2022. 01. 25. kedd
Pál
: 361 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egészségügyi szobával, kondicionáló teremmel bővült az evezős szakosztály bázisa

Egészségügyi szobával, kondicionáló teremmel bővült az evezős szakosztály bázisa
Zsiga Ferenc  |  2020. 09. 11., 14:39

Szeptember 8-a az átadások napja volt Kalocsán, a Szociális Központ Malom utcai Alapszolgáltatási Központja, a Duna-parton létesített vízi turisztikai megállóhely átadását követően a Kalocsai Sport Egyesület Evezős Szakosztálya használatában lévő kiszolgáló épület egészségügyi szobával és kondicionáló teremmel történt bővítését adták át a sportolóknak.

 

A nagy múltú, nemzetközi és hazai versenyeken egyaránt szép sikereket elérő szakosztály honlapjára elég egy pillantást vetni, hogy a közismerten nevek láttán lássuk, a vízi élet és a vízi sportok, az evezés mellett közismerten elkötelezett kalocsai személyiségek egész sora tette oda magát, hogy ezt a szép, természet közeli sportot megszerettesse és sikerre vigye a kalocsai fiatalokkal.

„Az 1981-es megalakuláskor aszakosztály elnöke dr. Szabó István, a szakosztály vezetője dr. Filvig Géza, a technikai vezető Galina Zoltán, míg az edző Tihanyi Péter lett. Ez a stáb 1990-ig vezette, irányította sikeresen a szakosztályt. 2004 január 1-jétől Apród Péter a szakosztály vezetője, edzője és mindenese.…”

Az alkalmat megragadva talán érdemes feleleveníteni, hogy 1983 1994-között volt az evezős szakosztály első „aranykora”. Az Országos Bajnokságokon 53 elsőtől a hatodik helyezést, és 150 bajnoki pontot értek el fiataljaink. Ebben az időszakban 6 fő volt az utánpótlás válogatott tagja: Szigeti Sándor, Szigeti István, Risecskin Dénes, Németh Zoltán, Gál István és Gyimesi Tamás

Az evezősök második máig tartó „aranykora” 2004-től kezdődött, amikor Apród Péter lett az edző és örömünkre ez a korszak jelenleg is tart. Az Országos Bajnokságon 30 elsőtől a hatodik helyezésig 123 bajnoki pontot szereztek, s ezalatt Varga Anita és Tamás Bence lett tagja az utánpótlás válogatott keretnek.

Külön említést érdemel, hogy Tamás Bence az első kalocsai,aki „A Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója 2009” címet megkapta – áll mások mellett a szakosztály régmúltat idéző, a jelent is bemutató honlapján. 

ÉS HA MOST EGY NAGYOT UGRUNK AZ IDŐBEN, ÚJRA TALÁLKOZHATUNK DR. FILVIG GÉZA NEVÉVEL, AKI AZ ALAPÍTÓ SZAKOSZTÁLYVEZETŐ, DR. FILVIG GÉZA FIA, ÉS SZEPTEMBER 8-ÁN DÉLUTÁN POLGÁRMESTERKÉNT KÖSZÖNTÖTTE A 20 MILLIÓS PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁBAN RÉSZTVEVŐKET, AZ ESEMÉNYT SZEMÉLYES JELENLÉTÉVEL MEGTISZTELŐ FONT SÁNDOR ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐT, NÉMETH ZOLTÁN SZAKOSZTÁLYVEZETŐT ÉS AZ EVEZŐS FIATALOKAT.

Az ünnepség részéleteiről dr. Filvig Géza polgármester közösségi médiában tett bejegyzésében is beszámolt:

„Szerencsém volt köszönteni Font Sándor országgyűlési képviselő urat, Németh Zoltánt az evezős szakosztály vezetőjét és versenyzőit valamint minden megjelent érdeklődőt.

2019-ben a Kalocsai Sport Egyesület az evezős szakosztály vezetése fejlesztési javaslatára a tagok magasabb szintű edzésmunkája és fejlődése érdekében Kalocsa Város Önkormányzatának Képviselő- testülete támogatásával kérelmet nyújtott be fejlesztési tervei megvalósítására.
A benyújtott kérelem alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Evezős Szövetség közös döntése eredményeként az Önkormányzatnak, mint tulajdonosnak megítélt 20 millió forint összegű támogatást. A felhasználható összeg a „Meglévő kiszolgáló épület bővítése. Egészségügyi szoba és kondicionáló terem kialakítása” felhasználási célra került kiutalásra, amelynek eredményét mögöttem láthatják.

Köszönöm a fejlesztés kivitelezésében közreműködők munkáját. Az evezősöknek sok sikert kívánok a jövőre nézve. Remélem mi is hozzájárulhattunk a minőségi munkavégzéshez.” – áll dr. Flvig Géza bejegyzésében, melynek utolsó mondatához mi is csatlakozunk: Sok sikert Evezősök! Hajrá Kalocsa!


Forrás: Filvig Géza / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>
2022. 01. 25., 13:19
Teljes terjedelmében égett egy személyautó az 5409-es út 2-es kilométerénél, Kiskunmajsa közelében. Még >>>
2022. 01. 25., 11:55
A Dunapatajhoz tartozó tó és környezete, az elmúlt néhány év során soha nem látott, többszáz millió forintos fejlesztésen esett át, de még átadásra sem kerül egy-egy beruházás eredménye, Dusnoki Csaba polgármester és csapata már a következőt tervezi. Még >>>
2022. 01. 25., 09:35
A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tett az illetékes ügyészségen. Még >>>
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés