2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

A legendás kalocsai futballedző, Molnár Ferenc nevét veszi fel a Városi Sportcentrum

A legendás kalocsai futballedző, Molnár Ferenc nevét veszi fel a Városi Sportcentrum
Tamás Ferenc  |  2020. 08. 06., 20:04

Augusztus 8-án, szombat délután avatómérkőzéssel tisztelegnek a létesítménynek új nevet adó Molnár Ferenc emléke előtt, amikor emléktáblát avatnak a kalocsai „Mágus” tiszteletére.

Kalocsa város labdarúgásának emblematikus alakja már több mint egy éve távozott az égi futballpályák varázslatos világába, egykori játszótársai és volt játékosai közé. a mindenki által csak „Mágusként” emlegetett, de baráti körben Ferusként tisztelt sikeredző 95 éves korában hunyt el.


Halálát követően, a KFC korábbi elnöksége kezdeményezte az önkormányzatnál, hogy a sportberkekben korábban csak KSE pályaként ismert Városi Sporttelepet nevezzék el a mintegy három évtizeden át sikert sikerre halmozó edzőről, de a még régebbiek azt is tudták róla, hogy a „Léclábú”, Kalocsa ötvenes évekbeli csapatának egyik legnagyobb formátumú játékosa volt.

Ezért is kezdeményezte a klub Király Róbert elnökkel az élen, hogy a pályát, ahol évtizedeket töltött előbb játékosként, majd edzőként Feri bácsi – amely szinte a második otthona volt –, nevezzék el róla, hiszen ő a legméltóbb arra, hogy a létesítmény névadója legyen.

Pozitív emberi tulajdonságai, kiváló pedagógiai érzékkel, nagy empátiával párosultak, aminek a ma is élő egykori játékosai az igazi megmondhatói.

Eredményekben gazdag munkásságát, Kalocsa labdarúgásáért tett erőfeszítéseit, a Kinizsivel, a VTSK-val és a KFC-vel is elért bajnoki címeit az utókor számára is csak úgy tudjuk leginkább megőrizni, ha a kalocsai futball szentélyét róla nevezzük el.
Ezt szeretné a klub tisztelete jeléül

  • emléktábla állítással és
  • névadó ünnepséggel egybekötött
  • öregfiúk mérkőzéssel

emlékezetessé tenni, ahol a Pécsi MFC szenior csapata lép pályára Feri bácsi egykori játékosai ellen.

Az ünnepi megemlékezés augusztus 8-án, szombaton 17 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban, ahol ünnepi beszédében Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke emlékezik majd az MLSZ megyei vezetői, a klub korábbi elnökei, a család, a „Mágus” egykori játékosai és a szurkolói érdeklődők körében.

A TISZTELGŐ EMLÉKMECCS 17.30 ÓRÁTÓL VÁRHATÓ, AHOL BIZONYÁRA A RÉGI IDŐK FOCIJÁVAL IDÉZIK MAJD MEG JÁTÉKOSAINK SZERETETT EDZŐJÜK EMLÉKÉT. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK