2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újra működik a Szent Kereszt Kórház valamennyi szakrendelése, az urológia kivételével

Újra működik a Szent Kereszt Kórház valamennyi szakrendelése, az urológia kivételével
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 03., 07:10

Június 2-től kezdődően a Kalocsai Szent Kereszt Kórház valamennyi szakrendelése, egyelőre az urológia kivételével a járványt megelőző időszaknak megfelelő időpontokban és helyen fogadja a betegeket. A betegfelvétel számára a fekvőbeteg osztályok mindegyike rendelkezésre áll, de a felvételt megelőzően szigorú eljárásrendet kell követni.

Szivós Etelka, a Szent Kereszt Kórház főigazgató-helyettese tájékoztatása szerint június 2-től az intézményben valamennyi szakellátást a járványt megelőző időszaknak megfelelően újra indítottak, ez alól egyelőre kivételt képez az Urológiai Szakrendelés.

A szakrendelések látogatásakor a szigorú higiénés rendszabályokat valamennyi betegnek be kell tartani.

A kórházban továbbra is működtetik az egykapus beléptetési rendszert, melynek helye változatlanul az főbejáratnál található. Itt pre-triázs fogadópult működik testhőmérséklet méréssel, nyilatkozat kitöltésével, a beteg aláírásának kérésével és kézfertőtlenítéssel.

A betegeknek és hozzátartozóiknak szájmaszkban kell érkezniük.

A járóbeteg-szakellátást, valamint a diagnosztikai ellátásokat (Labor, RTG) továbbra is csak előzetes, telefonon történt időpont egyeztetés után lehet igénybe venni.

Ahol lehetőség van rá, ott telefonon keresztül történik a vizit, (pl. gyógyszerfelírás e-receptre), így nem szükséges a személyes orvos-beteg találkozás.

Amennyiben ily módon nem oldható meg a beteg panaszának, egészségügyi problémájának a kezelése, akkor a beteg időpontot kap a személyes megjelenésre.

Egy szakrendelés óránként maximum 4 betegvizsgálatot végezhet, ezért mindenkitől azt kérik, hogy pontosan tartsák be az előjegyzési időpontot, várakozás esetén tartsák be egymástól a 1,5 méter távolságot.

Egy negatív Vírus Transzport Médium (VTM) eredmény szükséges, amelyet a korábbiaknak megfelelően, hétfőtől péntekig 8:00-11:00 óráig, a kijelölt helyen végeznek. Az alábbi ellátások igénybevételéhez történik VTM mintavétel:

  • Orr-fül-gégészeti vizsgálatok,
  • Endoszkópos vizsgálatok, beavatkozások,
  • Egynapos sebészet,
  • Elektív műtétek,
  • Beteg más fekvőbeteg intézménybe, vagy szociális intézménybe történő áthelyezésekor,
  • előjegyzett beteg fekvőbeteg osztályra történő felvétele esetén


A PCR vizsgálatot (orr- és garatminta vétele) minden munkanap 8 – 11 óráig végzik. Bővebb tájékoztatót kap a beteg a triázsolás alkalmával.

A minta levétele után a beteg otthonába távozhat. Az eredmény 24 óra elteltével megnézhető az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) portálon a háziorvoson, vagy az ügyfélkapun keresztül. Negatív eredménnyel a beteg a már korábban megkért időpontban veheti igénybe a szakrendeléseket.


COVID-19 gyanús beteg szűrése, ellátása

A Központi Betegfelvételi Pultnál történt testhőmérséklet-mérést, nyilatkozat kitöltését, triázsolást követően a beteg az utcai fronton keresztül a Sürgősségi, Baleseti Osztályra irányítják át, ahol az úgynevezett decontaminalo helyiségben történik meg a szűrése.


Fekvőbeteg ellátás

A kórház fekvőbeteg osztályainak mindegyike működik. Fekvőbeteg ellátásra a fentiek szerint egy negatív VTM eredménnyel kerülhet sor, előjegyzés alapján.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés