2022. 08. 18. csütörtök
Ilona
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Bokrétaünnep az Anda Present épülő új raktár - és üzemcsarnokánál – Kalocsa város legnagyobb magánberuházása van folyamatban

Zsiga Ferenc  |  2022. 07. 14., 08:50

Fővárosi cégközpontja, bázisai megtartása mellett, a kormány nagyvállalatok számára biztosított támogatásával 2,2 milliárd forint beruházási összegű fejlesztést valósít meg Kalocsán az Andra Present Group. A nagyobb részt munkahelymegtartáshoz, létszámbővítéshez kötött támogatásból és 500 millió forint saját erőből megvalósuló fejlesztés bokrétaünnepét, azaz amikor az épület legmagasabb pontját elérik az építők, július 13-án, szerdán tartották az épülő 5000 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok területén. Amint az eseményen a Kalocsához és környékéhez családi szálakkal is kötődő András Attila tulajdonos- vezérigazgató elmondta: a promóciós iparág élvonalába tartozó Anda Present a városban látja a jövőjét, azt a potenciált, ami stabilitást ad, egyben sikeres működése, további fejlődése záloga lehet.

A bokrétaünnepen az elsők között a kivitelezést végző Merkbau Zrt. vezetőit és munkatársait, dr. Filvig Géza polgármestert köszöntő András Attila, a társaság tulajdonos-vezérigazgatója beszédében elmondta: az Anda Present története egyik legnagyobb fejlesztését valósítja meg a városban.

A cégvezető emlékeztetett: a korábban megszerzett ingatlanok mellett a várostól vásároltak területeket, amelyen két ütemben, két zöldmezős beruházást terveznek. Az egyik az ünnepségnek helyet adó 5000 négyzetméteres, 10 méteres belmagasságú raktárcsarnok a hozzá tartozó parkolóval, a másik egy közel 2000 négyzetméter alapterületű gyártócsarnok megépítése és korszerű gépekkel történő felszerelése. A dolgozók munkakörülményeinek javítása érdekében szociális blokkokat is kialakítanak. A beruházás várhatóan 2022. október végéig valósul meg.
A vezérigazgató rámutatott: az ANDA Group cégcsoport évek óta Kalocsa és térsége legnagyobb munkáltatói sorába tartozik, ma már térségi szinten ismerik történetét, tevékenységét, és azt a töretlen fejlődést, amelynek következő állomására érkeztünk. A cégcsoport 2014 októberében 17 fővel kezdte meg működését a kalocsai telephelyén. A vállalat és az egyre bővülő csapat a kezdeti üzemegységet gyorsan „kinőtte”, így a 2017-ben 300 millió forintból felújított, 5300 négyzetméteres, új emblémázó gépekkel ellátott gyártócsarnok átadása után 2018-ban - az újabb gépbeszerzéseknek köszönhetően - tovább bővült az emblémázó egységek sora, és az üzem mára már 160 főnek biztosít munkát.

András Attila hozzátette: A várossal közös fejlesztések is lesznek, ilyen például a szilárd útburkolatú út megépítése és a terület közművekkel történő ellátása. Azon dolgoznak, hogy mire az építkezés a befejezéséhez közeleg, azok a közművek is elkészüljenek, amelyek a használatba vételi engedély feltételei.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Amint azt a vezérigazgató részletesen is kifejtette: a Merkbau Zrt-vel közös munka mellett az ANDA Present Kalocsa Város Önkormányzatával is folyamatos együttműködésben dolgozik annak érdekében, hogy a 2022.09.30-i használatbavételi engedélyhez és a későbbi üzemeltetéshez szükséges út- és járdaépítés, az ehhez kapcsolódó közvilágítási hálózat fejlesztés, valamint az ivóvíz gerinchálózat kiépítés munkálatai határidőre megtörténjenek.

Megértve a városi költségvetés korlátait, a megvalósítás érdekében az Anda Present Kft. előfinanszírozás keretében bruttó 63.500.000 Ft összeget biztosít a város számára, amelyet Kalocsa Város Önkormányzata a későbbiekben fizet vissza.” mondta András Attila, hozzátéve:

a beruházás óriási mérföldkő a cég életében, hiszen a logisztika és gyártás - a meglévő budapesti telephely mellett - a kalocsai telephelyre való kiterjesztésével, a belső folyamatok újratervezésével a munka egyszerűbb és átláthatóbb, a vevőkiszolgálás pedig gyorsabb és professzionálisabb szintre emelkedik. Meggyőződésünk, hogy a fejlődés nemcsak az ANDA Groupnak, de Kalocsa városának és a térségnek is javára szolgál majd, hiszen az építkezésben több helyi vállalkozó bevonására is szükség van és lesz, illetve a beruházás további munkaerő bővítésre is lehetőséget ad. A fejlesztéseknek köszönhetően a kalocsai telephely dolgozói létszáma a jelenlegihez képest további 40-50 fővel nő, így 200 fő fölé emelkedik.


 Ennek megfelelően

"raktári munkatársat, targonca jogosítvánnyal rendelkező raktárost, sofőr-gépkocsi vezetőt, betanított gépkezelőket, betanított csomagolókat, karbantartókat, és a bővülő szervezet miatt raktári adminisztrációs munkatársakat és csoportvezetőket is keresünk a csapatunkba”

zárta gondolatait a vezérigazgató, aki végezetül megköszönte a beruházásban résztvevők munkáját.

A beruházás első üteme a január 13-i alapkőletétellel vette kezdetét. A munkálatok a Merkbau Zrt. kivitelezésében február 1-jével kezdődtek, és az egyre nehezedő gazdasági környezetben is az előzetes ütemezésnek megfelelően haladnak."- mondta Tóth Tamás, a Merkbau Zrt. vállalkozási üzletág igazgatója, aki részletesen is ismertette, hogy 2022. II. negyedévében az építők milyen munkálatokkal készültek el.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az igazgató szót arról is, hogy a mostani ANDA-Merkbau közös esemény apropóját a német eredetű úgynevezett Bokrétaünnep adja, amelyet az építőiparban hagyományosan akkor tartanak, amikor az épület legmagasabb pontja is elkészül. Ez alkalomból látják vendégül kollégáikat és a sajtó munkatársait.

Megállunk egy pillanatra ennél a mérföldkőnél és köszönetet mondunk, hogy a világgazdasági válság ellenére kemény és kitartó munkával tovább tudunk haladni az utunkon!” mondta Tóth Tamás, aki megköszönte az Anda Present és személyesen is András Attila tulajdonos-vezérigazgató bizalmát, amikor a feladatra a Merkbau Zrt-t választotta ki.

A bokrétaünnep az építők és a meghívottak fehér asztal melletti vendéglátásával, kötetlen beszélgetésekkel ért véget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 10:14
A program keretében szegregált élethelyzetben élő tinédzser és felnőtt korosztály számára a Pünkösdi Egyház Imaházában lelki gondozáson, önismereti és társismeret fejlesztési, istentiszteleteken, dicsőítéseken vesznek részt roma emberek
2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022. 08. 17., 08:49
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>
2022. 08. 17., 17:17
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik Magyarország államhatárának védelmére elhivatottak. Még >>>
2022. 08. 17., 08:31
Az árverésre bocsátott termékeket előzetesen augusztus 17-én és 18-án Budaörsön lehet megnézni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés