2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vasárnap hagyományteremtő méhész mise Kalocsán

Vasárnap hagyományteremtő méhész mise Kalocsán
Helyszín: Szent István király (egykori Jezsuita) templom
Dátum: 2020. március 01., vasárnap 17:00

A meteorológiai tavasz első napján, e hét vasárnap délután 17 órakor hagyományteremtő szándékkal tartják meg a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban a méhészek miséjét. Ezzel a Szent Miklós napi pálinkaszentelő mise a szeptemberi terményáldás, a Jézus Szíve búcsú ünnepi miséje és a tűzoltók Szent Flórián miséje mellé újabb évi rendszerességgel megtartandó ünnep kerülhet föl a templom programnaptárjába.

A "méhészek szentmiséjére" Szent Ambrus ünnepe volna az ideális dátum, december 7-én, de Szent Miklós ünnepe és a hozzá kapcsolódó pálinkaszentelő szentmise miatt az az időszak már így is elég mozgalmas e templomban. Ezért a helyett az első tavaszi, "tisztuló" kirepülés idejére került a választás, így március első vasárnapján tartják meg a méhészek szentmiséjét– tájékoztatta portálunkat dr. Mészáros István templomigazgató.

A szentmisére az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Kalocsai Szervezete elnöke, Papp Zoltán és a templomigazgató szeretettel hívja és várja a méhészeket családtagjaikkal együtt, és kérik, hogy

A SZENTMISÉRE HOZZANAK MAGUKKAL MEGÁLDÁSRA SZÁNT MÉZET IS, AMIT A SZENTMISE ELŐTT AZ OLTÁRNÁL HELYEZHETNEK EL.

Az ötlet templomi közösségünk egyik tagja fejéből pattant ki, aki maga is méhész. Mi ezzel is szeretnénk a hazai méz jóhírét kelteni”– nyilatkozta az új hagyománnyal kapcsolatban Mészáros István, hozzátéve, hogy terveik szerint a szentmise után mézkóstolóra is sok kerül majd a kalocsai egyesület egyik tagja jóvoltából.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés