2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Valamennyi fekvőbeteg ellátás újra indul a Szent Kereszt Kórházban – Bővítik a szakrendelések rendelési idejét és napjait

Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 20., 08:52

Valamennyi fekvőbeteg ellátás újra indult május 18-tól, hétfőtől a kalocsai Szent Kereszt Kórházban. Ám elsősorban továbbra is a sürgős eseteket látják el, mivel a koronavírus-járvány miatt 60 százalékban felszabadított ágyak számát a járvány fennállása miatt, a vonatkozó utasítás értelmében 20 százalékig tölthetik vissza. Ez azt jelenti, hogy a hét elejétől 60 százalék körülire nő az ágykihasználtság a kalocsai intézményben – írja az orvosoknak, háziorvosoknak és lakosságnak szánt tájékoztatójában a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza. A közleményben kitérnek arra is, hogy május 18-tól bővítik a szakrendelések rendelési idejét és napjait, ebből adódik, hogy ez a szolgáltatás immár közelít a veszélyhelyzet kihirdetése előtti időszakhoz. A rendelési idők változásáról, és hogy mi az, amit továbbra is elvárnak a betegektől, arról a háziorvosoktól, majd a kórház honlapján tájékozódhat a lakosság.

Mint a közleményben hangsúlyozzák: a kórházban továbbra is működtetik az egykapus beléptetési rendszert, melynek helye változatlanul a főbejáratnál található. Itt a pre-triázs, azaz fogadópult működik testhőmérséklet méréssel, nyilatkozat kitöltésével, a beteg aláírásával és kézfertőtlenítéssel.

KÉRIK A BETEGEKET ÉS HOZZÁTARTOZÓIKAT, HOGY IDE MÁR SZÁJMASZKBAN ÉRKEZZENEK!


A JÁRÓBETEG-SZAKELLÁTÁST, VALAMINT A DIAGNOSZTIKAI ELLÁTÁSOKAT IS CSAK ELŐZETES TELEFONOS IDŐPONTEGYEZTETÉS UTÁN LEHET IGÉNYBE VENNI.

Ahol lesz lehetőség, ott a telefonos megbeszélés lehetőségét kell kihasználni pl.: gyógyszerfelírás az EESZT-n keresztül, így nem szükséges az orvos-beteg találkozás. Amennyiben ebben a formában nem megoldható a beteg ellátása, időpontot kap az adott szakrendelésre megjelenés céljából.

Óránként maximum 4 betegvizsgálatot végezhet egy szakrendelés, ezért mindenkitől azt kérik, hogy pontosan tartsák be az előjegyzési időpontot és várakozás esetén tartsák be az egymástól mért 1,5 méter távolságot.

A járóbeteg-ellátáson belül a fül-orr-gégészeti, a gastroenterológiai szakvizsgálat, valamint az egynapos sebészeti beavatkozás előtt továbbra is koronavírus PCR vizsgálat elvégzése kötelező.

A tervezhető beavatkozásokra csak egy negatív vizsgálati eredmény birtokában kerülhet sor.

A PCR vizsgálatot (orr- és garatminta vétele) minden munkanap 8 – 11 óráig végzik. Bővebb tájékoztatót a beteg a triázsolás alkalmával kap.

A minta levétele után a beteg otthonába távozhat. Az eredmény 24 óra elteltével tekinthető meg az EESZT-ben (háziorvos) vagy az ügyfélkapun keresztül.

A beteg negatív eredménnyel, már korábban megkért időpontban veheti igénybe a fent említett szakrendeléseket.

A Szent Kereszt Kórház vezetése azt ígéri, a változásokról igyekeznek naprakész tájékoztatást adni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei