2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„A természet ölelésében” – Fotópályázat gyerekeknek! Téma: a természet, a lakóhely állat- és növényvilága

„A természet ölelésében” – Fotópályázat gyerekeknek! Téma: a természet, a lakóhely állat- és növényvilága
Illés György Cinó  |  2021. 04. 17., 07:53

A TEIT, a Paksi Atomerőmű és a Roszatom közös, egy országokon átívelő projekt keretében megvalósuló pályázatán nemzetközi fotótáborba lehet belépőt nyerni Balatonfüredre. Az atomerőművek környezetében élő 12-17 éves gyerekek kiírt pályázat az ifjú fotósok művészi, fényképészeti képességeinek fejlesztése mellett környezettudatosságra is nevel. A projektben hazánk és Oroszország mellett Fehéroroszország, Finnország és Abházia is részt vesz.

A Paksi Atomerőmű és partnerei, köztük a Társadalmi Ellenőrző és településfejlesztési Társulás (TEIT) számára mindig a kiemelt célok és szempontok közt szerepelt a társadalmi felelősségvállalás, benne az erőmű térségében fekvő településeken lakók körülményeinek, lehetőségeinek javítása, az itt élők, kiemelten a fiatalok segítése, fejlődésük előmozdítása épp úgy, mint az ökologikus szemlélet, környezettudatosság erősítése, a természetvédelem ügyének népszerűsítése és szolgálata.

A helybéli, fiatal fotóművész-palánták útjának egyengetése, fejlődésük előmozdítása, másrészt a térség biológiai sokféleségének, ökológiai, természeti értékeinek bemutatása által e célokat együttesen szolgálja a Paksi Atomerőmű, illetve a Paks 2 partnerei (a TEIT, az oroszországi Rosenergoatom Concern JSC és az Atomerőművek Telephelyének Területeinek Társulása, valamint a Fehéroroszország, Finnország, Abházia képviseletében együttműködő szervezetek) által indított, „A természet átölel” című projekt keretében megvalósuló fotópályázat.

A pályázati felhívást az alábbiakban változatlan formában közöljük

FOTÓPÁLYÁZAT

A „ természet ölelésében” című nemzetközi gyermekfesztivál egy társadalmi projekt, melynek célja az atomerőművek területén élő gyermekek művészi, fényképészeti képességeinek fejlesztése és támogatása. E projekt keretei között 2021-ben is meghirdetésre kerül egy, a fiatalok számára rendezett fotópályázat.

A versenyen való részvétel feltételei:

 • A pályázaton 12-17 éves korig lehet részt venni
 • A pályázásra 2021. április 10-től 2021. április 30-ig van lehetőség
 • A pályázóknak 3 képet kell a szakmai zsűri részére elküldeni, az info@kiknonpfofit.hu e-mail címre.


A beküldött képek témája a természet, lakóhely, állat- és növényvilág

 • A képek elbírálására május 1-től május 5-ig kerül sor
 • A pályázat nyerteseinek kihirdetése 2021. május 5.
 • Minden település 1. és 2. helyezettje részvételt nyer a 2021 nyarán, Balatonfüreden megrendezésre kerülő nemzetközi fotótáborba. (a pontos időpont még tárgyalás alatt)


A pályázat célja:

 • az atomenergia népszerűsítése;
 • az atomerőművek üzemeltetése során a környezeti biztonság kultúrájával kapcsolatos tudatosság növelése;
 • a közvélemény figyelmének összpontosítása az orosz tervezésű erőművek biztonságos üzemeltetésére és a hazai nukleáris technológiákra.


A pályázat fő célkitűzései

 • a közvélemény tudatosságának és a nukleáris energiatermelés elfogadhatóságának növelése a térségben;
 • a környezettudatosság szintjének emelése és a kreatív tevékenység ösztönzése a fiatal generáció körében;
 • a gyermekek együttműködésre való ösztönzése a lakóhelyük városainak ökológiai jólétének fenntartása érdekében;
 • a nemzetközi partnerségek fejlesztése.


Partnerek:

 • TEIT (Magyarország)
 • Paksi Atomerőmű (Magyarország)
 • Rosenergoatom Concern JSC (Oroszország)
 • Atomerőművek Telephelyének Területeinek Társulása (Oroszország)
 • Fehéroroszország
 • Finnország
 • Abházia


Mindenkinek jó munkát és jó szórakozást kívánunk!

Üdvözlettel:

a projekt szervezői

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei