2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kitüntetés eső a Szent Kereszt Kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Zsiga Ferenc  |  2024. 06. 28., 11:24

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában június 27-én, csütörtökön a Kalocsa Kamarakórus közreműködésével tartották meg a hagyományos Semmelweis-napi ünnepségét. A város legnagyobb intézménye ünnepén dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, a vármegyei anyaintézmény részéről dr. Horváth Zsolt orvos-igazgató vett részt az ünnepségen. A 2024. évi Semmelweis-nap emelkedett hangvételű beszédet dr. Valenczi Regina, a belgyógyászati osztály orvosa mondta. Az eseményen felolvasták a kecskeméti Semmelweis-napon kitüntetésben részesülő kalocsai munkatársak nevét, majd a kórház pénzjutalommal járó elismeréseit Tóth - Szivós Etelka telephelyvezető és dr. Tóth Norbert orvosszakmai vezető, a szakdolgozói kamara kalocsai szervezete jutalmait Szigetiné Sánta Júlia elnök adta át.

Az ünnepség nyitányaként a Kalocsa Kamarakórus előadásában Vecchi: Neked szól ez a dal című műve csendült fel. Az énekkar az ünnepség végén is fellépett, záró számként a Kunbaya–spirituálét adták elő.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A műsorban Tuzson-Tóth Áron, a Liszt Ferenc AMI növendéke zongorán Edwaed Grieg Keringő című zongoraművét játszotta el, Soós Zoltán, a kórház munkatársa az intézményről szóló saját, humoros hangvételű költeményét adta elő.


Az egybegyűlteket elsőként dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek köszöntötte, majd dr. Horváth Zsolt orvos-igazgató és Tóth–Szivós Etelka telephelyvezető fejtette ki ünnepi gondolatait, köszönte meg a kórház dolgozóinak áldozatos munkáját.

Dr. Valenczi Regina, a Belgyógyászati Osztály orvosa ünnepi beszédében Semmelweis küzdelmes életútját felidézve vont párhuzamot a tudós orvos kitartó és szívós, példamutató munkája és a mai magyar egészségügyben dolgozók gyakran embert próbáló erőfeszítései között.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Mint elhangzott, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház július 4-én, Kecskeméten tartandó Semmelweis-napi ünnepségén Kalocsáról kiemelkedő munkájáért főorvosi előléptetésben részesül dr. Hum Zsigmond, a Sürgősségi Osztály osztályvezetője.

Kiváló kórházi dolgozó elismerést adományoznak Zsinkáné Rideg Anita vezető ápolónak. Kiváló ápoló címmel Lakatosné Tótyik Ildikó vezető ápolót, Kiváló asszisztens címmel Tóth Helga szakdolgozót jutalmazzák.

Az ünnepség folytatásában pénzjutalommal járó elismerésben Dr. Sipkai Ibolya főorvos, Soós Zotán boncmester, Balázs Szilvia szakasszisztens, Pénzes Jánosné fizioterápiás asszisztens, Horváthné Lakatos Ildikó röntgen asszisztens, Polyákné Markó Anita vezető ápoló helyettes, Reiter Ferenc gépkocsivezető, Balogh Sándorné szakdolgozó, Battáné Vörös Nikoletta adminisztrátor, Madácsiné Hábi Marianna szakdolgozó és Kis-Vén Jánosné, az élelmezési osztály munkatársa részesült. Az elismeréseket Tóth-Szivós Etelka telephelyvezető és Dr. Tóth Norbert orvosszakmai vezető adta át.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Idén kórházi közösséget is jutalmaztak, a 2024. év Kollektívája címet a Krónikus Belgyógyászati Osztály érdemelte ki. A címmel járó oklevelet az osztály vezető ápolója vette át.

Szivós Etelka a kórház közössége előtt köszönte meg a nyugdíjba vonuló Faragóné Jakus Edit volt gazdasági igazgatóhelyettes és Nagy László gazdasági igazgató munkáját. Utóbbit Géderlak polgármesterévé választották, ezért szeptember 30-tól megszűnik a munkaviszonya a kórházban.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara nevében Szigetiné Sánta Julianna, a kamara helyi szervezetének elnöke Molnár –Bakos Szandra vezető ápoló, Czirók Csilla szakdolgozó, Haszánné Tupcsia Szilvia szakdolgozó, Szabó Lászlóné szakdolgozó és Virág Beáta asszisztens részére virágcsokor kíséretében adott át elismeréseket.

A kórház 2024. évi bensőséges Semmelweis-napi ünnepsége állófogadással zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK