2022. 06. 25. szombat
Vilmos
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Az IPA Kalocsai Szervezete összejövetele – Lázas készülődés az augusztusi nemzetközi lövészversenyre

Az IPA Kalocsai Szervezete összejövetele – Lázas készülődés az augusztusi nemzetközi lövészversenyre
Zsiga Ferenc  |  2022. 06. 04., 15:31

Az aktív állományú és nyugdíjas rendvédelmi dolgozókat is tömörítő IPA Magyar Szekció Kalocsai Szervezete május 27-én pénteken, a Judit Vendéglő nagytermében tartotta összejövetelét. Az eseményre a tagokon, családtagjaikon és a támogatókon kívül a németországi Passauból is érkeztek vendégek. A Kalocsai IPA-ban tavaly nyáron volt tisztújítás, ám a pandémia következtében csak most nyílt alkalom, hogy az újonnan megválasztott elnök és a két alelnök szélesebb körben is bemutatkozzon, beszéljenek a szervezet előtt álló célokról, valamint az idén augusztusra tervezett nemzetközi IV. Kirschner István Nemzetközi Emlék- lövészversenyről, amely a tervek szerint az állampusztai lőtéren kerül megrendezésre.

Az IPA (International Police Association) Nemzetközi Rendőrszövetség, mely 100 országban jelenlévő rendőröket és fegyveres testületek tagjait összefogó szervezet. Tavaly nyáron volt tisztújítás az IPA Magyarországi Szervezete Kalocsai Szekciójában. A tagság bizalmából én, Némethné Hangya Zsuzsanna kaptam az elnöki, Ridegné Pesti Anita a gazdasági elnök-helyettesi, Morvai Ferenc az általános elnök-helyettesi megbízást.“ - tájékoztatta portálunkat az új elnök, akinek a találkozón elhangzott beszéde az összejövetel esszenciáját adja. 

„Üdvözlöm a Kalocsai IPA Szervezet tagjait, családtagjait, meghívott vendégeinket, támogatóinkat!

Külön köszöntöm régi kedves IPA – barátainkat, a németországi Passauból érkezett Güntert és Brigittet, akik már az első lövészversenyeken is részt vettek. Nagyon örülök, hogy elfogadták a meghívásunkat.

Liebe Brigitte und Günter, ich freue mich, dass Sie der Einladung gefolgt sind!

Bemutatkozás

Magamról annyit, hogy már 26 éve követem az IPA életét a családi vonatkozás miatt. A lányaink is belenőttek a szervezetbe. Minden versenyen tevékenyen részt vettem, többször a külföldi rendezvényeken is képviselhettem Kalocsát.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)Rendezvények

Sajnos a pandémia miatt az elmúlt 2 évben szinte az összes rendezvény elmaradt egész Európában.

Idei első rendezvényünket május elsején tartottuk az Érsekkertben. Igazán jó időnk volt, és a vaddisznópörkölt is kiválóra sikerült.

Következő rendezvényünk a nemzetközi lövészverseny, melyet már gőzerővel szervezünk. Nagyon bízunk abban, hogy most már nem ütközik akadályba  az esemény megtartása. A program már körvonalazódik, de azt már most is látjuk, hogy nem lesz egyszerű a megvalósítása. 

Tavaly volt a Kalocsai IPA Szervezet alapításának a 25. évfordulója. Sajnos a világjárvány miatt erről nem tudtunk megemlékezni, így augusztusban egy díszvacsora keretében szeretnénk ezt is méltóképpen megünnepelni.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a Kirschner István által elindított, majd Borkúti András elnöksége által tovább vitt mozgalmat mi is méltóképpen tudjuk folytatni. 

Köszönjük támogatóinknak, hogy a gazdasági és egyéb nehézségek ellenére mellénk állnak, és ezáltal lehetővé teszik, hogy megrendezzük a versenyt, hogy a negyed évszázada tartó, határokon átívelő barátságok megmaradhassanak. 

A meghívókat már kiküldtük, külföldi barátaink nagy örömmel és várakozással fogadták meghívásunkat a rendezvényre. A visszaigazolások szerint kandai, német, cseh, szlovén, szlovák, román, 3 lengyel csapat látogat el hozzánk.

Szeretnénk Kalocsa jó hírét tovább öregbíteni, régi és az új barátságokat ápolni.

Szeretném, ha ez a kis lelkes csapat továbbra is aktív maradna!”  – mondta egyebek mellett Némethné Hangya Zsuzsanna, az IPA Magyar Szekció Kalocsai Szervezetének elnöke. 

Képgaléria megtekintése (8 db kép)


A szót Ridegné Pesti Anita elnökhelyettes vette át. Az alelnök megköszönte a jelenlévő, valamint mindazon támogatók segítségét, akik sajnos nem tudtak részt venni a vacsorával egybekötött évnyitó rendezvényen, hisz az egyesület nem tudna a segítségük nélkül működni. Központi támogatás hiányában, a Kalocsai IPA tagjai által kitűzött célok megvalósításában a támogatóknak elengedhetetlen szerepük van. A segítség nem feltétlenül pénzbeli juttatással, hanem eszközök, felszerelések, helyszínek, ajándéktárgyak, egy-egy étkezés biztosításával is történhet. A szervezés, volumene tekintetében, nagyobb anyagi terhet jelent az egyesület számára, ezért számítanak újabb támogatók együttműködésére is.

A finom vacsora elfogyasztása után a jóhangulatú beszélgetést egy kötetlen, zenés este követte.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK