2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Kalocsai Fegyház és Börtönben zárult a büntetés-végrehajtás művészetterápiás programja

A Kalocsai Fegyház és Börtönben zárult a büntetés-végrehajtás művészetterápiás programja
Zsiga Ferenc  |  2022. 11. 01., 08:03

Tízedik helyszínként a Kalocsai Fegyház és Börtönben október 28 –án zárult a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott „Tízparancsolat, avagy művészetterápiás eszközök alkalmazása büntetés-végrehajtási keretek között” című komplex művészetterápiás program. A Kalocsai Fegyház és Börtön fogvatartottjai a tízedik parancsolatot, „Mások tulajdonát ne kívánd” dolgozták fel, és mutatták be az intézet kápolnájában.

A nem sajtó nyilvános eseményről a BV honlapja számol be, képsorozattal.

Mint írják,

„Tíz parancs, tíz börtön, tíz előadás. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott „Tízparancsolat avagy művészetterápiás eszközök alkalmazása büntetés-végrehajtási keretek között” című komplex művészetterápiás program a tízedik helyszínen, Kalocsán zárult 2022. október 28-án.

A fogvatartottak által írt és színpadra vitt előadássorozat bemutatására 10 büntetés-végrehajtási intézetben került sor, Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész szakmai iránymutatásával és koordinálásával.  

A Kalocsai Fegyház és Börtön fogvatartottjai a tízedik parancsolatot dolgozták fel, és mutatták be az intézet kápolnájában.

A több hónapos felkészülési időszakban, a színpadi próbák koordinálását, a színjátszó körben lévő fogvatartottak motiválását, mentorálását mindvégig az intézet lelkésze, Dr. Mészáros István végezte.

A szereplők a tizedik parancsolat kapcsán megfogalmazódott gondolataik alapján, maguk alkották meg a színdarab szövegkönyvét, ők írták a felcsendülő dalok találó szövegét, illetve gondoskodtak annak megzenésítéséről. 


Az előadás megnyitójában Soczó Lászó bv. ezredes, intézetparancsnok hangsúlyozta a büntetés-végrehajtás bűnmegelőzésben betöltött szerepének jelentőségét, valamint a reintegrációs törekvéseinek fontosságát, melynek egyik kiemelt célja a fogvatartottak méltóságának, önbecsülésének fenntartása és erősítése, valamint a társadalomba való sikeres visszailleszkedésüknek támogatása. Az intézet parancsnoka aláhúzta, hogy a bűn megelőzése közös érdek és feladat, melyben mindenkinek van szerepe és felelőssége.

Örömünkre szolgált, hogy a társ-, rendvédelmi és együttműködő szervek vezetői is megtisztelték a programot jelenlétükkel.

A fogvatartottak számra ez a program - a szerepvállalás mellett - azért is bírt különös jelentőséggel, mert a közönség sorai közt helyet foglaló hozzátartozóik is megtekinthették az előadást.” – írják a BV honlapján.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK