2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

2021-ben tovább drágulhatnak az ingatlanárak Kalocsán

2021-ben tovább drágulhatnak az ingatlanárak Kalocsán
2021. 04. 24., 11:02

Egy természetes folyamat következtében országszerte megállt az évek óta tartó eszeveszett áremelkedés a hazai ingatlanpiacon. Kalocsán és környékén is inkább lassú áremelkedést, stagnálást, valamint kisebb áresést tapasztalhattunk az elmúlt egy évben.

Az Ingatlannet.hu segítségével megtudhatjuk, hogy Kalocsán pontosan merre is tartanak az ingatlanpiaci árak.

Kalocsán a családi házak egyre drágábbak

Járványidőszak ide vagy oda, az idei év februári hónapjában magasabb átlagos négyzetméter áron juthattak hozzá a vásárlók a kalocsai családi házakhoz, mint tavaly februárban. 2021 második hónapjában egy ház átlagosan 190 ezer F/m²-os kínálati áron szerepelt az eladó ingatlanok között. Egy évvel ezelőtt pedig ugyanezt az ingatantípust 160 ezer forintos átlag négyzetméter áron lehetett megkapni.

Tehát Kalocsán az elmúlt egy évben drágábbak lettek a házak. Folytonosan dráguló tendenciáról azonban nem beszélhetünk, mert az áremelkedés többször is megtört hosszabb-rövidebb időre. Egyelőre úgy tűnik, hogy az árak nem fognak csökkenni, hanem inkább tovább emelkednek vagy éppen stagnálnak. A koronavírus harmadik hulláma valószínűleg már nem nyomja le az eladó ingatlanok kínálati árát.

 

Van ahol a családi házak egyre olcsóbbak

A korábbi években akár hónapról hónapra is látványosan változhattak az árak, idén ez már kevésbé jellemző. Ahol nem stagnálás van jelen, ott is csak négyzetméterenként néhány tíz ezer forintot mozog fel vagy le az ingatlanok átlagára.

Kalocsa környező települései közül családi házak tekintetében Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán áresést fedezhettünk fel eddig 2021-ben. Ezen településeken, 2021 januárjában egy családi ház átlagos kínálati ára 180-230 ezer Ft/m² volt. Ezzel szemben februárban alacsonyabban pozícionálódtak az árak, méghozzá Kiskőrösön 170 ezer Ft/m², Kiskunfélegyházán 220 ezer Ft/m²-nél állt meg a házak kínálati átlagára - így nem sokkal, de olcsóbbak lettek.

Az egy hónapos vizsgált időszakban növekedett az eladó házak átlagára Kalocsán, Tiszakécskén és Lajosmizsén is. Kalocsán és Lajosmizsén 20 ezer Ft/m²-rel, Tiszakécskén pedig 30 ezer Ft/m²-rel lett drágább a házak átlagos kínálati ára.

Sok településein nem történt változás, már ami a családi házak négyzetméter árait illeti. Kiskunhalason idén januárban és februárban is 180 ezer forintért kínálták eladásra a házak egyetlen négyzetméterét, Baján 220 ezer forintért. Kecskeméten a házak átlagára pedig idén elérte a 400 ezer Ft/m²-es határt és úgy tűnik, hogy ezt meg is tartják.

 

Erre lehet számítani 2021 hátralévő részében

Az előzetes bejelentések szerint a korlátozások megszüntetése csak akkor fog majd életbe lépni, amikor az ország nagyobb hányada beolttatja magát a vírus ellen. Ennek függvényében az első félév gyenge lesz a hazai ingatlanpiacon, viszont fellendülést hozhat a kormány által idén bevezetett otthon- és család teremtési program. Az év második felében így az ingatlanárak akár folyamatos növekedésnek is indulhatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 26., 09:00
Decemberben ünnepelte egyéves születésnapját a „kultúrpiac”, de már a város várva várt nagyrendezvényei sorába tartozik a kézműves és kistermelői vásárt, és kulturális csemegéket összekötve a piacteret élettel megtöltő közösségi esemény, amelyet évszakonként tartanak meg, tavasszal a húsvét ünnepe előtt, virágvasárnapon.
2024-03-26 08:33:40
A Paks II. projektbe most bekapcsolódó szereplők jó referenciát szerezhetnek a nukleáris iparban, és később komoly eséllyel pályázhatnak nemcsak a környező országokban, de az Európa- és világszerte induló atomerőmű-beruházások beszállítóiként is. Mindezt a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgató mondta el a Portfolio konferencián. Jákli Gergely arról beszélt, hogy a paksi beruházáson megszerezhető referencia megnyitja ezt a piacot a vállalkozók számára. Kiemelte, hogy vannak új atomerőmű-építési és üzemidőhosszabbítási projektek, ahol szakemberekre, vállalkozásokra van szükség, különösen olyanokra, akik már tapasztalatot szereztek nukleáris területen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 28., 08:45
Mindegy milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos! Még >>>
2024. 03. 27., 10:50
Összegyűjtöttünk néhány egyszerű, de annál nagyszerűbb locsolóverset gyerekeknek! Még >>>
2024. 03. 27., 09:56
A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a tényre: száz emberből egy autizmus spektrumzavarban érintett. Még >>>
2024. 03. 27., 09:06
Egy fiatal férfi kért segítséget március 26-án a reggeli órákban, hogy tőlük külön élő édesapja egy késsel megszúrta édesanyját. Még >>>
2024. 03. 26., 16:00
Értékes emberi kapcsolatok, barátságok, segítőkészség és jókedv. Ezek a szavak jutnak először eszembe, amikor a március 23-24-én megrendezett kiskőrösi Agrár Expóval kapcsolatos benyomásaimat elevenítem fel. Még >>>
2024. 03. 26., 13:49
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK