2023. 06. 08. csütörtök
Medárd
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Szentháromság tér díszburkolatával azonos burkolatot kap a Kossuth Lajos utca tér felőli része

A Szentháromság tér díszburkolatával azonos burkolatot kap a Kossuth Lajos utca tér felőli része
2022. 11. 04., 14:41

Dr. Bábel Balázs érsek október 21-én kelt levelében kérelemmel fordult az önkormányzathoz: a Kossuth Lajos utca tér felőli részén az iskola előtt már meglévő térkőburkolattal azonosra cserélnék a javítgatott aszfalt-beton burkolatot. A képviselők vita nélkül megszavazták a város tulajdonában lévő útszakasz- az önkormányzat költségvetését nem érintő - korszerűsítését.

A Kalocsa kecskeméti főegyházmegye érseki Hivatal a nevében dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek október 21-én kelt levelében az alábbi kérelemmel fordult az önkormányzathoz:

A Szentháromság tér felújítási munkálataihoz kapcsolódóan a Kossuth Lajos utca felől tér- és út csatlakozás részleges helyreállítását el kell még végeznünk, egy elektromos nyomvonal 15 méteres szakaszának védőcsövezésével, aminek munkái keretében vállalnánk, hogy a meglévő, sok helyen össze-vissza javítgatott aszfalt-beton burkolat helyett a mellékelt rajz szerinti területen  az iskola előtt már meglévő térkőburkolat anyagával azonosra cserélnénk.

A munkákat szakaszosan végezzük, a gépjármű és személyforgalmat tereléssel folyamatosan biztosítva. Amennyiben mégis szükséges lenne rövid időre a forgalmi sáv lezárása, azt csak hétvégére vonatkozóan tennénk meg, péntek délután három órától vasárnapig, de előre jelezve a szükségességét.

Nem akadályozzuk az iskola megközelítését, mint ahogy most sem.

A munkák tervezett ideje jóváhagyásától számított maximum 4 hét (optimális időjárás mellett).


Tekintettel arra, hogy a Szentháromság tér érintett területe a főegyházmegye vagyonkezelésében van, a Kossuth Lajos utca pedig az önkormányzat tulajdonában és kezelésében áll, ezért az utóbbi érintett részéra vonatkozóan a burkolatcseréhez az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulása szükséges. dr. Filvig Géza polgármester az október 26-i képviselő-testületi ülésen a hozzájárulás megadására tett javaslatot már csak azért is, hogy
a Szentháromság tér és a kapcsolódó útszakasz részei egységes képet mutasson.

A javaslattal kapcsolatban kérdés, vélemény, hozzászólás nem volt, így a képviselő-testület vita nélkül, 10 igen szavazattal egy tartózkodás mellett – Szabó Balázs igazolt távollétében – az előterjesztésben foglaltakat elfogadta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK