2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A Nemzeti Pedagógus Kar megyei tagozata szakképzési konferenciát tartott szerdán Kalocsán – A szakmai fórumnak a Dózsa Technikum adott helyet

A Nemzeti Pedagógus Kar megyei tagozata szakképzési konferenciát tartott szerdán Kalocsán – A szakmai fórumnak a Dózsa Technikum adott helyet
Illés György Cinó  |  2022. 11. 18., 15:00

Szerda délután a Bajai Szakképzési Centrum (SZC) Kalocsai Dózsa György Technikuma és Kollégiuma adott otthont a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) Bács-Kiskun Megyei Tagozata szervezésében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium együttműködésével megvalósult szakképzési konferenciának, amelyen a szakképzés aktuális kérdéseiről és jövőjéről, annak szervezeti és módszertani vonatkozásairól hallgattak előadásokat, illetve folytattak eszmecserét a rendezvényen résztvevő pedagógusok, szakoktatók. A helyszínválasztás jelzi városunk súlyát az oktatásban, de abban közrejátszott a Bács-Kiskun megyei tagozat elnökének, a fórumot megszervező kalocsai Arnold Adriennek a személye is.

A szakmai találkozó résztvevőit köszöntötte dr. Filvig Géza polgármester, valamint Virág Tibor, a bajai központ kancellárja, aki méltatta az NKP és a szakképzési centrum közti együttműködést, és rámutatott: a helyszínválasztás alátámasztja, hogy Kalocsa magas színvonalat képvisel a magyar oktatási rendszerben.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal hivatalvezetője az előző tanév tapasztalatairól, illetve a folyamatban lévő tanévben jelentkező újdonságokról adott összefoglalást, „Szakképzésben a jövő” című előadásában.


Valterné Pataki Gabriella, a Bajai SZC főigazgatója a rugalmas tanulói utakat, a jelenlegi szakképzési rendszer átjárhatóságában rejlő lehetőségeket ismertette.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


Asztalos Zoltán, az NPK szakképzési tagozatának elnöke az agrárszakképzés intézményrendszeréről tartott előadást.

Az NPK partnerszervezete, a szakemberek képzésében, a duális rendszerben a képzőhelyek szervezésében együttműködő Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója, Ördög Nóra a duális képzésben az iskolák és a gyakorlati képzőhelyek közti partneri együttműködés rendszerét ismertette, amelynek keretei közt a középiskolások a gyakorlati képzőhelyeken valós termelési környezetben, valós munkafolyamatok révén, képzési munkaszerződéssel, fizetett munkavégzéssel sajátíthatják el a szakma fogásait.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


Végül Vezdán Csaba, az NPK rendészet-közszolgálat munkacsoportjának vezetője a belügyi rendészeti ismeretek oktatását szolgáló új oktatási anyagokat, a Rendészeti szervek és alapfeladatok tantárgy megújult munkafüzeteit a mutatta be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK