2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Csengődön közös fiókot nyitott a Magyar Posta és a Takarékbank

Csengődön közös fiókot nyitott a Magyar Posta és a Takarékbank
Zsiga Ferenc  |  2021. 01. 20., 16:31

Ugyan bezárt a posta régi épülete, de nem szűnt meg a postai szolgáltatás Csengődön, a községben november óta közös helyen lehet igénybe venni a postai és a banki szolgáltatásokat. A költségek csökkentése érdekében kialakított közös fiókot Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter nyitotta meg, és ezzel jelképesen is kezdetét vette a Magyar Posta és a Takarékbank közös együttműködése, melynek keretében az országban további 20 helyen folytatódik az összevonás. A program a kalocsai, kiskőrösi járás további településeit is érintheti.

Mint az ünnepségen elhangzott, a szolgáltatás összevonásának célja a költségek csökkentése a gazdaságos működtetés érdekében, továbbá, hogy a kistelepüléseken élők számára hosszú távon biztosítsák az alapvető postai és pénzügyi szolgáltatások elérését, növeljék a fiatalok helyben maradási kedvét.

A miniszter beszédében kiemelte: a két társaság országszerte mintegy 3500 fiókot működtet. A Magyar Posta 2700-at, a Takarékbank több mint 800-at. Ezek nagyobb részben olyan településeken működnek, ahol a kirendeltségek nyereséges fenntartása egyre inkább nem biztosítható. Hazánkban több száz olyan település van, ahol a Magyar Posta és a Takarékbank is saját kirendeltséget üzemeltet, az együttműködés így mind a két fél számára előnyökkel járhat – hangsúlyozta Máger Andrea.

Hozzátette: az összevonás nem jelenti azt, hogy a postai dolgozók elveszítik a munkájukat. A posta jelen esetben továbbfoglalkoztatja őket, de olyan is előfordul, hogy a pénzintézet alkalmazza a korábbi postai dolgozókat. A cél mások mellett az, hogy csökkentsék a működési költségeket.

A miniszter kiemelte: a csengődi fióknyitás nem egyedi. A két társaság kiválasztott több mint húsz 1000 és 3300 fő közötti kistelepülést, ahol megkezdik a közös működtetést.

Mint a tárcavezető rámutatott, a két társaság egy féléves próbaidőszak értékelése után dönt a program hosszú távú folytatásáról. A projektindító eseményen Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója, és Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója közösen leplezte le a helyi Takarékbank épületére szerelt postai pajzsot, majd az épületet jelképesen is a lakosság szolgálatába adták.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK