2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bács-Kiskun Megye Pálinkája, Legeredményesebb Pálinkafőzdéje 2020 - Szoros versenyben dőlt el a cím

Bács-Kiskun Megye Pálinkája, Legeredményesebb Pálinkafőzdéje 2020 - Szoros versenyben dőlt el a cím
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 07., 16:23

Bács-Kiskun megye java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt június 5-én, szombaton a főszereplő a megyei pálinkaversenyen. A Kecskeméten megrendezett versenyen 23 pálinka és 5 pálinkafőzde versenyzett a kitüntető címekért. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által támogatott versenyben idén is megtalálták a Bács-Kiskun Megye Pálinkáját, valamint Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Főzdéjét is.

A megyei megmérettetés a mai napig kuriózumnak számít a hazai versenyek között, hiszen kizárólag a kiskereskedelemben, független üzletben kapható nedűkkel lehetett nevezni. Az idei évtől, a versenyszabályzatba további objektivitást elősegítő szűrő került beépítésre, amely csak a kilenc hónapnál nem régebbi palackozású italokat engedte versenyezni.

A megmérettetést Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Borsos Botond, a bíráló bizottság elnöke nyitotta meg, amelyet meglátogatott a nap folyamán Mihályi László a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is.A rangos eseményen alkalom nyílt, hogy a közgyűlés elnöke és Mihályi László, a nemzeti tanács elnöke megbeszélést folytassanak a megyei pálinka, a pálinkafőzdék helyzetéről, a nehézségekről.

BÁCS-KISKUNNAK ÉS GAZDASÁGÁNAK AZ EGYIK ALAPJA, KIEMELKEDŐ TERMÉKE AZ ÍZLETES GYÜMÖLCS, AMELY PÁLINKA FORMÁJÁBAN IGAZI KURIÓZUMNAK SZÁMÍT. EZÉRT ELENGEDHETETLENÜL FONTOS, HOGY LEGYEN JÖVŐJE A HAZAI PÁRLATOKNAK, LEGYENEK RÉSZEI TOVÁBBRA IS SZÍNES GASZTRONÓMIÁNKNAK.

Az előző évekkel ellentétben tekintettel a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzetre, az esemény zártkörű volt, azon a járványügyi szabályok betartása mellett csak a bírálók, a szervezők és a sajtó képviselői vehettek részt.


Szoros versenyben a Schiszler szilva, a Gustó sárgabarack, a Schiszler érlelt alma pálinkák közül az idei évben

BÁCS-KISKUN MEGYE PÁLINKÁJA 2020 NYERTESE A SCHISZLER SZILVAPÁLINKA. A PÁLINKAFŐZDÉK MEGMÉRETTETÉSÉNEK GYŐZTESE, BÁCS-KISKUN MEGYE LEGEREDMÉNYESEBB FŐZDÉJE 2020-BAN: A SCHISZLER PÁLINKAFŐZDE


Bírálat

A pálinkabírálók, az ország legkiválóbb bírálói közül kerültek ki, akik elkötelezetten keresik, segítik a magyar pálinkát és elhivatottan, objektíven értékelik a kiváló italt.

A bírálóbizottság tagjai:
Balogh Krisztián
Czetis Pálinka Manufaktúra - alapító, főzőmester
Pálinka Mester szakmérnök képzésén végzett. 2005 óta foglalkozik pálinka készítéssel. Alapítója és főzőmestere volt a Czetis Pálinka Manufaktúrának. Pálinka bírálóként több éve az ország minden neves versenyén részt vesz.

Borsos Botond
Spiritus Primus Pálinka - ügyvezető, tulajdonos
Országos és nemzetközi pálinka minősítő versenyek elismert szakértője, bírálója. Tanácsaival rendszeresen támogatja az események sikeres lebonyolítását. Pályafutása során, tapasztalt pálinkafőző mesterként, saját készítésű pálinkáival több kiváló eredményt ért el.

Dr. Gyenesei István
Gyenesei Pálinkárium - tulajdonos, ügyvezető
Pálinkamester szakmérnök, hatszoros nemzet győztes magánfőző, Magyarország, Kárpát-medence és Európa Legjobb Párlata címek birtokosa, a Magyar Pálinka Lovagrend ceremónia mester, hazai és nemzetközi pálinka és párlatversenyek bírálója.

Nagy Attila
Brill Pálinkaház Kft. - ügyvezető
Élelmiszermérnök a Brill Pálinkaház Kft. ügyvezető tulajdonosa. Pályafutását 1982-ben kezdte az ital szakmában, jelenleg pálinka és párlat készítéssel foglalkozik. Egyedülálló módon a tavalyi évben harmadszor nyerte el "Magyarország legjobb pálinkája" címet.

Pach Gábor
Pálinkatanoda Kft.
A Balatonnál Zamárdiban él, a Fenegyerek pálinka tulajdonosaként. 12 éve a pálinka az élete, oktatja és gyakorolja a pálinkafőzést és a bírálatot. A 2016-os Destillata verseny Nemzet győztese.

Raffai Tamás
Gyümölcs Wellness Központ - tulajdonos
Az ország több kereskedelmi és bérfőzdéjében dolgozott, illetve dolgozik pálinkamesterként, vagy üzemvezetőként és készített díjnyertes pálinkákat, pálinka kiválóságokat. Okleveles pálinkabírálóként évek óta részt vesz országos és regionális pálinka- és párlatversenyeken, pálinkamustrákon.


A soltvadkerti Schiszler Pálinkafőzde


„Jó korban születtem” – vallja Schiszler Péter, aki a természet szeretetét és tiszteletét már a szőlő-és gyümölcstermesztéssel foglalkozó szüleitől megtanulta. Ők indították el a borászat útján, melyet fáradhatatlan munkával és hittel mára országos hírűvé fejlesztett. A szakma szeretete, a piac kihívásai és előrelátó üzletpolitikája eredményeként kezdett új tevékenységbe. A főzde lelke a kétszakaszos Ulrich Kothe berendezés. A réz főzőüst 500 literes, a finomító 300 literes, amihez négytányéros koncentráló oszlop is tartozik, így készülhetnek benne kisüsti és egyszakaszos pálinkák is.

 Forrás: bacskiskun.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK