2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Negyedszázados jubileumát ünnepelte az Arany Kígyó Gyógyszertár

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 06., 10:06

Huszonöt évvel ezelőtt egy sikertörténet vette kezdetét Kalocsán. Ekkor nyitott a dr. Kasziba Istvánné vezette magán Arany Kígyó Gyógyszertár, amely azóta is meghatározó szerepet tölt be Kalocsa és a járás gyógyszerellátásában. A jeles évfordulón, március 5-én, szombaton dr. Feller Antal, a legnagyobb magyar gyógyszerforgalmazó, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója és dr. Kraszkó Károly, nyugalmazott tiszti főgyógyszerész köszöntötte mindazokat, akik részesei voltak a kezdeteknek és a folytatásnak.

A bensőséges hangulatú ünnepség résztvevőit dr. Kasziba Istvánné, Ildikó, a gyógyszertár tulajdonos vezetője fogadta, aki beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkatársként, vagy külső segítőként részt vettek és részt vesznek a kezdetek óta patinás gyógyszertár működtetésében. A közösen végzett, példamutató munka öröme mosolyt csalt az arcokra, de hogy az idő szalad, arra leginkább csak a kivetítőn pergő egykori fotomontázsok emlékeztettek.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám a büszkeséggel vegyes érzésekből későbbre is maradt, hiszen dr. Kraszkó Károly, nyugalmazott tiszti főgyógyszerész múlt idéző előadásában elismeréssel szólt az 1990-től újonnan alapított és privatizált magángyógyszertári rendszer kialakulásáról, közöttük is az elsők közt alapított Arany Kígyó Gyógyszertár indulásáról. A szakember kiemelkedő, lelkesedéssel teli tettvágyra, mintaszerű családi összefogásra, az előírásoknak való példás megfelelésre, a gyógyszertár igényes külső megjelenésére emlékezett, amikor negyed százada a városban Kasziba gyógyszertárként is emlegetett patika működési engedélyét kiadták.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
dr. Feller Antal vezérigazgató
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Feller Antal vezérigazgató személyében a gyógyszerforgalmazó szakma egyik legmagasabb rangú kiválósága érkezett az ünnepségre, ezért mondanivalóját talán a szokottnál is nagyobb figyelem kísérte. A korábban gyógyszerkutatóként is dolgozó szakember a gyógyszer-nagykereskedelem és a patikák együttműködésének bemutatását követően megköszönte a szívből jövő vendégszeretetet, majd a jubileumi évforduló alkalmából emléklapot és ajándéktárgyat adott át a gyógyszertár vezetője, dr. Kasziba Istvánné és munkatársai részére.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az est hátra lévő részében a külsőségek egyre inkább oldódtak, de a vidám, bensőséges hangulat fénypontja mégis az évfordulóra készített torta felvágása, majd elfogyasztása volt. Mindeközben a közönségnek audiovizuális élmény is jutott, ki-ki szabadon poénkodhatott azon, hogy a kivetítőn megjelenő régi fotókhoz képest az eltelt negyedszázad számára mit hozott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK