2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

XXI. Regionális Ápolási Konferencia Kecskeméten – A Szent Kereszt Kórházból két munkatárs részesült elismerésben

Zsiga Ferenc  |  2022. 06. 13., 07:53

Az ápolók világnapja alkalmából XXI. alkalommal szerveztek Regionális Ápolási Konferenciát Kecskeméten. Az esemény fő témája a Covid19 járvány volt, figyelemmel arra, hogy az egészségügyben történt változások többségét leginkább a világjárvány alakította. Kalocsáról Tindik Anikó Bács-Kiskun Megyéért díjat és elismerő oklevelet, Klopcsek Tamásné kiváló szakasszisztens oklevelet vehetett át a rendezvényen.

Szorongások, duális egészségügyi képzés, az alapellátás feladatai, betegellátó osztályok bemutatása, laktációs szaktanácsadás. Ezekről a témákról június 10-pén, pénteken hallhattak a XXI. Regionális Ápolási Konferencia résztvevői. Az eseményt az ápolók világnapja alkalmából szervezik meg hagyományosan, június elején. A Covid- járvány az előző években ebbe is beleszólt, akárcsak az egészségügyi dolgozók életébe. Nem véletlen, hogy az ápolási konferencia fő témája is ez volt, célja pedig, hogy biztatást kapjanak az ápolók a jövőt tekintve.


Pap-Szekeres Anita
, a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház ápolási igazgatója köszöntő beszédében is kiemelte: biztatás és köszönetet jár az ápolóknak. Rámutatott arra is, a járvány idején sem hagyhatják, hogy eluralkodjon rajtuk a sok szörnyűség.

Menni kell előre, a betegellátást folytatni kell. Az 5. hullám idején megmutatkoztak a Covid pozitív hatásai is. Nagyon jó csapatösszetartó lett végül ez a járvány."- emelte ki az ápolási igazgató.


A konferencia megnyitóján dr. Horváth Zsolt orvosigazgató is köszönetét fejezte ki az ápolóknak.

A legszebb emberi hivatás azon munkálkodni, hogy valakinek az életét, az életbe vetett hitét, élni akarását visszaadjuk."- fogalmazott dr. Horváth Zsolt.


Az orvos-igazgató Benkő Elekről és feleségéről is beszélt a jelenlévőknek. Ők teremtették meg Kecskeméten az első kórház, azaz a Cserepes kórház létrejöttének feltételeit. Ma már 1700 szakdolgozó munkálkodik a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház ernyője alatt azon, hogy amennyire csak lehet, mindenki egészségben élhesse napjait. A város nevében Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően átadták a kimagasló teljesítményt nyújtó egészségügyi dolgozóknak szánt kitűntetéseket is, majd a konferencia a szakmai programmal folytatódott.

Kiváló Ápoló, Kiváló Asszisztens és Ápolási Igazgatói Dicséret elismerő címet kaptak a betegágy mellett dolgozó ápolók, valamint a járóbeteg ellátás területén dolgozó asszisztensek munkájuk elismeréséül, hivatásuk iránti elkötelezettségükért.

A kalocsai Szent Kereszt Kórházból két munkatárs vehetett át elismerő oklevelet: Tindik Anikó Bács-Kiskun Megyéért díjat és elismerő oklevelet, Klopcsek Tamásné kiváló  szakasszisztens oklevelet vehetett át.
Mindkettőjüknek gratulálunk az elismeréshez!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK