2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Beindult az élet a Kalocsai Család és KarrierPontban – Konferenciák, nyelvi társalgók, jóga és hamarosan baba-mama, valamint intimtorna várja az érdeklődőket

Beindult az élet a Kalocsai Család és KarrierPontban – Konferenciák, nyelvi társalgók, jóga és hamarosan baba-mama, valamint intimtorna várja az érdeklődőket
Gazsó Rita  |  2018. 10. 04., 18:37

Egyre ismertebb a kalocsaiak körében a Család és KarrierPont. A helyieket, bár gyakran fordulnak az irodához foglalkoztatással és szociális helyzetükkel kapcsolatos kérdésekkel, különösen az ingyenes foglalkozások, képzések érdeklik, amelyekre túljelentkezés van.

Két hónapja, augusztus elején nyitotta meg kapuit a Kalocsai Család és KarrierPont a korábbi Klub étterem épületében, amelynek szakmai felügyeletét a Családbarát Országért Mozgalom látja el. Ahogy honlapunk korábban is megírta, a csaknem kétszázmillió forintos pályázati forrásból három éven keresztül támogatott kezdeményezés tervei között egyebek mellett a nők életét megkönnyítő, valamint munkába visszailleszkedésüket segítő programok, előadássorozatok, nyelvtanfolyamok, gyermekklub, gyermekfelügyelet szervezése szerepel.

A Kalocsai Család és KarrierPont ügyfélszolgálatára immár rendszeresen érkeznek ügyfelek, akik foglalkoztatással, munkakereséssel, a munkaerő-piacon történő elhelyezkedéssel kapcsolatos problémáik megoldására szeretnének választ kapni. Őket Scherer Zsolt, a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője várja péntekenként a fogadóóráján.


Forrás: Család és KarrierPONT

Rumi Lászlóhoz, a kalocsai Szociális Központ vezetője ugyanígy, péntekenként szociális problémákkal, kérdésekkel lehet fordulni – mondta a KALOhirek.hu kérdésére Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető az elmúlt hetek tapasztalatairól.

Az intézményvezető kiemelte, a legnagyobb érdeklődés a különböző ingyenes nyelvi társalgó foglalkozásokra, képzésekre mutatkozik, amelyekre túljelentkezés van. „Angol társalgóból például egyet terveztünk elindítani, de már az első megbeszélésre legalább negyvenen érkeztek, ezért két foglalkozással kezdtünk. Hasonlóan jártunk a némettel is” – számolt be tapasztalataikról Magóné Tóth Gyöngyi. Harmadik hete megy, heti egy alkalommal a jóga, amelynél szintén lassan elérik a maximális létszámot – jelezte.


Forrás: Család és KarrierPONT

Nagyon kedveltek a kézműves foglalkozások és a gyermek foglalkoztatók is. Két héten belül elindul a baba-mama torna és az intimtorna is, az előzetes érdeklődések alapján ezekre is sokan jelentkeznek majd – tájékoztatott.

Elmondta, a közeljövőben konferenciákat is szerveznek: az elsőt október 17-18-án „Vidéki Nők Napja” néven, amelynek nyitó napja a Kalocsai Színház épületében lesz, majd másnap Kovács László, Kalocsán élő fazekas mester alkotóházában folytatódik.

Az október 18-i napon a Kalocsai Színházban „Képben vagyunk” címmel a környékbeli nagyobb, nőket foglalkoztató munkáltatók mutatkoznak be, mint például a Kalocsai Szent Kereszt Kórház vagy a Tesco.

A Kalocsai Család és KarrierPont aktualitásairól, programjairól bővebben személyesen, a Szent István király út 36-38. alatt, esetleg az intézmény honlapjárn vagy az egyelőre Családbarát Nőközpont Kalocsa néven futó facebook oldalukról tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints! 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés