2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

21 csapat versengett a Járási Ifjúsági Katasztrófavédelmi Versenyen Kalocsán – A Dózsa középiskola csapatai az első három helyen

21 csapat versengett a Járási Ifjúsági Katasztrófavédelmi Versenyen Kalocsán – A Dózsa középiskola csapatai az első három helyen
Zsiga Ferenc  |  2022. 04. 08., 08:00

A Kalocsai Tűzoltóság fennállásának 150. évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozat részeként április 7-én, csütörtökön 16 általános iskolai és 5 középiskolai csapat mérte össze tudását és ügyességét a Járási Ifjúsági Katasztrófavédelmi Versenyen. A Covid - járvány miatt két év elteltével megrendezett versenyt a Kalocsai Tűzoltóság, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bács-Kiskun Megyei Polgárvédelmi Szövetség szervezte, és a Kubikus parkban tartották. A versengés eredményének érdekessége, hogy középiskolai kategóriában az első három helyet a rendvédelmi képzést is folytató Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium csapatai szerezték meg.

Az ügyességi versenyek lebonyolítására különösen alkalmas Kubikus parkba 9 órára, a járás különböző településiről érkező 21 csapat tagjait és felkészítőiket dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte, majd a szabályok egyeztetése után sorshúzással döntötték el, hogy a csapatok melyik, jól előkészített állomáson kezdik meg a versenyt, amely elméleti és ügyességi feladatokból állt.

Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta: a fiatalok elméleti tudását a korosztályonként összeállított teszt - és szókirakó feladatokkal mérték és pontozták, az ügyességi versenyszámokhoz 11 állomáshelyet alakítottak ki. Az egyes feladatokat úgy állították össze, hogy azok ha játékos formában is, de csapatmunkát igényeljenek, az egymásra utaltság, az összetartozás érzése, élménye domináljon.

A felszabadult hangulatú, vidám versenyen az a tudásanyag, azok a készségek kerültek előtérbe, amelyekre akár egy tűzeset kapcsán, éles helyzetben is szükség lehet.

Középiskolás kategóriában az első három helyet, sorrendben a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium Ászok, Sasok és Csajok csapatai nyerték.

Általános iskolás kategóriában első helyen a kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola „Minden ami mozgatható”, második helyen a Solti Vécsei Károly Általános Iskola és AMI „Kacsarend”, harmadik helyen a géderlaki Szent László Általános Iskola csapata végzett.

A győztes csapatok kupát, érmet, oklevelet és ajándékcsomagot vehettek át, valamennyi résztvevő közreműködését emlék oklevéllel ismerték el. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés