2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Átalakította hivatali szervezetét, nonprofit társaságai egyesítéséről döntött a Megyei Közgyűlés

Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 15., 08:30

Lakiteleken december 13-án, pénteken a városháza tanácstermében tartotta első, egyben az idei év utolsó ülését a hajósi barokk kastélyban októberben megalakult Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. A grémium mások mellett a megyei önkormányzat hivatala egyes szervezeti egységeinek átalakításáról, valamint két nonprofit társaságának összevonásáról döntött. Az új, a települési önkormányzatoknál lévő TOP-os pályázatok megvalósítását is segítő cég neve Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. lett, és január 1-jével kezdi meg működését.

A tanácskozás Madari Róbert, Lakitelek polgármesterének köszöntőjével kezdődött, aki a város múltját és főbb nevezetességeit mutatta be a közgyűlés tagjainak és a meghívott vendégeknek.

A megyei önkormányzat az elmúlt ciklus értékelésekor felülvizsgálta addigi működési rendszerének előnyeit és hátrányait. Ennek alapján

SZERVEZETI ÁTALAKÍTÁSOKRÓL DÖNTÖTT A MÉG HATÉKONYABB MUNKA ÉS A 2019-2024-ES ÖNKORMÁNYZATI CIKLUS RÉGI ÉS ÚJ CÉLKITŰZÉSEINEK ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN.

A testület elsőként tárgyalt, majd döntött a hivatal egyes szervezeti egységeinek megújításáról, majd a két állandó bizottság, a Pénzügyi és Eljárásjogi Bizottság és a Fejlesztésekért, Turizmusért és Klímaügyekért Felelős Bizottság tagjairól és elnökéről hozott határozatot. A két bizottság a jövőben szakszerű segítséget nyújt a közgyűlés szerteágazó munkájához.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat


AZ ÜLÉSEN A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÉT, KORÁBBI NONPROFIT CÉGÉNEK, A BÁCS-KISKUN MEGYEI TURIZMUSFEJLESZTÉSI ÉS MARKETING NONPROFIT KFT.-NEK ÉS A BÁCS-KISKUN MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI NONPROFIT KFT.-NEK AZ EGYESÍTÉSÉRŐL IS DÖNTÖTTEK.

Az indokolás szerint a két cég összeolvadása mind struktúrájuk, mind a feladatellátás szempontjából indokolt, hiszen munkájuk összecsengett és mindvégig szoros együttműködésben dolgoztak.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat


AZ ÚJ CÉG A BÁCS-KISKUN MEGYEI FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG NONPROFIT KFT. NEVET KAPTA, MELY JANUÁR 1-JÉVEL KEZDI MEG MŰKÖDÉSÉT.

Feladatai közé többek között

A MEGYEI TELEPÜLÉS- ÉS TURIZMUSFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOK TELJES KÖRŰ KOORDINÁLÁSA, PÁLYÁZATFIGYELÉS, STRATÉGIÁK KÉSZÍTÉSE, BEFEKTETÉS ÖSZTÖNZÉS ÉS BÁCS-KISKUN MEGYE ÚJ FEJLESZTÉSI TERVÉNEK ELKÉSZÍTÉSE TARTOZIK.

A megyei önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a vidék fenntartható fejlesztését és a népesség helyben tartását, melynek érdekében számos kezdeményezést indított útjára az elmúlt időszakban.

Megyei ösztöndíjrendszert vezetett be, hogy a fiatalokat helyben tartsa és szakmához juttassa, négy konzorciumi területen kifejezetten a megyei kötődést erősítő programsorozatot indított útjára és hathatós lépéseket tett a rászorulók és a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása, esélyteremtése érdekében.

Ezen projektek állásáról részletes beszámolót hallhattak a közgyűlés tagjai.

A megyei közgyűlés 2019-2024-es ciklusának első ülésén a fentieken túl számos egyéb, az önkormányzat működését, valamint a megye egészét érintő döntés született, például a jövő évi költségvetés vagy a megyei önkormányzat és a nemzetiségi önkormányzatok közötti együttműködésről.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK