2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Varga Erzsébet: Amit mi megtehetünk a Covid-betegség ellen, tegyük meg! – Segítsük immunrendszerünk küzdelmét és győzelmét a kór felett!

Dr. Varga Erzsébet: Amit mi megtehetünk a Covid-betegség ellen, tegyük meg! – Segítsük immunrendszerünk küzdelmét és győzelmét a kór felett!
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 22., 08:40

Dúl a Covid-járvány 3. hulláma, nagyon sok beteg kerül kórházba, kerül válságos állapotba, vagy lélegeztető gépre, és sajnos egyes esetekben meg is hal. Sokan vannak, akik átvészelik a betegséget enyhébb tünetekkel, de hosszú- hosszú ideig megmagyarázhatatlan és változatos tüneteik, rosszulléteik vannak, lesznek. Ez a 3. hullám bizonyítja, hogy nem csak idős és többféle betegségben szenvedő ember, hanem fiatal, akár makkegészséges ember is áldozatul eshet. Dr. Varga Erzsébet kalocsai belgyógyász, diabetológus, nefrológus szakorvost a megelőzés lehetőségeiről tájékoztatta portálunkat, rajtunk keresztül a téma iránt érdeklődőket, fogékonyakat.

„A megelőzésről mindenki hallott, és többnyire alkalmazza is mindenki - a kézfertőtlenítést, a szájmaszk használatát, a zárt térben sok emberrel való találkozás kerülését, családtagon kívül más emberrel való találkozáskor a távolságtartást. A védettséget a betegség átvészelése nélkül biztosító védőoltás fontossága is ismert, és mindannyiunk számára várt védekezési mód.

Mindezek mellett azonban sok mindent tehetünk még, hogy a súlyos betegséget, a kórházat, a lélegeztető gépet elkerüljük.

Mit?

A vírus a szájon, orron, szem nyálkahártyán kerülhet be a szervezetbe. Mindezen helyek jó táptalajok a vírus szaporodásához, olyan, mint az elvetett búzamagoknak a jó föld, a víz, a meleg - kevés magból sok mag lesz - kevés vírusból sok vírus lesz. Egy-három nap alatt a szájban, az orrban, orr melléküregekben nagyon sok vírus lesz abból a pár vírusból, ami a kezünkről, vagy a levegőből bekerült.

Ezek az egyre szaporodó vírusok elindítanak egy gyulladásos folyamatot ezeken a helyeken, ami az addig is jó táptalajt még jobbá teszi - nyáktermelődés, vérbőség, meleg fokozódik, majd innen fertőzzük magunkat tovább.

Ekkor már vannak enyhe tünetek - úgy érzem megfáztam, kicsit folyik az orrom, be van dugulva az orrom, kicsit rossz a közérzetem, a tükörbe nézve is látom magamon, hogy valaminincs tökéletesen rendben.

EBBEN AZ ÁLLAPOTBAN MEG LEHET ÁLLÍTANI A VÍRUS SZAPORODÁSÁT, A BETEGSÉG SÚLYOSABBÁ VÁLÁSÁT.

Mivel? 

Nincs egyfajta gyógyszer sem, ami önmagában elegendő lenne.  De ha többféle védekezést és fegyvert bevetünk, le tudjuk győzni a vírust ebben a korai szakaszban.

HASZNÁLJUK A MODERN KÉSZÍTMÉNYEKET ÉS A HAGYOMÁNYOS, VAGY NÉPI GYÓGYMÓD KÍNÁLTA LEHETŐSÉGEKET.

Gyógyszertárakban lehet kapni vírus megelőző, vagy gyengítő orr vagy száj spray-t, amit naponta 2-3 alkalommal kell használni.

Régi jól bevált gyógymód a meleg inhalálás - kamillatea, foghagyma, bodorrózsa tea, propolisz keverékkel - ezzel naponta 5-6 alkalommal forrón inhalálni.

Az echinaceat, propoliszt, csipkebogyót tartalmazó recept nélkül kapható készítmények, C vitamin, D vitamin, szelén, cink naponta 2-3 alkalommal, a nyákoldás patikában kapható recept nélküli szerekkel, (pl ambroxol, ACC, ) hogy a vírus  ne tudjon szaporodni és  megtapadni. 

Izzasztó kúra - forró tea, forró fürdő, majd lázcsillapitó és izzadás- ( aki bírja).

Szájhigiene - fogmosás után fertőtlenítő oldattal, cserszömörcés szájvízzel gargarizálás.

HA EZEKET A PRAKTIKÁKAT (MINÉL TÖBBET EGYSZERRE) 2 – 3 NAPIG 2-3 ÓRÁNKÉNT FELVÁLTVA HASZNÁLJUK, MEG TUDJUK ÁLLÍTANI A VÍRUS KEZDETI SZAPORODÁSÁT. KÖZBEN A BÉLFLÓRA ERŐSÍTÉSÉRE IS GONDOLJUNK, (MERT A BÉL AZ IMMUNRENDSZER EGYIK KÖZPONTJA) ALUDTTEJ, JOGHURT, LACTOBACILLUS KÉSZÍTMÉNYEK.

Ha már komolyabb tünetek vannak, amelyek covid-fertőzésre utalnak,

TESZTELÉS UTÁN A HÁZIORVOS VAGY KEZELŐORVOS KI TUDJA EGÉSZÍTENI EZT A KEZELÉST A VÍRUSOK SZAPORODÁSÁT GÁTLÓ, ILLETVE CSÖKKENTŐ GYÓGYSZEREKKEL, ÉS VÉRRÖGKÉPZŐDÉST MEGAKADÁLYOZÓ GYÓGYSZEREKKEL IS.

Amit mi megtehetünk a Covid-betegség ellen, tegyük meg, ne várjuk ölbe tett kézzel az immunrendszerünk küzdelmét és győzelmét! Segítsük!”

                                            Dr. Varga Erzsébet
                   belgyógyász, diabetológus, nefrológus szakorvos

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés