2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Negyedszázados jubileumát ünnepelte az Arany Kígyó Gyógyszertár

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 06., 10:06

Huszonöt évvel ezelőtt egy sikertörténet vette kezdetét Kalocsán. Ekkor nyitott a dr. Kasziba Istvánné vezette magán Arany Kígyó Gyógyszertár, amely azóta is meghatározó szerepet tölt be Kalocsa és a járás gyógyszerellátásában. A jeles évfordulón, március 5-én, szombaton dr. Feller Antal, a legnagyobb magyar gyógyszerforgalmazó, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója és dr. Kraszkó Károly, nyugalmazott tiszti főgyógyszerész köszöntötte mindazokat, akik részesei voltak a kezdeteknek és a folytatásnak.

A bensőséges hangulatú ünnepség résztvevőit dr. Kasziba Istvánné, Ildikó, a gyógyszertár tulajdonos vezetője fogadta, aki beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkatársként, vagy külső segítőként részt vettek és részt vesznek a kezdetek óta patinás gyógyszertár működtetésében. A közösen végzett, példamutató munka öröme mosolyt csalt az arcokra, de hogy az idő szalad, arra leginkább csak a kivetítőn pergő egykori fotomontázsok emlékeztettek.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám a büszkeséggel vegyes érzésekből későbbre is maradt, hiszen dr. Kraszkó Károly, nyugalmazott tiszti főgyógyszerész múlt idéző előadásában elismeréssel szólt az 1990-től újonnan alapított és privatizált magángyógyszertári rendszer kialakulásáról, közöttük is az elsők közt alapított Arany Kígyó Gyógyszertár indulásáról. A szakember kiemelkedő, lelkesedéssel teli tettvágyra, mintaszerű családi összefogásra, az előírásoknak való példás megfelelésre, a gyógyszertár igényes külső megjelenésére emlékezett, amikor negyed százada a városban Kasziba gyógyszertárként is emlegetett patika működési engedélyét kiadták.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
dr. Feller Antal vezérigazgató
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Feller Antal vezérigazgató személyében a gyógyszerforgalmazó szakma egyik legmagasabb rangú kiválósága érkezett az ünnepségre, ezért mondanivalóját talán a szokottnál is nagyobb figyelem kísérte. A korábban gyógyszerkutatóként is dolgozó szakember a gyógyszer-nagykereskedelem és a patikák együttműködésének bemutatását követően megköszönte a szívből jövő vendégszeretetet, majd a jubileumi évforduló alkalmából emléklapot és ajándéktárgyat adott át a gyógyszertár vezetője, dr. Kasziba Istvánné és munkatársai részére.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az est hátra lévő részében a külsőségek egyre inkább oldódtak, de a vidám, bensőséges hangulat fénypontja mégis az évfordulóra készített torta felvágása, majd elfogyasztása volt. Mindeközben a közönségnek audiovizuális élmény is jutott, ki-ki szabadon poénkodhatott azon, hogy a kivetítőn megjelenő régi fotókhoz képest az eltelt negyedszázad számára mit hozott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei