2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

20 éves a Belvárosi Általános Iskola

Illés György Cinó  |  2016. 03. 21., 13:30

2016. március 18-án ünnepelte a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája a „Belvárosi” név felvételének 20. évfordulóját. Így pontosan a kerek évfordulón, múlt péntek este tartották meg az iskola diákságának fergeteges ünnepi műsorát, amelyen a tanulóifjúság mindegyik korosztálya készült valami izgalmas produkcióval a Városi Színház nézőterét dugig megtöltő szülőknek, vendégeknek.

Az alsó tagozatosok közös produkcióval készültek: hangszeres bemutatóval, versekkel és sok mozgásra épülő színpadi játékukkal – A dzsungel könyve zenéjének segítségével – az őserdők világába röpítették a nézőket.

Képgaléria megtekintése (85 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A fölső tagozatosok a kamaszkorról, diákok mindennapi élményeiről irodalmi összeállítást adtak elő. Angol dalokkal, versekkel nyelvi ismereteiket is bizonyították. A tanulók sport és mozgás iránti szeretetét zenés „retro” testnevelés órarészlettel és gimnasztikai ugróköteles produkcióval mutatták be.
Az előadás rendkívül látványos pillanata volt, amikor a kézműves foglalkozáson készített kínai sárkányt is felvonultatták ahhoz illő zenére, nagy tetszést aratva nézők körében.

Képgaléria megtekintése (85 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az iskola tanulói évek óta sikeresen szerepelnek történelmi versenyeken. A tantárgy iránti szeretetüket ezúttal egy XIV-XV. századi eseményeket fölidéző jelenetekkel bizonyították. Az ötödikesek rövid mesejátékokkal jeleskedtek. Az iskola egyik büszkesége, az országos prózamondó versenyen első helyezést elért kisdiák is hozzájárult előadásával a műsor sikeréhez. A hatodikos lányok egy zenés számmal: ritmikus pohárpörgetéssel kápráztatták el a közönséget.

A Belvárosi Iskola diákjai pénteki produkcióikkal megmutatták sokrétű érdeklődésüket és az elsajátított készségeik széles skáláját, esetenként sok humorral is fűszerezett előadásuk során az is kiviláglott, hogy szeretik iskolájukat, ahogyan az is meglátszott, hogy érdemes is odajárniuk.

Képgaléria megtekintése (85 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az ünneplés után újra jönnek a dolgos hétköznapok: a nevelő-oktató munka töretlenül folytatódik. A jövőre tekintve pedig a közönséggel most megismertetett jókedvű légkörrel, összetartó iskolaközösséggel és természetesen nagy szeretettel várják a leendő elsős kisdiákokat!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés