2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Államtitkár is rúgta a bőrt a gyermekotthon tanévzáró futballmeccsén

Államtitkár is rúgta a bőrt a gyermekotthon tanévzáró futballmeccsén
Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 16., 16:42

Fülöp Attila államtitkárt Juhász Gábor, a kalocsai gyermekotthon intézményvezetője fogadta a Foktői úti sportpályáján, ahol jelen volt még Font Sándor országgyűlési képviselő és dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere is. Velük együtt vonultak a pályára az otthon nevelőiből és lakóiból álló focicsapatok. A kispályás mérkőzés előtt - amelyen az államtitkár is pályára lépett - a csapatok „csak együtt” feliratú mezekbe bújtak, majd Fülöp Attila egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében köszöntötte a résztvevőket.

Azért is választottuk ezt az időpontot, mert a kalocsai intézményben véget ért a 2020/2021-es tanév, így most már van idő a játékra, a szórakozásra. Pénteken kezdődik a 2021-es labdarúgó Európa - bajnokság, és mégis csak a foci a mindannyiunk által - értem ez alatt a gyerekeket, a politikusokat és a gyermekvédelmi szakdolgozókat - leginkább beszélt, közös nyelve. A hangsúly most a vegyes csapatokon van, mert együtt érezzük jól magunka. A mai nap fontos üzenete már a pólóinkon is olvasható, mely szerint „csak együtt” megy."
A gyermekvédelemben dolgozó legjobb szakember munkája is halálra van ítélve, ha azt a közösség nem támogatja.”
– mondta az államtitkár, utalva az intézményt ért negatív, jogtalan kritikákra.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Hozzátette, az összetartást a közös sport is erősíti, bízik abban, hogy a foci igazi élményt tud nyújtani az itt nevelkedő gyermekek számára.

Az államtitkár örömmel újságolta, hogy nem jött üres kézzel: még a barátságos meccs előtt Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport ügyvezető igazgatója átadta Juhász Gábornak az ajándék focilabdákat.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Font Sándor ünnepélyes kezdőrúgása után pályára léptek a lelkes csapatok. Ám a pályán kívül sem tétlenkedtek az otthon munkatársai, bográcsokban főtt az ízletes ebéd, amit a torna végén közösen fogyasztottak el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés