2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Csőtörés a Hosszú Antal utcában – Hatvan háztartás víz nélkül marad fél napig

Illés György Cinó  |  2015. 06. 17., 10:48

Műszaki hiba miatt mintegy hatvan háztartásban szünetel a vezetékes vízellátás a következő órákban Kalocsán, a vízmű szakemberei lajtos kocsiból adnak vizet az érintetteknek – adta hírül reggel hét óra előtt pár perccel a katasztrófavédelem honlapja. A helyszínen tájékozódtunk az esetről.

Csőtörés miatt mintegy hatvan háztartásban nem lesz vezetékes ivóvíz a következő órákban Kalocsán. A víz kiáramlását a törött vezetékből már megszüntették a vízmű szakemberei, azonban az eddig feltört vízmennyiség két lakóházat veszélyeztet - a műszaki mentést végző kalocsai hivatásos tűzoltók egy szivattyúval megkezdték a víz eltávolítását. A vízszolgáltató szakemberei hozzáfognak a hiba kijavításához, az érintett háztartásokat pedig lajtos kocsiból látják el ivóvízzel – szólt a katasztrófavédelem által közreadott tájékoztatás.

A helyszínre érkező munkatársunk a tűzoltókat már nem találták a helyszínen, már a vízügy munkatársai dolgoztak a hiba föltárásán.
A munkások által elmondottakból megtudtuk: ugyanezen a helyen a hétvégén is csőtörés volt, akkor a műszaki ügyelet munkatársai hárították el a hibát. Most ugyanaz a csőszakasz repedt tovább.

A meghibásodott vezeték föltárását nehezíti, hogy a lakossági bekötéseket már korszerűbb, új vezetékekre cserélték, így a csatlakozó vezetékek megóvása érdekében fokozott óvatossággal teszik hozzáférhetővé a javításra szoruló fővezetéket.


Forrás: Illés György / KaloHírek

A hálózat-felújítás nemrég zárult szakaszából ez a terület sajnos kimaradt. A vezetékek azonban a lecseréltekhez hasonlóan leromlott állapotúak, így hasonló fönnakadások később is előfordulhatnak.
A helyszínen dolgozó munkások arra is fölhívták a figyelmünket, hogy az adott utcaszakaszon a csapadékvíz-elvezetés sem megoldott: az egykori, hevenyészett vízelvezető árkot az idő helyeként szinte teljesen betemette, de a kapubejárók alatti átereszek is sok helyen hiányoznak, így nem tud elvezetődni a csapadékvíz. A portálunknak névtelenül nyilatkozó szakember szerint az itt lakók joggal méltatlankodtak a házuk előtti a csapadékvíz- elvezető rendszer rekonstrukciójának a projektből való kimaradása miatt.


Forrás: Illés György / KaloHírek

A helyszínre tíz óra körül érkeztünk, akkor még a hibás vezetékszakaszt igyekeztek hozzáférhetővé tenni, de elmondásuk, illetve becslésük szerint

akár már déltájban helyreállhat a szolgáltatás.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK