2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán vizitált az Apostoli Szentszék Követe - Michael August Blume vasárnap érkezett a városba

Zsiga Ferenc  |  2019. 03. 05., 08:31

Kalocsára látogatott március 3-án, vasárnap Michael August Blume, Magyarország múlt év júniusától kinevezett új apostoli nunciusa. Az Apostoli Szentszék követét dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke fogadta. Bábel érsek és Udvardy György pécsi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar alelnöke hívek százaival és a főegyházmegye papságával vett részt a Blume érsek által vasárnap 16 órától bemutatott szentmisén a Nagyboldogasszony templomban. A 2005-től vatikáni szolgálatot ellátó, az Amerikai Egyesült Államokból származó pápai nagykövet sajtótájékoztatót nem tartott és látogatása céljáról a médiának nem nyilatkozott.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

Dr. Bábel Balázs érsek vasárnap az Astríceum múzeumban a sajtó képviselőinek elmondta: a pápai nagykövet bemutatkozó látogatása alkalmával megtekintette az Asrtríceumot, a főszékesegyház könyvtárát és az intézményeket, ám ennek részleteit nem pontosította.

Bábel érsek a főszékesegyházban összegyűlt hívek előtt a Szentszék követét latinul köszöntötte, majd megkezdődött azon ritka egyházi szertartások egyike, amelyen ilyen számban magas rangú főpapok csak kivételes alkalmakkor vesznek részt.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

A hétköznapi kommunikációban magyarul csak nehezen megszólaló pápai nuncius a misét magyarul mondta, ezzel is megtisztelve a vendéglátóit és a híveket. Szentbeszéde azonban angol nyelven, szinkrontolmácsolás mellett hangzott el. A szentmisén közreműködött a főszékesegyház kórusa.

A szertartás után a pápai nagykövet az egyházmegye papságával a kalocsai iskolanővérek fenntartásában működő Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben találkozott és kötetlen beszélgetést folytatott.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

Pápai nuncius évekkel korábban járt Kalocsán, így a vatikáni nagykövet látogatása és miséje kuriózumnak számít a városban.

Mint Bábel érsek korábban elmondta, a pápai nagykövet májusban Kecskemétre is ellátogat. Az érsek az ottani vizitet a bérmálás időpontjára időzítette, de a Szent Wojtyla Barátság Központot is felkeresi.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK