2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Barkóczi Ilona és Dr. Göcsei Zsuzsanna miniszteri elismerést kapott – Kalocsán ma több kitüntetést vesznek át a Semmelweis-napon

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 02., 08:30

Július 1-je, Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, az egyik legismertebb magyar orvos születésnapján, a Magyar Egészségügy Napján rendezett központi ünnepségen miniszteri elismerésben részesült a Kalocsai Szent Kereszt Kórház két osztályvezető főorvosa. Dr. Barkócz Ilona a Tüdőgyógyászati Osztály, Dr. Göcsei Zsuzsanna a Neurológiai Osztály főorvosaként Prof. Dr. Kásler Miklósról vette át a kitüntetést.

A július 1-jén, Budapesten, a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen Prof.Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár több más kitüntetett mellett adta át a két kalocsai főorvosnak a díjat. A két kitüntetett korábban orvos kollégáik szavazata alapján kapta meg a Szent Kereszt Kórházban 2014-ben alapított „Év orvosa” díjat.

A két osztályvezető főorvost miniszteri elismerésre a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház főigazgató-helyettese, Dr. Mócza György javaslatára Dr. Svébis Mihály, a megyei kórház főigazgatója terjesztette fel.

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban ma tartják a Semmelweis-napot, az ünnepségen a két főorvoson túl további 9 munkatársnak mondanak köszönetet kimagasló munkájukért,

ők az elismerést a megyei kórház július 3-án, Kecskeméten tartandó ünnepségén veszik át.

AZ ESEMÉNY ALKALOM LESZ ARRA, HOGY DR. SVÉBIS MIHÁLY FŐIGAZGATÓ ÉS DR. MÓCZA GYÖRGY FŐIGAZGATÓ-HELYETTES ÁTADJA A 2019. ÉV „ÉV ORVOSA” ÉS AZ „ÉV ÁPOLÓJA” DÍJAT.”

Hogy kik részesülnek e két kitüntetésben és kik lesznek azok, akik elismerést kapnak szerdán, a megyei kórház ünnepségén, arról olvasóink a délutáni órákban értesülhetnek portálunkon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés