2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Egy hely, ami nagyon kellett Kalocsán - Család és KarrierPONT nyitás a Szoptatás Világnapján

2018. 08. 03., 11:12

Korábbi írásunkban részletesen beszámoltunk arról, hogy az augusztus 1-i megnyitással milyen szolgáltatásokkal, szeptembertől pedig milyen foglalkozásokkal, tanfolyamokkal várja az érdeklődőket a kalocsai Család és KarrierPONT. Érdemes megemlékezni a nyitónap fő eseményéről is, ami egybeesett a Szoptatás világnapjával!

Huszonhat éve már annak, hogy augusztus 1-jén tartják az anyatejes táplálás, más néven a szoptatás világnapját. Ezt az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF indította útjára a csecsemők egészséges táplálása érdekében. A hat hónapon aluli gyermekek számára nem túlzás létfontosságúnak nevezni, hogy anyatejhez jussanak, azonban sok nő munka, vagy megfelelő tájékozottság, információk hiányában idejekorán feladja a szoptatást.

EZ AZÉRT IS BAJ, MERT AZ ANYATEJBEN A BABA ÉLETÉNEK ELSŐ FÉL ÉVÉBEN MINDEN OLYAN VITAMIN, ÁSVÁNY, ENZIM ÉS ANTITEST MEGTALÁLHATÓ, AMELY A FEJLŐDÉSÉHEZ ÉS NÖVEKEDÉSÉHEZ SZÜKSÉGES.

Az ez alkalomból tartott kalocsai eseményre meghívott helyi anyukákat, akiknek a többsége karján, oldalán kisgyermekével érkezett Dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető fogadta az egykori Klub Étteremben kialakított helyiségben, valamint Boros Mariann önkéntes szoptatási segítő. Utóbbi névre szóló emléklapokkal és ajándékkönyvekkel ismerte el a megjelentek törekvéseit, hogy a legtermészetesebb, és a kisgyermekek számára vitathatatlanul a legegészségesebb módon táplálják őket, gondoskodjanak róluk.

A segítő ugyanis hangsúlyozza, hogy a csecsemő anyatejes táplálása sokkal többről szól, mintsem pillanatnyi igény (éhség, vagy szomjúság) kielégítéséről, ellenben gyökereiben építi és formálja kezdetektől a szülő-gyermek kapcsolatot. Erre a fiatal anyukák java nyitott, és „szeretné jól csinálni”, ebben próbál ő maga segíteni azoknak, akik problémákkal küzdenek, esetleg falakba ütköztek, amikor tanácsért szakemberhez folyamodtak.

Boros Mariann elmondta, hogy készséggel áll a hozzá fordulók rendelkezésére akár a Facebookon, akár telefonon, akár személyesen. Van ugyanis egy általa létrehozott csoport a közösségi oldalon, amelybe bárki kérheti a felvételét, ha csatlakozna a szoptatást támogató kalocsai anyukák köréhez. Velük időről időre személyesen is találkoznak, meséli a segítő, majd a megjelent anyukákhoz és gyermekeikhez fordult.

FONTOS KIEMELNI, HOGY A CSALÁD ÉS KARRIERPONT NEM CSAK AZ ÁLTALA NYÚJTANDÓ SZOLGÁLTATÁSOK ÉS KÉPZÉSEK SZÉLES SKÁLÁJA MIATT EGYEDÜLÁLLÓ, ÉS ÚTTÖRŐ LÉTESÍTMÉNY KALOCSÁN, HANEM AZÉRT IS, MERT A RÉSZEKÉNT KIALAKÍTOTTAK EGY KIFEJEZETTEN SZOPTATÁSRA ÉS PELENKÁZÁSRA FENNTARTOTT HELYISÉGET A SÉTÁLÓUTCAI ÉPÜLETBEN.

Boros Mariann ezúton ajánlotta ezt a lehetőséget is a kisgyermekes anyukák figyelmébe, hiszen ha napközben a városban járnak ügyet intézni, de babájuk megéhezne, immáron van egy hely, ahol kulturált körülmények között gondoskodhatnak róla – Kalocsán, elsőként itt!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK