk: minden évben, ősszel és tavasszal szeretnénk ezt a gyönyörű, nagy kiterjedésű parkot bővíteni. Most első körben a betegekkel közösen alma, körte, őszibarack, és külön kérésre egy diófát ültetünk el.

A növények a lelket simogatják, és ez közvetve az emberek lelki egészségére, gyógyulására is ha t- ezért is áll közel a faültetés a szívünkhöz.

A gyümölcsfák gondozása folyamatos figyelmet igényel, hiszen ha egy növényt elültetünk, főleg, ha azok termő növények, folyamatos figyelmet igényelnek. Mindez egyrészt egy kellemes elfoglaltság, másrészt óriási sikerélmény. Ha ne adj’ Isten valami betegség történik, abból a fát kigyógyítjuk, ami megint csak egy sikerélmény. A most elültetett fák a már meglévőkkel együtt mindazok lelki egészségéhez hozzájárulnak majd, akik megfordulnak itt.”

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK