2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elkészült, észrevételeket lehet tenni Kalocsa Város Településszerkezeti Terve, Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási Terve véleményezési szakmai anyagokra – A határidő 15 nap!

Elkészült, észrevételeket lehet tenni Kalocsa Város Településszerkezeti Terve, Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási Terve véleményezési szakmai anyagokra – A határidő 15 nap!
Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 23., 13:07

Kalocsa város honlapján december 22-én jelent meg az a felhívás, amely címében talán nem sokat mond a laikus számára: Kalocsa Város Településrendezési Eszközei Karbantartásának Véleményezési Anyaga. Ám ha részleteiben is betekintünk az előzetesen kimunkált tervekbe és szabályzatba, kiderül, az valójában a Településszerkezeti Terv, a Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv véleményezésének gyűjtőfogalma. Kiindulva abból, hogy a jóváhagyást követően az elkövetkezendő években, évtizedekben e szabályzatok szerint történik a város fejlesztése, a Kalocsán élőket és vállalkozókat érintő kérdés jelentős és izgalmas.

Annál is inkább, mert a régmúltból számos eset bizonyítja: egyes a lakosság, vagy a vállalkozói körből érkező kérést éppen azért utasítottak el, vagy már eleve be sem nyújtották, mert adott esetben az nem volt összhangban a most a széles nyilvánosság véleményezése után a képviselő-testület elé kerülő, majd végleges formájában elfogadott tervekkel és szabályzatokkal. Amennyiben a szabályzatok hatályba lépnek, azok nem csak zsinórmértékként szolgálnak, hanem az abban foglaltak kötelező érvényűek lesznek a hivatalnokok számára.

Ugyan most mindenki a karácsonyi ünnepekre, szilveszterre készül – ezért nem éppen szerencsés a közzététel időpontja -, de az érdeklődőknek még az újévben is lesz néhány napja arra, hogy véleményt alkossanak, javaslattal éljenek a tervezett szabályzatokkal kapcsolatban.

A felhívás és a letölthető anyagok itt érhetők el.

FELHÍVÁS!

Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy KALOCSA Város Településrendezési Eszközei Karbantartásának / Településszerkezeti Terv, Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv / Véleményezési anyaga elkészült.

Az elkészült anyagot a honlapon áttanulmányozhatják.
Letöltés
Letöltés

A partnerségi egyeztetés lefolytatása elektronikus úton történik.*

A fenti dokumentációval kapcsolatos észrevételeiket jelen Felhívástól számítva 15 napig* Dr. Filvig Géza Kalocsa Város Polgármesterének címezve, írásban, az alábbi elektronikus címen tehetik meg: varos@kalocsa.hu

Segítő közreműködésüket megköszönve:

Dr. Filvig Géza polgármester

* A veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény 157. §-a alapján.
/A felhívás a 314/2012. (XI. 8,) Korm. rendelet 29. § szakasza szerinti, Kalocsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének A településfejlesztési, településrendezési és településképpel kapcsolatos feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 9/2017. (IV. 28.) önkormányzati rendelete alapján jelenik meg./

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés