2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hétvégi központi orvosi ügyeleti ellátásnál a háziorvosi ellátásra vonatkozó szabályokat kell betartani - A páciensek sebészi, vagy mosható maszkban érkezzenek!

Hétvégi központi orvosi ügyeleti ellátásnál a háziorvosi ellátásra vonatkozó szabályokat kell betartani - A páciensek sebészi, vagy mosható maszkban érkezzenek!
Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 26., 09:36

A városban és a térségben élők hétvégi és ünnepnapi központi orvosi ügyeleti ellátását biztosító, az érintett önkormányzatokkal szerződéses jogviszonyban álló Morow Medical Zrt. lakossági tájékoztatót adott ki a koronavírus-járvány idején követendő rendszabályokról. A közlemény lényege: a központi orvosi ügyeleti ellátásra a háziorvosi ellátásra vonatkozó egészségügyi hatósági szabályok vonatkoznak. Azaz, akiknek légúti panaszaik vannak (láz, köhögés, torokfájás, orrfolyás, végtag és fejfájás) az ügyeleti rendelőben történő megjelenés, házhoz hívás előtt minden esetben telefonon keressék az orvosi ügyeletet, ahonnan az orvos távkonzultáció útján próbál a beteg, az érdeklődő segítségére lenni. A torlódás, ezáltal a fertőzésveszély csökkentése érdekében célszerű előzetesen időpontot egyeztetni.

A Rédei József vezérigazgató által jegyzett tájékoztató szerint: amennyiben vény nélkül kapható készítmények beszedését követően sem szűnnek a panaszok, állapotrosszabbodás következik be, az orvos a hatályban lévő eljárásrendnek megfelelően értesíti az Országos Mentőszolgálat egységeit.

Természetesen

A NEM LÉGÚTI PANASZOKKAL RENDELKEZŐ BETEGEK ELLÁTÁSA A MEGSZOKOTT RENDBEN TÖRTÉNIK.

A tájékoztatóban az is olvasható: 

Az ügyeleti váróhelyiségben egy érintésmentes automata kézfertőtlenítő adagolót szereltek fel, melyet minden esetben használjanak a betegek az ellátás megkezdését megelőzően, majd azt követően is!” Továbbá a betegeket arra is kérik: lehetőség szerint sebészi, vagy mosható maszkban érkezzenek. Amennyiben ilyen nem áll rendelkezésükre, kérjenek az ügyeletet ellátó munkatársaktól, még az ellátás megkezdése előtt.

Mások mellett azt is tartalmazza a közlemény:

A korlátozó szabályokra azért van szükség, mert a nemzetközi statisztikai adatok alapján az egészségügyi dolgozók vannak kitéve leginkább a megfertőződés kockázatának, másrészről pedig fertőző gócként a betegséget tovább adhatják.”

A szöveghűség érdekében a tájékoztató teljes szövegét itt olvashatják.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés