2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vége a koronavírus-járvány harmadik hullámának – A halasi járványkórház már a múlt hónap végén bezárt

Vége a koronavírus-járvány harmadik hullámának – A halasi járványkórház már a múlt hónap végén bezárt
Illés György Cinó  |  2021. 06. 09., 17:37

Május végén közölték, hogy a betegszám drasztikus csökkenése miatt már nincs szükség a kiskunhalasi járványkórház nyitva tartására, ezért május 31-ével bezárt a tavaly ősszel megnyílt rekordidő alatt kialakított és fölszerelt járványkórház. Müller Cecília egy bő héttel később, kedden bejelentette: vége a járvány harmadik hullámának.

A koronavírus-járvány elleni védekezést irányító operatív törzs tegnapi tájékoztatóján jelentette ki az országos tisztifőorvos, hogy a túl vagyunk a járvány harmadik hullámán.
Ahhoz azonban, hogy a negyedik hullám elkerülhető legyen, növelni kell a beoltottak számát. Ehhez a vakcinák rendelkezésre állnak, az oltópontokon legalább 3-4 féle vakcina közül választhatnak az oltakozni szándékozók, és ma még több mint 375 ezer Pfizer, csütörtökön 36 ezer Janssen, pénteken pedig közel 65 ezer Moderna vakcina érkezik az országba.

Müller Cecília azt is közölte: tegnapig 5.278.680-an kapták meg valamely védőoltás első adagját, míg a másodikat 4.027.056 ember. Ezzel az oltási aránnyal Európában továbbra is a második helyen áll Magyarország, Málta után – fűzte hozzá. A mai híradások szerint az óta további több mint 40 ezer emberrel nőtt a második oltást megkapottak száma.

A kiskunhalasi járványkórház dolgozói állományának tagjait, orvosokat, ápolókat és kiszolgáló személyzetet több kórház, köztük a kalocsai Szent Kereszt Kórház kollektívájából helyezték át, akik immár eredeti munkahelyükön vehetik föl a munkát.
Munkájukat mindvégig nagy társadalmi figyelem és erkölcsi támogatás kísérte, ami többek közt kifejeződött abban is, hogy sokan, vállalkozások és az önkormányzat  ételadománnyal kedveskedtek az ott dolgozóknak – derült ki a Baon.hu megyei portálnak az ideiglenes kórház bezárása kapcsán közölt összeállításából.

E szerint az elmúlt szombaton a halasi képviselő-testület Fidesz–KDNP-frakciója vitt ételadományt a kórházi dolgozóknak, babgulyás és frissen sült kakaós csiga volt a menü. De korábban is, a koronavírus-járvány felerősödése óta szinte nem volt olyan hétvége, hogy helyi és környékbeli vállalkozások, magánszemélyek ne ajánlottak volna fel ételadományt a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház dolgozóinak.
A kórház bezárása kapcsán pedig az idén ötvenéves, soltvadkerti Szervánszky-féle Szent Korona Cukrászda egy hatalmas tortával kedveskedett járványkórház harcedzett kollektívájának, amelyért dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója közösségi médiás oldalán mondott köszönetet.

Nem sima nátha volt…

A járványkórházban ismert embereket, közéleti személyiségeket is ápoltak, akik közül portálunkon saját maga, illetve családja által elhelyezett közösségi médiás bejegyzései Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés korábbi elnökének esetével foglalkoztunk.
Bányai Gábor február 24-én még saját maga közölte a nyilvánossággal:

Családtagok, munkatársak, ismerősök, barátok után sajnos én is megfertőződtem ezzel a szörnyű kórral. Jelenleg a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházban ápolnak. Itt jó kezekben vagyok, orvosaim, ápolóim, mindent megtesznek minden itt ápolt betegért, mindenki mielőbbi gyógyulásáért.  Életem legnagyobb megpróbáltatását élem át, ennyire beteg még sosem voltam, de fel fogok épülni!” Ez utóbbi megjegyzésével kapcsolatban aztán sok kicsinyhitűnek támadtak kétségei, miután alig három nappal később – amint portálunk is szemlézte – már a családja írta ki a profiljára, hogy nagyobb a baj, mint ahogyan eredetileg gondolta volna bárki is. A bejegyzés szerint Bányai Gábort már a fenti posztjának közlése napján, február 24-én délután lélegeztető gépre helyezték, altatásban tartották.
Aztán soká, nagyon soká nem érkezett újabb hír…

Két héttel később viszont újra rossz hírt tett közzé a politikus családja.
E szerint Bányai Gábor állapota a korábbi gyors javulást követően, a hét elején újra rossz irányba fordult, súlyosan kritikus volt, továbbra is lélegeztetőgépen és altatásban tartották.

Ez a hír után újabb egy hét csend következett, miközben a bejegyzések alatt százak kívántak jobbulást a súlyos betegnek. Március 19-én azután újabb, egyszerre ijesztő és reménykeltő üzenetet tett közzé a család, amiről portálunkon is olvashattak. E szerint Bányai Gábor állapota március 13-án – tehát az előző bejegyzés másnapján – annyira leromlott, hogy azonnali beavatkozást követően egy légzést és keringetést támogató eszközre tették, azaz műtüdő kezelést kapott. E kezelés az első napok válságos állapota után elkezdte gyakorolni a kedvező hatását, megmentve a beteg életét. Ezt a beavatkozást azonban már nem Kiskunhalason végezték el, ahhoz át kellett szállítani Szegedre, ahol a továbbiakban is ápolták, altatásban és lélegeztetőgépen tartva, de – amint írták – stabil és reménykeltő állapotban.

Maj egy hónappal később, április 15-én még mindig nem a legmegnyugtatóbb híreket olvashattunk a család tollából az ekkor már ötven napja válságos állapotban lévő Bányai Gáborról, bár azt írták, hogy a kiskunhalasi, majd a szegedi orvosok és nővérek hittel teli kitartó munkájának, valamint az olvasók imáinak köszönhetően állapota sokat javult, a koronavírust már legyőzte a szervezete, de az általa okozott károk miatt még akkor is is gépi lélegeztetésre szorult, mélyaltatásban tartották.
Aztán újra eltelt másfél hónap…

Június elsején jelent meg a következő bejegyzés a porfilján. Ezt viszont már végre-valahára már ő maga tette, visszatérését Ákos egy nótájával téve egyértelművé:

Hello, hello, újra itt vagyok!” Azzal a kiegészítéssel, hogy egy ismert ember küzdelmei révén

A BETEGSÉG MINDEN ÁLDOZATA ELŐTT FEJET HAJTVA,

és a kór minden legyőzőjével és családjaival együtt örülve, nekik ugyanazt óhajtva

BÁNYAI GÁBORNAK TOVÁBBI GYORS GYÓGYULÁST ÉS TELJES FELÉPÜLÉST KÍVÁN SZERKESZTŐSÉGÜNK!
* Borítóképünk forrása: Index

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>
2021. 12. 03., 11:10
Vasárnap este a színházban lesz az ismert színészek nevével fémjelzett előadás, amelyre a színész a KIK közösségi médiás oldalán invitálja a közönséget. Még >>>
2021. 12. 03., 10:45
Januártól a magánszemélyek kezdeményezhetik, hogy az állami nyilvántartásokban tárolt adataik változása esetén értesítést kapjanak azok a közművek és cégek, amelyekkel szerződésük van. Még >>>
2021. 12. 03., 10:22
Íme a harmadik feladvány, játékra fel! Még >>>
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés