2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara elnökségébe választották a kalocsai Szigeti Attilát és a hartai Helfrich Salamont

Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara elnökségébe választották a kalocsai Szigeti Attilát és a hartai Helfrich Salamont
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 18., 07:00

Kecskeméten, a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán szeptember 10-én tartotta éves taggyűlését a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara. A járványhelyzet miatt tavasszal elmaradt közgyűlés helyett most megrendezett tanácskozáson a következő négyéves ciklusra választották meg az új tisztségviselőket. A számos kalocsai és Kalocsa környéki mérnök részvételével megtartott taggyűlésen nagy többséggel választották a kamara elnökségébe a kalocsai Szigeti Attilát, a Kiskunsági Víziközmű-szolgáltató Kft. műszaki igazgatóját és a hartai Helfrich Salamon építészmérnököt.

A taggyűlésen megjelenteket Wagner Ernő leköszönő elnök köszöntötte, aki a kamara újonnan megválasztott vezetőségének jövőbeni terveiről és az aktualitásokról tájékoztatta a megjelenteket. A szakember a legfontosabb teendők egyikének a Magyar Mérnöki Kamara új alapszabályának elfogadását nevezte.
Talán kevésbé ismert, hogy az 1996. évi LVIII. törvény együttesen rendelkezik a tervező- és szakértő mérnökök, valamint az építészek szakmai kamaráiról. A jogszabály, mintegy a társadalmi elismerés jeleként, valamint a szakmai és etikai elvek érvényesítése céljából szabályozza a mérnökök egyesülési feltételeit. A jogszabály általánosságban kitér a tagok jogaira és kötelességeire is.

A KAMARAI TAGSÁG NEM KÖTELEZŐ, HANEM BIZONYOS TEVÉKENYSÉGEK EZEN TAGSÁG BIRTOKA NÉLKÜL NEM VÉGEZHETŐEK, MÉG MÉRNÖKÖK SZÁMÁRA SEM.

A törvény rendelkezik továbbá a kamarák területi (megyei) és szakmák (Magyar Mérnöki Kamara és Magyar Építész Kamara) szerinti alapíthatóságáról, gazdálkodásukról, közhasznúságáról.

A taggyűlésen Wagner Ernő a háromszáz főnél kisebb taglétszámmal bíró tagozatok más tagozatokba történő integrálódását, a továbbképzési rendszer és az ahhoz kapcsolódó szabályzat átalakítását, megújítását is kezdeményezte. Rámutatott: a Magyar Mérnöki Kamara szervezetébe telepítették az energetikai tanácsadás intézményét, melyet a lakosság, valamint a vállalkozások is igénybe vehetnek.

Az ülésen a tagok számára előzetesen megküldött beszámolók szóbeli kiegészítését követően a taggyűlés elfogadta a Bács - Kiskun Megyei Mérnöki Kamara elnökségének 2020. évi beszámolóját, valamint az idei költségvetési tervet.

Ezt követte a tisztségviselőknek a következő négy éves ciklusra történő megválasztása.

A Bács - Kiskun Megyei Mérnöki Kamara elnökének Abonyi Csabát, alelnökének Györgyi Károlyt választotta meg a taggyűlés.


Elnökségi tagok: Bóta Attila, Gyapjas János, Helfrich Salamon, Lévai Gábor, Molnár Ferenc, Nyúl Zsolt, Szigeti Attila.

A Felügyelő Bizottság tagjai: Belusz László, Farkas Gábor Lajos, Ivaskó Csaba, Tóth László, Várkonyi Gábriel.

Az Etikai - és Fegyelmi Bizottsági tagok: Bálintné Tapolcsányi Katalin, Baloghné Csuhai - Csinos Mária, Bánfi Attila, Borsodiné Miskó Mária, Sipos Szabó István, póttag: Schüszler Péter.

Figyelemre érdemes, hogy a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki kamara hét tagú elnökségének kettő, a kalocsai járásból származó tagja van: Szigeti Attila és Herflich Salamon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés