2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

XXI. Regionális Ápolási Konferencia Kecskeméten – A Szent Kereszt Kórházból két munkatárs részesült elismerésben

Zsiga Ferenc  |  2022. 06. 13., 07:53

Az ápolók világnapja alkalmából XXI. alkalommal szerveztek Regionális Ápolási Konferenciát Kecskeméten. Az esemény fő témája a Covid19 járvány volt, figyelemmel arra, hogy az egészségügyben történt változások többségét leginkább a világjárvány alakította. Kalocsáról Tindik Anikó Bács-Kiskun Megyéért díjat és elismerő oklevelet, Klopcsek Tamásné kiváló szakasszisztens oklevelet vehetett át a rendezvényen.

Szorongások, duális egészségügyi képzés, az alapellátás feladatai, betegellátó osztályok bemutatása, laktációs szaktanácsadás. Ezekről a témákról június 10-pén, pénteken hallhattak a XXI. Regionális Ápolási Konferencia résztvevői. Az eseményt az ápolók világnapja alkalmából szervezik meg hagyományosan, június elején. A Covid- járvány az előző években ebbe is beleszólt, akárcsak az egészségügyi dolgozók életébe. Nem véletlen, hogy az ápolási konferencia fő témája is ez volt, célja pedig, hogy biztatást kapjanak az ápolók a jövőt tekintve.


Pap-Szekeres Anita
, a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház ápolási igazgatója köszöntő beszédében is kiemelte: biztatás és köszönetet jár az ápolóknak. Rámutatott arra is, a járvány idején sem hagyhatják, hogy eluralkodjon rajtuk a sok szörnyűség.

Menni kell előre, a betegellátást folytatni kell. Az 5. hullám idején megmutatkoztak a Covid pozitív hatásai is. Nagyon jó csapatösszetartó lett végül ez a járvány."- emelte ki az ápolási igazgató.


A konferencia megnyitóján dr. Horváth Zsolt orvosigazgató is köszönetét fejezte ki az ápolóknak.

A legszebb emberi hivatás azon munkálkodni, hogy valakinek az életét, az életbe vetett hitét, élni akarását visszaadjuk."- fogalmazott dr. Horváth Zsolt.


Az orvos-igazgató Benkő Elekről és feleségéről is beszélt a jelenlévőknek. Ők teremtették meg Kecskeméten az első kórház, azaz a Cserepes kórház létrejöttének feltételeit. Ma már 1700 szakdolgozó munkálkodik a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház ernyője alatt azon, hogy amennyire csak lehet, mindenki egészségben élhesse napjait. A város nevében Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően átadták a kimagasló teljesítményt nyújtó egészségügyi dolgozóknak szánt kitűntetéseket is, majd a konferencia a szakmai programmal folytatódott.

Kiváló Ápoló, Kiváló Asszisztens és Ápolási Igazgatói Dicséret elismerő címet kaptak a betegágy mellett dolgozó ápolók, valamint a járóbeteg ellátás területén dolgozó asszisztensek munkájuk elismeréséül, hivatásuk iránti elkötelezettségükért.

A kalocsai Szent Kereszt Kórházból két munkatárs vehetett át elismerő oklevelet: Tindik Anikó Bács-Kiskun Megyéért díjat és elismerő oklevelet, Klopcsek Tamásné kiváló  szakasszisztens oklevelet vehetett át.
Mindkettőjüknek gratulálunk az elismeréshez!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK