2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY! – Figyeld a telefonod, ha 60 év feletti vagy, védőoltás értesítést kaphatsz!

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY! – Figyeld a telefonod, ha 60 év feletti vagy, védőoltás értesítést kaphatsz!
Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 23., 19:58

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kalocsai Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályán keresztül közel 500 kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina érkezik a hat kalocsai háziorvosi praxisba. Az oltóanyagot a háziorvosok február 25-én, csütörtökön és február 26-án, pénteken 9-16 óráig, meghosszabbított rendelési időben tervezik beadni a központi adatbázisba előzetes jelentkezés alapján felvett,a praxisukhoz tartozó 60 év feletti lakosoknak – tájékoztatta portálunkat dr. Hajdú Zoltán.

A háziorvosok szakmai vezetője felhívja az érintettek figyelmét, hogy

FEBRUÁR 24-ÉN, SZERDÁTÓL FOKOZOTTAN FIGYELJÉK A TELEFONJUKAT, MERT A HÁZIORVOSOK ÉS ASSZISZTENSEIK IDŐPONT-EGYEZTETÉS CÉLJÁBÓL HÍVHATJÁK ŐKET!

A háziorvos hangsúlyozta: az összehangolt, jó munkához a védőoltásra várók is nagyban hozzájárulhatnak azzal, hogy pontosan megjelennek, magukkal hozzák a szemüvegüket, hogy a vakcina beadásához szükséges nyilatkozat kitöltése minél gyorsabb és zökkenőmentesebb legyen.
A főorvos aláhúzta:

AZ OLTÁS TOVÁBBRA IS ÖNKÉNTES ÉS INGYENES. FONTOS, HOGY AKI ÉRTESÍTÉST KAP AZ OLTÁSRA, AZ NE MULASSZA EL A LEHETŐSÉGET!

Aki pedig még nem tette meg, regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu weboldalon, hogy az oltások menete tervezhető legyen!
A főorvos szerint

NEM KÉRDÉS, HOGY MINDENKI, AKINEK LEHETŐSÉGE VAN RÁ, VEGYE FEL A VÉDŐOLTÁST, MERT A MASZKHASZNÁLAT ÉS A SZIGORÍTÁSOK MELLETT ÉLETKORTÓL, BETEGSÉGTŐL FÜGGETLENÜL EZ ADJA A LEGHATÁSOSABB VÉDELMET.

Dr. Hajdú Zoltán annak a véleményének adott hangot: a magyar hatóságok által engedélyezett, a világ több pontján sikerrel alkalmazottkínai Sinopharm oltóanyag előnye, hogy a vírus teljes, elölt változatát tartalmazó olyan vakcina, amely sok fehérjét, a vírus burkát, örökítőanyagát tartalmazza inaktivált állapotban.
Több tudományos megállapítás szerint ez a vakcina hosszabb védettséget ad, mint a beszerezhető többi védőoltás.

A főorvos szerint az oltóanyag fertőzést, megbetegedést nem tud okozni, de széles antigén palettája sokkal jobban "megmozdítja" az immunrendszert. Ezáltal más védőoltások tapasztalataiból kiindulva tartósabb, esetleg magasabb fokú védelmet adhat.
A háziorvosok szakmai vezetője hozzátette: immár azt is tudni, hogy a magyar fejlesztésű vakcinát a Sinopharméval megegyező technológiával tervezik.

Amint elhangzott, bizonyos életkor felett az immunrendszer nem reagál olyan aktívan az oltóanyagra, mint egy fiatal szervezetben, ettől függetlenül képes megvédeni a szövődménytől vagy halálos megbetegedéstől, tehát különösen a 60 év feletti korosztály számára a koronavírus elleni legbiztosabb védelmet az oltás adja – hívta fel a figyelmet dr. Hajdú Zoltán.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés