2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Negyedszázados jubileumát ünnepelte az Arany Kígyó Gyógyszertár

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 06., 10:06

Huszonöt évvel ezelőtt egy sikertörténet vette kezdetét Kalocsán. Ekkor nyitott a dr. Kasziba Istvánné vezette magán Arany Kígyó Gyógyszertár, amely azóta is meghatározó szerepet tölt be Kalocsa és a járás gyógyszerellátásában. A jeles évfordulón, március 5-én, szombaton dr. Feller Antal, a legnagyobb magyar gyógyszerforgalmazó, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója és dr. Kraszkó Károly, nyugalmazott tiszti főgyógyszerész köszöntötte mindazokat, akik részesei voltak a kezdeteknek és a folytatásnak.

A bensőséges hangulatú ünnepség résztvevőit dr. Kasziba Istvánné, Ildikó, a gyógyszertár tulajdonos vezetője fogadta, aki beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkatársként, vagy külső segítőként részt vettek és részt vesznek a kezdetek óta patinás gyógyszertár működtetésében. A közösen végzett, példamutató munka öröme mosolyt csalt az arcokra, de hogy az idő szalad, arra leginkább csak a kivetítőn pergő egykori fotomontázsok emlékeztettek.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám a büszkeséggel vegyes érzésekből későbbre is maradt, hiszen dr. Kraszkó Károly, nyugalmazott tiszti főgyógyszerész múlt idéző előadásában elismeréssel szólt az 1990-től újonnan alapított és privatizált magángyógyszertári rendszer kialakulásáról, közöttük is az elsők közt alapított Arany Kígyó Gyógyszertár indulásáról. A szakember kiemelkedő, lelkesedéssel teli tettvágyra, mintaszerű családi összefogásra, az előírásoknak való példás megfelelésre, a gyógyszertár igényes külső megjelenésére emlékezett, amikor negyed százada a városban Kasziba gyógyszertárként is emlegetett patika működési engedélyét kiadták.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
dr. Feller Antal vezérigazgató
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Feller Antal vezérigazgató személyében a gyógyszerforgalmazó szakma egyik legmagasabb rangú kiválósága érkezett az ünnepségre, ezért mondanivalóját talán a szokottnál is nagyobb figyelem kísérte. A korábban gyógyszerkutatóként is dolgozó szakember a gyógyszer-nagykereskedelem és a patikák együttműködésének bemutatását követően megköszönte a szívből jövő vendégszeretetet, majd a jubileumi évforduló alkalmából emléklapot és ajándéktárgyat adott át a gyógyszertár vezetője, dr. Kasziba Istvánné és munkatársai részére.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az est hátra lévő részében a külsőségek egyre inkább oldódtak, de a vidám, bensőséges hangulat fénypontja mégis az évfordulóra készített torta felvágása, majd elfogyasztása volt. Mindeközben a közönségnek audiovizuális élmény is jutott, ki-ki szabadon poénkodhatott azon, hogy a kivetítőn megjelenő régi fotókhoz képest az eltelt negyedszázad számára mit hozott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK