2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bács-Kiskun vármegyében 13 helyi projektet támogat a Tesco

Illés György Cinó  |  2024. 03. 03., 16:00

A Kalocsai Földön Futók Egyesület tömegsport kezdeményezése százezer forintos, a homokmégyi Kéknefelejcs Óvoda projektje kétszázezer forintos támogatást nyert a TESCO „Ön választ, mi segítünk” című, hosszabb ideje futó jótékonysági akciósorozatának legutóbbi fordulója keretében. Az e körzetben elérhető legmagasabb támogatást egy kiskőrösi faültető projekt happolta el. Bács-Kiskun vármegyében 13 projekt nyert támogatást a vásárlók szavazatai alapján. A portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményez fűzött információkból azt is megtudtuk, hogy vármegyénk a legaktívabbak közt szerepel. A TESCO portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményét az alábbiakban változatlan tartalommal tesszük közzé.


BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBEN 13 HELYI PROJEKTET TÁMOGAT 3.200.000 FORINTTAL A TESCO.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 14. fordulójában többek között a biztonságos és környezettudatos közlekedést elősegítő rendezvényeket, fazekas foglalkozást, kamaszoknak szóló testi-lelki egészségprogramot, valamint egy fonó felújítását is támogatja Bács-Kiskun vármegyében. A helyi vásárlók a legtöbb voksot az Agros Állatvédelmi Egyesület állatvédelmi, szemléletformáló programjának pályázatára adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához összesen 3.200.000 forint értékben.
Az „Ön választ, mi segítünk” 14. fordulójában

ORSZÁGOSAN KÖZEL KÉTMILLIÓ ZSETONNAL SZAVAZTAK A TESCO VÁSÁRLÓI, A VÁLLALAT PEDIG MINTEGY 42 MILLIÓ FORINTTAL TÁMOGAT 173 NYERTES PROJEKTET.

Bács-Kiskun vármegyében 13 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 15. és február 11. között, a legtöbb zsetont a kecskeméti Talfája tanya 1. szám alatt lévő Tesco hipermarket vásárlói dobták be.

A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például faültetés és kertlétesítés, játékos óvodai programok, szakkörjellegű kézműves-foglalkozások, kamaszoknak szóló inspiráló oktatás, valamint állatvédelmi szemléletformálás is megvalósulhat a régióban.

– Rendkívüli öröm, hogy vásárlóink évek óta aktívan kiveszik a részüket a támogatások elosztásáról döntő szavazásban, amit a 14. fordulóban a gyűjtőpontokon leadott 1.918.961 darab zseton is alátámaszt. Büszke vagyok rá, hogy évek óta olyan projektek megvalósulását segíthetjük pénzügyi forrással, amelyek nem csupán a pályázó szervezetek, hanem a tágabb környezetben lakók számára is fontosak és hasznosak. A program indulása óta összesen több mint félmilliárd forintot fordítottunk arra, hogy a helyi közösségek valóra válthassák fejlesztési elképzeléseiket. A mostani kezdeményezések 50 százaléka a gyermekek, 19 százaléka a családok, 11 százaléka pedig a helyben élő teljes közösség, illetve a hátrányos helyzetűek érdekeit szolgálja, ami jól példázza, milyen sokszínű a közösségi élet hazánkban
– mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A 14. fordulóban 59 körzetből érkeztek pályázatok az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 365 ezer forinttal jutalmazza.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

14. forduló
Nyertes pályázók

Körzet

Helyezés

Pályázó szervezet neve

Pályázati program neve

Megvalósítás helye – 

vármegye

Megvalósítás helye –

település

31

1

Ültess Fát Mozgalom Egyesület

Közösségi faültetés Kiskőrösön

Bács-Kiskun

Kiskőrös

31

Homokmégy Kéknefelejcs Óvoda

Csak színezd újra, színezd újra!

Bács-Kiskun 

Homokmégy

31

3

KALOCSAI FÖLDÖN FUTÓK SPORT-EGYESÜLET

Sétálj, tekerj biztonsággal, egészséggel éskörnyezettudatosan!

Bács-Kiskun

Kalocsa

32

1

Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde Kertvárosi Tagóvoda

Én kis kertet kerteltem...

Bács-Kiskun

Kiskunhalas

32

2

Életrevaló Gyermekeinkért Ifjúsági Alapítvány

Kézműves-foglalkozások az életre nevelésért

Bács-Kiskun

Tompa

32

3

Georgica Alapítvány

Mozogjunk! 6 – A mezítlábas tanösvény bővítése

Bács-Kiskun

Jánoshalma

34

1

Damjanich Utcai Óvodásokért Alapítvány

Sportos ovi projekt

Bács-Kiskun

Baja

34

2

Bajai Szakképzési Centrum

Légy jól ebben a világban! – Testi-lelki egészségprogram a kiegyensúlyozott kamaszokért

Bács-Kiskun

Baja

34

3

Kicsi Vagyok Én Alapítvány

Kicsinyek vására – Családi nap az óvodában

Bács-Kiskun

Borota

49

1

Argos Állatvédelmi Egyesület

Együtt egy felelősségteljesebb, állatbarátabb nemzedékért 

Bács-Kiskun

Kecskemét

49

2

Fülöpjakab Általános Iskola Alapítvány

Pingpong télen-nyáron

Bács-Kiskun

Fülöpjakab

49

3

Két Madár Műhely Egyesület

A Kunbaracsi fonó műhelyének felújítása

Bács-Kiskun

Kunbaracs

55

1

Kunpeszéri Csodavilág Óvoda

Az ovinkba egyenes út vezet, de ha más vagy, jöhetsz te is bátran!

Bács-Kiskun

KunpeszérHa tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK