2024. 03. 05. kedd
Adorján, Adrián
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Eldőlt a verseny: ezek most a legszebb balkonok és előkertek Magyarországon – Szeptember végéig a legvirágosabb település verseny is eldől

Eldőlt a verseny: ezek most a legszebb balkonok és előkertek Magyarországon – Szeptember végéig a legvirágosabb település verseny is eldől
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 05., 13:47

A virágos balkonok, virágos kertek versenyen több mint ötszáz hobbikertész vett részt, akiknek a szakmai zsűri mindkét kategóriában 9-9 díjat ítélt oda - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel. A közleményben hangsúlyozták, a legtöbb nevezés Pest megyéből, a fővárosból, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar megyéből érkezett. Jelenleg zajlik a települési önkormányzatoknak szóló, a legvirágosabb települést kereső verseny pályázatainak értékelése; az eredményhirdetésre várhatóan szeptember végén kerül sor. Mint korábban megírtuk, a kalocsai járásból is több település benevezett a versenybe.

A három legvirágosabb előkert, illetve legszebb balkonkert mellett díjazták többek között a legszínesebb növénykavalkádot, a legkisebb vagy a legharmonikusabb balkonkertet, a legszebb kertépítészeti kompozíciót, a szépen fenntartott kerteket és a fenntartható megoldásokat - ismertették. Mindkét kategóriában odaítélték továbbá a Borbás Marcsi "Kertem" különdíjat.

A HÁROM LEGVIRÁGOSABB BALKONT ÉS ELŐKERTET EGYENKÉNT 100 EZER FORINTOS KERTÉSZETI UTALVÁNNYAL, A TEMATIKUS DÍJAK NYERTESEIT PEDIG 70 EZER FORINT ÉRTÉKŰ UTALVÁNNYAL DÍJAZZÁK.

Azok a kompozíciók, amelyek a Virágos Magyarország Facebook oldalán a legnépszerűbbnek bizonyultak, 50 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyertek.


A pályázatok értékelésekor a szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy bár még mindig a klasszikus egynyári növényeké a főszerep, egyre többen alkalmaznak virágzó évelőket, futónövényeket, gyümölcs- és zöldségtermő növényeket a balkonkertekben – írják a közleményben. Az előkertek esetében is megfigyelhető, hogy egyre több virágzó vagy levéldíszt adó évelő szerepel a kompozíciókban - tették hozzá. A zsűri szerint a pályaművek bebizonyították, hogy akár egy panelház 8. emeletén, akár egy régi parasztház tornácán is lehet harmonikus és zöld kerti teret kialakítani.
Arra is kitértek, hogy

JELENLEG ZAJLIK A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOKNAK SZÓLÓ, A LEGVIRÁGOSABB TELEPÜLÉST KERESŐ VERSENY PÁLYÁZATAINAK ÉRTÉKELÉSE; AZ EREDMÉNYHIRDETÉSRE VÁRHATÓAN SZEPTEMBER VÉGÉN KERÜL SOR.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK