2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Hétvégi központi orvosi ügyeleti ellátásnál a háziorvosi ellátásra vonatkozó szabályokat kell betartani - A páciensek sebészi, vagy mosható maszkban érkezzenek!

Hétvégi központi orvosi ügyeleti ellátásnál a háziorvosi ellátásra vonatkozó szabályokat kell betartani - A páciensek sebészi, vagy mosható maszkban érkezzenek!
Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 26., 09:36

A városban és a térségben élők hétvégi és ünnepnapi központi orvosi ügyeleti ellátását biztosító, az érintett önkormányzatokkal szerződéses jogviszonyban álló Morow Medical Zrt. lakossági tájékoztatót adott ki a koronavírus-járvány idején követendő rendszabályokról. A közlemény lényege: a központi orvosi ügyeleti ellátásra a háziorvosi ellátásra vonatkozó egészségügyi hatósági szabályok vonatkoznak. Azaz, akiknek légúti panaszaik vannak (láz, köhögés, torokfájás, orrfolyás, végtag és fejfájás) az ügyeleti rendelőben történő megjelenés, házhoz hívás előtt minden esetben telefonon keressék az orvosi ügyeletet, ahonnan az orvos távkonzultáció útján próbál a beteg, az érdeklődő segítségére lenni. A torlódás, ezáltal a fertőzésveszély csökkentése érdekében célszerű előzetesen időpontot egyeztetni.

A Rédei József vezérigazgató által jegyzett tájékoztató szerint: amennyiben vény nélkül kapható készítmények beszedését követően sem szűnnek a panaszok, állapotrosszabbodás következik be, az orvos a hatályban lévő eljárásrendnek megfelelően értesíti az Országos Mentőszolgálat egységeit.

Természetesen

A NEM LÉGÚTI PANASZOKKAL RENDELKEZŐ BETEGEK ELLÁTÁSA A MEGSZOKOTT RENDBEN TÖRTÉNIK.

A tájékoztatóban az is olvasható: 

Az ügyeleti váróhelyiségben egy érintésmentes automata kézfertőtlenítő adagolót szereltek fel, melyet minden esetben használjanak a betegek az ellátás megkezdését megelőzően, majd azt követően is!” Továbbá a betegeket arra is kérik: lehetőség szerint sebészi, vagy mosható maszkban érkezzenek. Amennyiben ilyen nem áll rendelkezésükre, kérjenek az ügyeletet ellátó munkatársaktól, még az ellátás megkezdése előtt.

Mások mellett azt is tartalmazza a közlemény:

A korlátozó szabályokra azért van szükség, mert a nemzetközi statisztikai adatok alapján az egészségügyi dolgozók vannak kitéve leginkább a megfertőződés kockázatának, másrészről pedig fertőző gócként a betegséget tovább adhatják.”

A szöveghűség érdekében a tájékoztató teljes szövegét itt olvashatják.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>
2023. 03. 22., 17:03
CsaTTlakozz elnevezéssel új országos rendőrségi kampány indult, amely a biztonsági öv fontosságára hívja fel a figyelmet - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten. Még >>>
2023. 03. 22., 11:39
Nem csak egyszerű, de gyors is és ráadásul mennyei sütemény! Többször is kipróbált receptet hoztunk nektek, ami Húsvétra is tökéletes választás lehet! Még >>>
2023. 03. 22., 08:06
A Kalocsai járásban több helyen is végez fertőtlenítési és hálózattisztítási munkát a Kiskunvíz. Még >>>