2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Csengődön közös fiókot nyitott a Magyar Posta és a Takarékbank

Csengődön közös fiókot nyitott a Magyar Posta és a Takarékbank
Zsiga Ferenc  |  2021. 01. 20., 16:31

Ugyan bezárt a posta régi épülete, de nem szűnt meg a postai szolgáltatás Csengődön, a községben november óta közös helyen lehet igénybe venni a postai és a banki szolgáltatásokat. A költségek csökkentése érdekében kialakított közös fiókot Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter nyitotta meg, és ezzel jelképesen is kezdetét vette a Magyar Posta és a Takarékbank közös együttműködése, melynek keretében az országban további 20 helyen folytatódik az összevonás. A program a kalocsai, kiskőrösi járás további településeit is érintheti.

Mint az ünnepségen elhangzott, a szolgáltatás összevonásának célja a költségek csökkentése a gazdaságos működtetés érdekében, továbbá, hogy a kistelepüléseken élők számára hosszú távon biztosítsák az alapvető postai és pénzügyi szolgáltatások elérését, növeljék a fiatalok helyben maradási kedvét.

A miniszter beszédében kiemelte: a két társaság országszerte mintegy 3500 fiókot működtet. A Magyar Posta 2700-at, a Takarékbank több mint 800-at. Ezek nagyobb részben olyan településeken működnek, ahol a kirendeltségek nyereséges fenntartása egyre inkább nem biztosítható. Hazánkban több száz olyan település van, ahol a Magyar Posta és a Takarékbank is saját kirendeltséget üzemeltet, az együttműködés így mind a két fél számára előnyökkel járhat – hangsúlyozta Máger Andrea.

Hozzátette: az összevonás nem jelenti azt, hogy a postai dolgozók elveszítik a munkájukat. A posta jelen esetben továbbfoglalkoztatja őket, de olyan is előfordul, hogy a pénzintézet alkalmazza a korábbi postai dolgozókat. A cél mások mellett az, hogy csökkentsék a működési költségeket.

A miniszter kiemelte: a csengődi fióknyitás nem egyedi. A két társaság kiválasztott több mint húsz 1000 és 3300 fő közötti kistelepülést, ahol megkezdik a közös működtetést.

Mint a tárcavezető rámutatott, a két társaság egy féléves próbaidőszak értékelése után dönt a program hosszú távú folytatásáról. A projektindító eseményen Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója, és Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója közösen leplezte le a helyi Takarékbank épületére szerelt postai pajzsot, majd az épületet jelképesen is a lakosság szolgálatába adták.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK