2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tegyük szebbé a kórházban gyógyuló beteg gyermekek karácsonyát – Adománygyűjtő pult a Belvárosi Dallmayr kávéházban

Tegyük szebbé a kórházban gyógyuló beteg gyermekek karácsonyát – Adománygyűjtő pult a Belvárosi Dallmayr kávéházban
Téglás Boglárka  |  2020. 10. 11., 11:18

A szeretet ünnepének közeledtével sorra indulnak az országban a karácsonyi adománygyűjtő akciók, és már Kalocsán is szerveződik egy gyűjtés, amelyhez bárki csatlakozhat.

Egy doboznyi boldogság

Katona Alexa gondolt egy nagyot, adományozásra buzdítja a város lakóit, ismerőseit, és mindenkit, aki szeretne csatlakozni a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kalocsai Szent-Kereszt Kórház Csecsemő és kisgyermek osztály számára indított jótékonysági akcióhoz, hogy szebbé tegyék a kisgyermekek kórházban töltött napjait.

Alexa a kórházban dolgozók segítségével összeállította azokat a tárgyakat, amikre igazán nagy szükség van az osztályon:

  • Textil pelenka, eldobható pelenka
  • Nedves popsitörlő 
  • Üveg cumisüveg (120-150ml-es üvegből készült-amit 160 fokon lehet sterilizálni)
  • cumi 
  • Leporellók 
  • Baba plédek és huzatok 
  • Babatakaró 80×65-66cm, kisgyermek takaró 120×75cm.
  • Baba és gyermek benti ruha, rugdalózó, pizsama
  • Játékok


Kérik, hogy amennyiben az adományozó leporelló könyvet szeretne eljuttatni a gyermekeknek, azt fertőtleníteni lehessen, tehát kemény borítású legyen. Ha valaki paplanhuzatot, párnahuzatot készít, esetleg vesz, vagy már nem használják, de szép állapotban megmaradt akkor lehetőség szerint legyen tépőzáras, mert mosás után az üzemi vasalás kevésbé roncsolja azt, mint a gombokat, zipzárokat. 
A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva a rengeteg segíteni akaró embernek köszönhetően, számos játék szokott érkezni karácsonykor a beteg kisgyermekeknek. Azonban a jelenlegi vírus-helyzet miatt fontos, hogy 

AMENNYIBEN HASZNÁLT JÁTÉKOT SZERETNÉNK ADOMÁNYOZNI, MINDENKÉPPEN GYŐZŐDJÜNK MEG RÓLA, HOGY AZ TELJES FELÜLETÉN FERTŐTLENÍTHETŐ LEGYEN!

Valamint, 

ÉDESSÉGET, SZALONCUKROT, GYÜMÖLCSÖT NEM TUDNAK ELFOGADNI IDÉN SZINTÉN A KORONAVÍRUS MIATT.

Katona Alexától megtudtuk, hogy a Belvárosi Dallmayr kávéházban kialakított adománygyűjtő ponton várják október 12-től a felajánlásokat, melyeket dobozban, tasakban, csomagolással ellátva, névvel feltüntetve lehet átadni. Lehetőség szerint mindenki írja rá az ajándék csomagolására, hogy mi található benne.

Segítsünk, hogy segíthessünk és másoknak szebbé varázsolhassuk majd a Karácsonyukat!- zárja gondolatait a szervező, Katona Alexa.
HA KÉRDÉSED VAN, KERESD BÁTRAN ALEXÁT!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei