2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bohócdoktorok viziteltek a Szent Kereszt Kórház Gyermekosztályán – Derűt, mosolyt csaltak a kicsik arcára

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 15., 17:08

Országos turnéjuk újabb állomására, a kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztályára látogatott április 15-én a szegedi székhelyű Mosolykommandó Alapítvány bohócdoktor csapata. A hetek óta szinte teljes kapacitással működő osztályon fekvő, gyógyuló kisebb - nagyobb gyermekekhez a délelőtti vizitre ezúttal nem csak gyermekorvos, de bohócdoktor is érkezett. A bohócdoktor bácsi kórteremről kórteremre járva egykettőre derűt, mosolyt csalt az influenzával, annak szövődményével, gyomorhuruttal küszködő, vagy éppen a műtőbe készülő gyermekek és szüleik arcára.

Az önkéntes nevettetők nem érkeztek üres kézzel. A kórház igényeihez igazítva egy babakocsit, hatalmas plüssmacit, törlőkendőket hoztak ajándékba, amelyet az intézmény nevében dr. Korsós Judit, az osztály vezetője vett át.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

A csapattal érkező kommunikációs szakembert arra kértük, foglalja össze Kalocsára jövetelük célját.

A bohócdoktor és segítői elmondták: az alapítvány rendkívül fontosnak tartja a beteg gyermekek részére szervezett nevetésterápiát. Csökken a kezelés, beavatkozás előtti, alatti feszültség, a nevetés hatására az endorfin nyugtató hatással van a betegekre.

A bohócdoktorok vezetője arról számolt be, a bohóc öltözékével, megjelenésével, improvizatív készségével, a beteg gyermek betegségéhez alkalmazkodókommunikációjával gyakorlatilag 30-40 másodperc alatt képes ráhangolódni a kisbeteg professzionálisan kidolgozott tematikára épülő szórakoztatására.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Ez a terápia megtanítja a megszokott környezetéből kiszakított gyermeket szembenézni a félelmekkel, ezzel is javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. A bohócdoktorok legutóbb tavaly októberben jártak az osztályon, és mint elhangzott, idén várhatóan még egyszer ellátogatnak majd Kalocsára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés