2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

XXI. Regionális Ápolási Konferencia Kecskeméten – A Szent Kereszt Kórházból két munkatárs részesült elismerésben

Zsiga Ferenc  |  2022. 06. 13., 07:53

Az ápolók világnapja alkalmából XXI. alkalommal szerveztek Regionális Ápolási Konferenciát Kecskeméten. Az esemény fő témája a Covid19 járvány volt, figyelemmel arra, hogy az egészségügyben történt változások többségét leginkább a világjárvány alakította. Kalocsáról Tindik Anikó Bács-Kiskun Megyéért díjat és elismerő oklevelet, Klopcsek Tamásné kiváló szakasszisztens oklevelet vehetett át a rendezvényen.

Szorongások, duális egészségügyi képzés, az alapellátás feladatai, betegellátó osztályok bemutatása, laktációs szaktanácsadás. Ezekről a témákról június 10-pén, pénteken hallhattak a XXI. Regionális Ápolási Konferencia résztvevői. Az eseményt az ápolók világnapja alkalmából szervezik meg hagyományosan, június elején. A Covid- járvány az előző években ebbe is beleszólt, akárcsak az egészségügyi dolgozók életébe. Nem véletlen, hogy az ápolási konferencia fő témája is ez volt, célja pedig, hogy biztatást kapjanak az ápolók a jövőt tekintve.


Pap-Szekeres Anita
, a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház ápolási igazgatója köszöntő beszédében is kiemelte: biztatás és köszönetet jár az ápolóknak. Rámutatott arra is, a járvány idején sem hagyhatják, hogy eluralkodjon rajtuk a sok szörnyűség.

Menni kell előre, a betegellátást folytatni kell. Az 5. hullám idején megmutatkoztak a Covid pozitív hatásai is. Nagyon jó csapatösszetartó lett végül ez a járvány."- emelte ki az ápolási igazgató.


A konferencia megnyitóján dr. Horváth Zsolt orvosigazgató is köszönetét fejezte ki az ápolóknak.

A legszebb emberi hivatás azon munkálkodni, hogy valakinek az életét, az életbe vetett hitét, élni akarását visszaadjuk."- fogalmazott dr. Horváth Zsolt.


Az orvos-igazgató Benkő Elekről és feleségéről is beszélt a jelenlévőknek. Ők teremtették meg Kecskeméten az első kórház, azaz a Cserepes kórház létrejöttének feltételeit. Ma már 1700 szakdolgozó munkálkodik a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház ernyője alatt azon, hogy amennyire csak lehet, mindenki egészségben élhesse napjait. A város nevében Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően átadták a kimagasló teljesítményt nyújtó egészségügyi dolgozóknak szánt kitűntetéseket is, majd a konferencia a szakmai programmal folytatódott.

Kiváló Ápoló, Kiváló Asszisztens és Ápolási Igazgatói Dicséret elismerő címet kaptak a betegágy mellett dolgozó ápolók, valamint a járóbeteg ellátás területén dolgozó asszisztensek munkájuk elismeréséül, hivatásuk iránti elkötelezettségükért.

A kalocsai Szent Kereszt Kórházból két munkatárs vehetett át elismerő oklevelet: Tindik Anikó Bács-Kiskun Megyéért díjat és elismerő oklevelet, Klopcsek Tamásné kiváló  szakasszisztens oklevelet vehetett át.
Mindkettőjüknek gratulálunk az elismeréshez!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK