2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Kalocsa Jövőjéért Egyesület szívügye a szépkorúak megbecsülése – Remek programok az idősek világnapjára

Illés György Cinó  |  2021. 09. 30., 12:29

Október 1-én, pénteken a kalocsai színházban egészségügyi szűréssel, hagyományőrző műsorral, Korda György és Balázs Klári életműkoncertjével kedveskedik a szépkorúaknak a Kalocsa Jövőjéért Egyesület az idősek világnapja alkalmából. A nagyszerű rendezvény pályázati forrásból valósul meg.

Kalocsa városa fontosnak tartja az idősek megbecsülését és mindez a Kalocsa Jövőjéért Egyesület hitvallásával is egybeesik.

Dr. Grabarits István, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület elnöke portálunknak elmondta, az egyesület célja többek közt a helyi közösségek életminőségének, egészségügyi helyzetének a javítása, kulturális - és sportéletének fejlesztése. Természetesen nem feledkeznek meg a város szépkorúiról sem.

Már hagyománnyal bíró, idősek világnapja alkalmából megtartott rendezvényei iránt egyre többen érdeklődnek – mondta el munkatársunknak az egyesületi elnök, hozzátéve, hogy azt igyekeznek is évről évre színes, és ha lehet, mind gazdagabb programokkal megtölteni.
E pénteken, október 1-én sem lesz ez másként, amint már arra portálunk is jó idejében fölhívta a figyelmet.

Délelőtt 11 órától, a Városi Színházba várja egyesületünk a város szépkorú lakosait. Az előtérben egészségügyi tanácsadáson és szűrésen vehetnek részt az érdeklődők, meghívott szakemberek lesznek segítségükre, hozzájuk fordulhatnak kérdéseikkel, panaszaikkal. Mint gyógyszerész, személy szerint magam is fontosnak tartom azt, hogy az orvosi rendelőn kívül is tudjanak tájékozódni a lakosok e témában.” A meghívó szerint a vendégeket a portálunkat is tájékoztató dr. Grabarits István egyesületi elnök köszönti, majd a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület előadása következik. A nap sztárvendége a Korda-házaspár lesz, akiknek az életműkoncertje előtt dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere is üdvözli majd a megjelent ünnepelteket.

Az ünnepi műsor után egy közös ebédre invitáljuk vendégeinket a volt Tiszti Klub éttermébe. Az ízletes étel elfogyasztása után, késő délutánig kötetlen beszélgetésnek ad majd helyet”– ismertette a programot az egyesületi elnök.A SZERVEZŐK TELTHÁZRA SZÁMÍTANAK.

Amint megtudtuk, már most nagyon sokan érdeklődnek a program iránt, ezért kérik, hogy

MINDAZOK, AKIK RÉSZT KÍVÁNNAK VENNI RAJTA, IDŐBEN, LEGKÉSŐBB 11 ÓRÁRA ÉRKEZZENEK MEG A SZÍNHÁZBA, MIVEL ANNAK BEFOGADÓKÉPESSÉGE KORLÁTOZOTT!

A jelenlegi állapot szerint nincs védettségi igazolványhoz kötve a rendezvény, de a kihelyezett kézfertőtlenítő használata szükséges lesz.

AKI BETEGNEK ÉRZI MAGÁT, VAGY TESTHŐMÉRSÉKLETE MEGEMELKEDETT, AZ MOST INKÁBB MARADJON OTTHON

– kérik a szervezők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK