2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Nemzeti Pedagógus Kar megyei tagozata szakképzési konferenciát tartott Kalocsán – A szakmai fórumnak a Dózsa Technikum adott helyet

A Nemzeti Pedagógus Kar megyei tagozata szakképzési konferenciát tartott Kalocsán – A szakmai fórumnak a Dózsa Technikum adott helyet
Illés György Cinó  |  2022. 11. 18., 15:00

Szerda délután a Bajai Szakképzési Centrum (SZC) Kalocsai Dózsa György Technikuma és Kollégiuma adott otthont a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) Bács-Kiskun Megyei Tagozata szervezésében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium együttműködésével megvalósult szakképzési konferenciának, amelyen a szakképzés aktuális kérdéseiről és jövőjéről, annak szervezeti és módszertani vonatkozásairól hallgattak előadásokat, illetve folytattak eszmecserét a rendezvényen résztvevő pedagógusok, szakoktatók. A helyszínválasztás jelzi városunk súlyát az oktatásban, de abban közrejátszott a Bács-Kiskun megyei tagozat elnökének, a fórumot megszervező kalocsai Arnold Adriennek a személye is.

A szakmai találkozó résztvevőit köszöntötte dr. Filvig Géza polgármester, valamint Virág Tibor, a bajai központ kancellárja, aki méltatta az NKP és a szakképzési centrum közti együttműködést, és rámutatott: a helyszínválasztás alátámasztja, hogy Kalocsa magas színvonalat képvisel a magyar oktatási rendszerben.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal hivatalvezetője az előző tanév tapasztalatairól, illetve a folyamatban lévő tanévben jelentkező újdonságokról adott összefoglalást, „Szakképzésben a jövő” című előadásában.


Valterné Pataki Gabriella, a Bajai SZC főigazgatója a rugalmas tanulói utakat, a jelenlegi szakképzési rendszer átjárhatóságában rejlő lehetőségeket ismertette.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


Asztalos Zoltán, az NPK szakképzési tagozatának elnöke az agrárszakképzés intézményrendszeréről tartott előadást.

Az NPK partnerszervezete, a szakemberek képzésében, a duális rendszerben a képzőhelyek szervezésében együttműködő Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója, Ördög Nóra a duális képzésben az iskolák és a gyakorlati képzőhelyek közti partneri együttműködés rendszerét ismertette, amelynek keretei közt a középiskolások a gyakorlati képzőhelyeken valós termelési környezetben, valós munkafolyamatok révén, képzési munkaszerződéssel, fizetett munkavégzéssel sajátíthatják el a szakma fogásait.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


Végül Vezdán Csaba, az NPK rendészet-közszolgálat munkacsoportjának vezetője a belügyi rendészeti ismeretek oktatását szolgáló új oktatási anyagokat, a Rendészeti szervek és alapfeladatok tantárgy megújult munkafüzeteit a mutatta be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK