2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Csengődön közös fiókot nyitott a Magyar Posta és a Takarékbank

Csengődön közös fiókot nyitott a Magyar Posta és a Takarékbank
Zsiga Ferenc  |  2021. 01. 20., 16:31

Ugyan bezárt a posta régi épülete, de nem szűnt meg a postai szolgáltatás Csengődön, a községben november óta közös helyen lehet igénybe venni a postai és a banki szolgáltatásokat. A költségek csökkentése érdekében kialakított közös fiókot Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter nyitotta meg, és ezzel jelképesen is kezdetét vette a Magyar Posta és a Takarékbank közös együttműködése, melynek keretében az országban további 20 helyen folytatódik az összevonás. A program a kalocsai, kiskőrösi járás további településeit is érintheti.

Mint az ünnepségen elhangzott, a szolgáltatás összevonásának célja a költségek csökkentése a gazdaságos működtetés érdekében, továbbá, hogy a kistelepüléseken élők számára hosszú távon biztosítsák az alapvető postai és pénzügyi szolgáltatások elérését, növeljék a fiatalok helyben maradási kedvét.

A miniszter beszédében kiemelte: a két társaság országszerte mintegy 3500 fiókot működtet. A Magyar Posta 2700-at, a Takarékbank több mint 800-at. Ezek nagyobb részben olyan településeken működnek, ahol a kirendeltségek nyereséges fenntartása egyre inkább nem biztosítható. Hazánkban több száz olyan település van, ahol a Magyar Posta és a Takarékbank is saját kirendeltséget üzemeltet, az együttműködés így mind a két fél számára előnyökkel járhat – hangsúlyozta Máger Andrea.

Hozzátette: az összevonás nem jelenti azt, hogy a postai dolgozók elveszítik a munkájukat. A posta jelen esetben továbbfoglalkoztatja őket, de olyan is előfordul, hogy a pénzintézet alkalmazza a korábbi postai dolgozókat. A cél mások mellett az, hogy csökkentsék a működési költségeket.

A miniszter kiemelte: a csengődi fióknyitás nem egyedi. A két társaság kiválasztott több mint húsz 1000 és 3300 fő közötti kistelepülést, ahol megkezdik a közös működtetést.

Mint a tárcavezető rámutatott, a két társaság egy féléves próbaidőszak értékelése után dönt a program hosszú távú folytatásáról. A projektindító eseményen Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója, és Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója közösen leplezte le a helyi Takarékbank épületére szerelt postai pajzsot, majd az épületet jelképesen is a lakosság szolgálatába adták.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés