2022. 05. 17. kedd
Paszkál
: 388 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Célegyenesbe ért a Virágos Magyarország verseny értékelése – A közönség is alakíthatja az eredményt

Célegyenesbe ért a Virágos Magyarország verseny értékelése – A közönség is alakíthatja az eredményt
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 26., 07:28

A szervezőbizottság döntése értelmében két héttel meghosszabbították az idei környezetszépítő verseny nevezési időszakát, így június 15. helyett július 1-jéig jelentkezhettek a közterületeiket megmérettetni kívánó önkormányzatok, és a Virágos balkonok, virágos keretek lakossági versenyben induló amatőr kertészek. Mindkét versenyben hamarosan indul a közönségszavazás is a Virágos Magyarország Facebook oldalán. Mindenkit arra buzdítunk, szavazatával támogassa kedvenc települését.

A szervezők a pandémia miatti egy év kihagyás után idén visszatértek a mozgalom eredeti célkitűzéséhez, újra a települési önkormányzatok részére hirdették meg a versenyt. Mint emlékezetes, a járvány miatt tavaly rendhagyó módon csak a lakosság jelentkezhetett a legszebb balkonokkal és kertekkel.

A 28. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország versenyre ebben az évben Bács-Kiskun megyéből, a kalocsai járásból is több település nevezett be, a megmérettetésen hagyományosan ott van a több alkalommal komoly elismerésekben részesült Géderlak és Ordas is.
Idén újdonságként a kétezer főnél nagyobb lélekszámú települések online is benyújthatták pályázataikat.


Folytatva a két éve megkezdett hagyományt, a versenyre ezúttal is nevezhettek a határon túli magyarlakta települések, sőt az erdélyi közösségek mellett idén már Kárpátaljától a Vajdaságig, vagy a Felvidéktől Ausztriáig minden régióból pályázhattak települések.

A tavalyi sikert követően a Magyar Turisztikai Ügynökség ismét meghirdette a Virágos balkonok, virágos előkertek versenyt is, amelyhez amatőr kertészek egy rövid leírással együtt tölthették fel fotóikat saját kertjeikről, balkonjaikról.

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében több mint 320 önkormányzat– köztük több tucatnyi határon túli magyarlakta település – kívánta megmérettetni közterületeit, zöldfelületeit, parkjait. A verseny szervezőbizottsága rövidesen megkezdi az online pályázatok kiértékelését, illetve a személyes zsűrizést választó települések felkeresését.

AZ IDEI VERSENYEN IS TÖBB KATEGÓRIÁBAN OSZTANAK DÍJAKAT, A GYŐZTESEK KIHIRDETÉSE SZEPTEMBER KÖZEPÉN VÁRHATÓ.

Idén is több százan pályáztak a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett Virágos balkonok, virágos előkertek versenyben, melynek keretében amatőr kertészek egy rövid leírással és fotókkal mutathatták meg saját kertjeiket, balkonjaikat, teraszaikat. Ezeknek a pályázatoknak az előzsűrizése is megkezdődik, több kategóriában lehet értékes kertészeti utalványokat nyerni, az eredményhirdetés szintén szeptemberben várható.

Ahogy korábban, a nagyközönség idén is beleszólhat mind az önkormányzati, mind a lakossági verseny végeredményébe, így a nyertesekről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem a hamarosan elinduló közönségszavazás is a Virágos Magyarország közösségi oldalán.

Aki kíváncsi a részletekre, kövesse a friss híreket a Virágos Magyarország Facebook oldalán.

További információ:
www.viragosmagyarorszag.hu
www.palyazat.viragosmagyarorszag.hu
facebook.com/viragosmagyarorszag

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>
2022. 05. 15., 14:51
Baleset történt az 51-es főúton vasárnap délután. Még >>>
2022. 05. 15., 14:15
Az éves kiképzési tervnek megfelelően hétfőtől repüléseket hajtanak végre a kecskeméti pilóták az ország több városa felett. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés