2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán vizitált az Apostoli Szentszék Követe - Michael August Blume vasárnap érkezett a városba

Zsiga Ferenc  |  2019. 03. 05., 08:31

Kalocsára látogatott március 3-án, vasárnap Michael August Blume, Magyarország múlt év júniusától kinevezett új apostoli nunciusa. Az Apostoli Szentszék követét dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke fogadta. Bábel érsek és Udvardy György pécsi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar alelnöke hívek százaival és a főegyházmegye papságával vett részt a Blume érsek által vasárnap 16 órától bemutatott szentmisén a Nagyboldogasszony templomban. A 2005-től vatikáni szolgálatot ellátó, az Amerikai Egyesült Államokból származó pápai nagykövet sajtótájékoztatót nem tartott és látogatása céljáról a médiának nem nyilatkozott.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

Dr. Bábel Balázs érsek vasárnap az Astríceum múzeumban a sajtó képviselőinek elmondta: a pápai nagykövet bemutatkozó látogatása alkalmával megtekintette az Asrtríceumot, a főszékesegyház könyvtárát és az intézményeket, ám ennek részleteit nem pontosította.

Bábel érsek a főszékesegyházban összegyűlt hívek előtt a Szentszék követét latinul köszöntötte, majd megkezdődött azon ritka egyházi szertartások egyike, amelyen ilyen számban magas rangú főpapok csak kivételes alkalmakkor vesznek részt.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

A hétköznapi kommunikációban magyarul csak nehezen megszólaló pápai nuncius a misét magyarul mondta, ezzel is megtisztelve a vendéglátóit és a híveket. Szentbeszéde azonban angol nyelven, szinkrontolmácsolás mellett hangzott el. A szentmisén közreműködött a főszékesegyház kórusa.

A szertartás után a pápai nagykövet az egyházmegye papságával a kalocsai iskolanővérek fenntartásában működő Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben találkozott és kötetlen beszélgetést folytatott.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

Pápai nuncius évekkel korábban járt Kalocsán, így a vatikáni nagykövet látogatása és miséje kuriózumnak számít a városban.

Mint Bábel érsek korábban elmondta, a pápai nagykövet májusban Kecskemétre is ellátogat. Az érsek az ottani vizitet a bérmálás időpontjára időzítette, de a Szent Wojtyla Barátság Központot is felkeresi.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés