2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Eltilthatják az állattartástól a kutyáját sanyargató férfit – A felfüggesztett börtönbüntetést már kihirdették

Eltilthatják az állattartástól a kutyáját sanyargató férfit – A felfüggesztett börtönbüntetést már kihirdették
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 04., 14:38

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedvtelésből tartott állatok tartásától eltiltás érdekében pert indított egy kutya gazdájával szemben, aki nemcsak éheztette az ebet, hanem olyan súlyosan elhanyagolta, hogy az állat nyakára tett acélsodronyos, fojtó láncos nyakörv belenőtt a nyakába és komoly fájdalommal járó, fekélyes bőrgyulladást okozott.

Az ügyészi perindítás előzménye az az állatkínzás bűntette miatt indult büntetőügy, amelyben a Kecskeméti Járási Ügyészség vádemelése folytán a Kecskeméti Járásbíróság idén ősszel a gazdát végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A kecskeméti tanyán élő férfi 2015-ben kapott egy amerikai staffordshire terrier kan kutyát. Az eltelt években azonban az állatot nem etette rendesen, ami feltűnt a szomszédjának is, aki emiatt többször vitt élelmet a szemmel láthatóan rossz állapotban lévő, levert kutyának. Annak ellenére, hogy a szomszéd mindezt jelezte a férfinak, ő mégsem tett semmit.

Az állatvédők az utolsó pillanatban érkeztek 2019 nyarán a tanyára, ahol a kutyát egy 2 méter hosszú vasláncra kötve találták úgy, hogy a nyakára volt tekerve még egy acélsodrony, fojtós nyakörv, ami már belenőtt a húsba is. Körülötte sebek voltak, amik hemzsegtek az élősködőktől. A lánc benövése miatt a nyaktájéki szövetek kifekélyesedtek és gennyes gyulladás alakult ki, amely komoly fájdalmat okozott az emiatt elhullás közeli állapotba került kutyának.

Az ügyészség az állatvédelmi szabályok súlyos megsértése miatt - a büntetőügy jogerős befejezését követően - polgári pert indított a kutyatartóval szemben annak érdekében, hogy a bíróság a kedvtelésből tartott állatok tartásától 3 évre tiltsa el.

Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék fog döntést hozni.
Forrás: Magyarország Ügyészsége
Borítóképünk illusztráció!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés