2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán vizitált az Apostoli Szentszék Követe - Michael August Blume vasárnap érkezett a városba

Zsiga Ferenc  |  2019. 03. 05., 08:31

Kalocsára látogatott március 3-án, vasárnap Michael August Blume, Magyarország múlt év júniusától kinevezett új apostoli nunciusa. Az Apostoli Szentszék követét dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke fogadta. Bábel érsek és Udvardy György pécsi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar alelnöke hívek százaival és a főegyházmegye papságával vett részt a Blume érsek által vasárnap 16 órától bemutatott szentmisén a Nagyboldogasszony templomban. A 2005-től vatikáni szolgálatot ellátó, az Amerikai Egyesült Államokból származó pápai nagykövet sajtótájékoztatót nem tartott és látogatása céljáról a médiának nem nyilatkozott.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

Dr. Bábel Balázs érsek vasárnap az Astríceum múzeumban a sajtó képviselőinek elmondta: a pápai nagykövet bemutatkozó látogatása alkalmával megtekintette az Asrtríceumot, a főszékesegyház könyvtárát és az intézményeket, ám ennek részleteit nem pontosította.

Bábel érsek a főszékesegyházban összegyűlt hívek előtt a Szentszék követét latinul köszöntötte, majd megkezdődött azon ritka egyházi szertartások egyike, amelyen ilyen számban magas rangú főpapok csak kivételes alkalmakkor vesznek részt.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

A hétköznapi kommunikációban magyarul csak nehezen megszólaló pápai nuncius a misét magyarul mondta, ezzel is megtisztelve a vendéglátóit és a híveket. Szentbeszéde azonban angol nyelven, szinkrontolmácsolás mellett hangzott el. A szentmisén közreműködött a főszékesegyház kórusa.

A szertartás után a pápai nagykövet az egyházmegye papságával a kalocsai iskolanővérek fenntartásában működő Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben találkozott és kötetlen beszélgetést folytatott.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

Pápai nuncius évekkel korábban járt Kalocsán, így a vatikáni nagykövet látogatása és miséje kuriózumnak számít a városban.

Mint Bábel érsek korábban elmondta, a pápai nagykövet májusban Kecskemétre is ellátogat. Az érsek az ottani vizitet a bérmálás időpontjára időzítette, de a Szent Wojtyla Barátság Központot is felkeresi.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK