2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Érvényes ajánlata van a gázra Kalocsának az elkövetkezendő egy évre!– Sikeres volt a gyorsított közbeszerzés

Zsiga Ferenc  |  2022. 09. 24., 10:42

A gáz- és villamosenergia árak drasztikus emelkedése jelentősen növeli az önkormányzatok, így Kalocsa Város Önkormányzata kiadásait. Az idei év hátralevő részében ez az összeg csak a gáz - annak is a takarékossági okból jelentősen csökkentett részét tekintve - 53,3 millió forint, előre nem tervezett plusz kiadást jelent az önkormányzati büdzséből. A városnak jövőre még mélyebbre kell nyúlni a zsebébe: 2023-ban, ugyancsak a gáz esetében – úgy, hogy közben mélyreható takarékossági intézkedéseket vezetnek be, a fűtési szezonra egyes épületeket bezárhatnak - a plusz kiadás a 250 millió forintot is elérheti. És ez a teljes energiaköltséget nézve még csak a gáz, ugyanis a villamosenergia ára a jelenleg 2022. december 31-ig érvényes szerződés következtében idén még nem, de jövőre már szintén jelentős többletkiadást eredményez. Ilyen, a képviselő-testület által szeptember 15-én, majd a közbeszerző formai hiányossága miatt szeptember 20-án sürgősséggel újra tárgyalt előzmények után kifejezetten jó hír, hogy az immár tartalmilag és formailag is megfelelő közbeszerzési eljárás eredményeként a város intézményeinek fenntartásáért, benne fűtéséért felelős Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft-nek a gázra érvényes ajánlata van. Ennek birtokában feltehetően október 1-jei hatállyal szerződést tud kötni a kettő közül jobb ajánlatot tevő MVM Next Energiakereskedelmi Zrt-vel.

Kérdésünkre Dr. Jéri Tamás, a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. ügyvezetője a sikeres közbeszerzési eljárásról, az érvényes ajánlatról szólva elöljáróban emlékeztetett:

A takarékosság jegyében összeállított gázigények alapján az előző 458.600 köbméter helyett 255.345 köbméter gáz beszerzésére kértünk ajánlatot. A múlt pénteken a közbeszerző által a szükséges igazolások benyújtásának elmaradása miatt érvénytelenné nyilvánított közbeszerzés keretében érkezett ajánlatok szerint a gáz ára a korábbi 107,41 helyett 1054,99 forint lett volna köbméterenként. A szeptember 20-án, kedden délután tartott képviselő-testületi ülésen valamivel kedvezőbb, de érvényességét tekintve még függőben lévő ajánlatról döntöttek a képviselők. Ennek oka, egyben az ügy pikantériája, hogy a múlt hét pénteki határidőre az ajánlattevők nem nyújtottak be maradéktalanul minden dokumentumot, ezért a testületi ülés napján délután két órakor a múlt heti közbeszerzési felhívási eljárást kénytelenek voltunk eredménytelennek minősíteni. A hiánypótlást másnap, azaz szerda délután négy óráig teljesíthették az ajánlattevők, ami az éppen időben, ha úgy tetszik, az utolsó pillanatban meghozott testületi döntésnek is köszönhetően sikeres lett.”– mondta Dr. Jéri Tamás.


Forrás: KALOhírek


Az ügyvezető hozzátette:

Miután a megismételt eljárásban érvényes közbeszerzési ajánlattal rendelkezünk, az idei évre korábban kalkulált 55 millió forintos gázrezsi többletkiadás helyett 53,3 millió forinttal számolhatunk, és erre köthetünk szerződést a folyó év október 1. és 2023. október 1. közötti időszak gázellátására.Mint beszámoltunk róla, a testületi döntés értelmében Dr. Jéri Tamás, a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetője az alacsonyabb árat tartalmazó, érvényes ajánlatot tevő pályázóval, az MVM Next Energiaszolgáltató Zrt-vel kilowattóránként nettó 96,877 forintos áron köthet gázellátási szerződést a 2022. október 1-jétől 2023. október 1-jéig terjedő időszakra.

Információnk szerint a jó előkészítésnek és az időben meghozott döntéseknek köszönhetően Kalocsának a gázra sok más önkormányzattal, országos intézményekkel, köztük minisztériumokkal szemben van érvényes ajánlata.


Forrás: KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK