2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Vége a koronavírus-járvány harmadik hullámának – A halasi járványkórház már a múlt hónap végén bezárt

Vége a koronavírus-járvány harmadik hullámának – A halasi járványkórház már a múlt hónap végén bezárt
Illés György Cinó  |  2021. 06. 09., 17:37

Május végén közölték, hogy a betegszám drasztikus csökkenése miatt már nincs szükség a kiskunhalasi járványkórház nyitva tartására, ezért május 31-ével bezárt a tavaly ősszel megnyílt rekordidő alatt kialakított és fölszerelt járványkórház. Müller Cecília egy bő héttel később, kedden bejelentette: vége a járvány harmadik hullámának.

A koronavírus-járvány elleni védekezést irányító operatív törzs tegnapi tájékoztatóján jelentette ki az országos tisztifőorvos, hogy a túl vagyunk a járvány harmadik hullámán.
Ahhoz azonban, hogy a negyedik hullám elkerülhető legyen, növelni kell a beoltottak számát. Ehhez a vakcinák rendelkezésre állnak, az oltópontokon legalább 3-4 féle vakcina közül választhatnak az oltakozni szándékozók, és ma még több mint 375 ezer Pfizer, csütörtökön 36 ezer Janssen, pénteken pedig közel 65 ezer Moderna vakcina érkezik az országba.

Müller Cecília azt is közölte: tegnapig 5.278.680-an kapták meg valamely védőoltás első adagját, míg a másodikat 4.027.056 ember. Ezzel az oltási aránnyal Európában továbbra is a második helyen áll Magyarország, Málta után – fűzte hozzá. A mai híradások szerint az óta további több mint 40 ezer emberrel nőtt a második oltást megkapottak száma.

A kiskunhalasi járványkórház dolgozói állományának tagjait, orvosokat, ápolókat és kiszolgáló személyzetet több kórház, köztük a kalocsai Szent Kereszt Kórház kollektívájából helyezték át, akik immár eredeti munkahelyükön vehetik föl a munkát.
Munkájukat mindvégig nagy társadalmi figyelem és erkölcsi támogatás kísérte, ami többek közt kifejeződött abban is, hogy sokan, vállalkozások és az önkormányzat  ételadománnyal kedveskedtek az ott dolgozóknak – derült ki a Baon.hu megyei portálnak az ideiglenes kórház bezárása kapcsán közölt összeállításából.

E szerint az elmúlt szombaton a halasi képviselő-testület Fidesz–KDNP-frakciója vitt ételadományt a kórházi dolgozóknak, babgulyás és frissen sült kakaós csiga volt a menü. De korábban is, a koronavírus-járvány felerősödése óta szinte nem volt olyan hétvége, hogy helyi és környékbeli vállalkozások, magánszemélyek ne ajánlottak volna fel ételadományt a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház dolgozóinak.
A kórház bezárása kapcsán pedig az idén ötvenéves, soltvadkerti Szervánszky-féle Szent Korona Cukrászda egy hatalmas tortával kedveskedett járványkórház harcedzett kollektívájának, amelyért dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója közösségi médiás oldalán mondott köszönetet.

Nem sima nátha volt…

A járványkórházban ismert embereket, közéleti személyiségeket is ápoltak, akik közül portálunkon saját maga, illetve családja által elhelyezett közösségi médiás bejegyzései Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés korábbi elnökének esetével foglalkoztunk.
Bányai Gábor február 24-én még saját maga közölte a nyilvánossággal:

Családtagok, munkatársak, ismerősök, barátok után sajnos én is megfertőződtem ezzel a szörnyű kórral. Jelenleg a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházban ápolnak. Itt jó kezekben vagyok, orvosaim, ápolóim, mindent megtesznek minden itt ápolt betegért, mindenki mielőbbi gyógyulásáért.  Életem legnagyobb megpróbáltatását élem át, ennyire beteg még sosem voltam, de fel fogok épülni!” Ez utóbbi megjegyzésével kapcsolatban aztán sok kicsinyhitűnek támadtak kétségei, miután alig három nappal később – amint portálunk is szemlézte – már a családja írta ki a profiljára, hogy nagyobb a baj, mint ahogyan eredetileg gondolta volna bárki is. A bejegyzés szerint Bányai Gábort már a fenti posztjának közlése napján, február 24-én délután lélegeztető gépre helyezték, altatásban tartották.
Aztán soká, nagyon soká nem érkezett újabb hír…

Két héttel később viszont újra rossz hírt tett közzé a politikus családja.
E szerint Bányai Gábor állapota a korábbi gyors javulást követően, a hét elején újra rossz irányba fordult, súlyosan kritikus volt, továbbra is lélegeztetőgépen és altatásban tartották.

Ez a hír után újabb egy hét csend következett, miközben a bejegyzések alatt százak kívántak jobbulást a súlyos betegnek. Március 19-én azután újabb, egyszerre ijesztő és reménykeltő üzenetet tett közzé a család, amiről portálunkon is olvashattak. E szerint Bányai Gábor állapota március 13-án – tehát az előző bejegyzés másnapján – annyira leromlott, hogy azonnali beavatkozást követően egy légzést és keringetést támogató eszközre tették, azaz műtüdő kezelést kapott. E kezelés az első napok válságos állapota után elkezdte gyakorolni a kedvező hatását, megmentve a beteg életét. Ezt a beavatkozást azonban már nem Kiskunhalason végezték el, ahhoz át kellett szállítani Szegedre, ahol a továbbiakban is ápolták, altatásban és lélegeztetőgépen tartva, de – amint írták – stabil és reménykeltő állapotban.

Maj egy hónappal később, április 15-én még mindig nem a legmegnyugtatóbb híreket olvashattunk a család tollából az ekkor már ötven napja válságos állapotban lévő Bányai Gáborról, bár azt írták, hogy a kiskunhalasi, majd a szegedi orvosok és nővérek hittel teli kitartó munkájának, valamint az olvasók imáinak köszönhetően állapota sokat javult, a koronavírust már legyőzte a szervezete, de az általa okozott károk miatt még akkor is is gépi lélegeztetésre szorult, mélyaltatásban tartották.
Aztán újra eltelt másfél hónap…

Június elsején jelent meg a következő bejegyzés a porfilján. Ezt viszont már végre-valahára már ő maga tette, visszatérését Ákos egy nótájával téve egyértelművé:

Hello, hello, újra itt vagyok!” Azzal a kiegészítéssel, hogy egy ismert ember küzdelmei révén

A BETEGSÉG MINDEN ÁLDOZATA ELŐTT FEJET HAJTVA,

és a kór minden legyőzőjével és családjaival együtt örülve, nekik ugyanazt óhajtva

BÁNYAI GÁBORNAK TOVÁBBI GYORS GYÓGYULÁST ÉS TELJES FELÉPÜLÉST KÍVÁN SZERKESZTŐSÉGÜNK!
* Borítóképünk forrása: Index

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK