2022. 05. 18. szerda
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Befejeződött a dunatetétleni iskola felújítása

Befejeződött a dunatetétleni iskola felújítása
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 08., 14:55

A polgármesteri tisztséget 1990 óta betöltő Pálfi Mihályné látogatásunk alkalmával elmondta: az iskolaépület felújítása két részben történt, mindkét ütemhez a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) biztosította az összesen mintegy 42 millió forint összegű forrást.

A rekonstrukció első üteme még a JETA 2018. évi pályázati kiírásán elnyert közel 22 millió forintból valósult meg, amelyhez az önkormányzat 2,4 millió forint önerőt biztosított. Ennek keretében a tető teljes körű felújítása és a nyílászárók cseréje történt meg, ami már önmagában azt eredményezte, hogy a korszerűsítés eredményeként a fűtésszámla kevesebb lett – tájékoztatott a polgármester.

Hozzátette, a következő évben a még fennmaradó, de még mindig jelentős kiadást jelentő fejlesztésre pályáztak az Alapítványnál.

„A kuratórium támogató hozzáállásának köszönhetően mintegy 20 millió forint állt rendelkezésünkre az iskolaépület külső szigetelésére, színezésére, a vizesblokkok teljes körű felújítására, a testnevelő szoba és az étkező burkolatának cseréjére, valamint a belső festésre, mázolásra. A munkálatok 5 hónap alatt befejeződtek, így immár elmondhatjuk, hogy a község egyik legnagyobb alapterületű épülete minden tekintetben megfelel a kor követelményeinek. Ezen túl a lakosság is elégedetten fogadta, hogy a gyermekek műszaki és esztétikai szempontból is kifogástalan épületben és körülmények között tanulnak, sportolnak, vesznek részt a közös programokon, nem szenvednek hátrányt csak azért, mert kisebb településen élnek.


Nem túlzás, ha azt állítom: községünkben nincs olyan középület, amelyen ne lenne látható a JETA táblája,  azt hirdetve, hogy  többek között a községháza, a közösségi ház, különösen az óvoda, a temetői ravatalozó felújításához is jelentős segítséget nyújtott az Alapítvány. A legutóbbi, 2020. évi pályázaton közel 5 millió forintot nyertünk a többcélú önkormányzati épület tetőfelújítására, így a rendőrségi KMB iroda, szolgálati lakás, raktárépület, garázsok felújításának első komoly lépése még ebben az évben megtörténhet."– mondta Pálfi Mihályné polgármester.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés