2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Érvényes ajánlata van a gázra Kalocsának az elkövetkezendő egy évre!– Sikeres volt a gyorsított közbeszerzés

Zsiga Ferenc  |  2022. 09. 24., 10:42

A gáz- és villamosenergia árak drasztikus emelkedése jelentősen növeli az önkormányzatok, így Kalocsa Város Önkormányzata kiadásait. Az idei év hátralevő részében ez az összeg csak a gáz - annak is a takarékossági okból jelentősen csökkentett részét tekintve - 53,3 millió forint, előre nem tervezett plusz kiadást jelent az önkormányzati büdzséből. A városnak jövőre még mélyebbre kell nyúlni a zsebébe: 2023-ban, ugyancsak a gáz esetében – úgy, hogy közben mélyreható takarékossági intézkedéseket vezetnek be, a fűtési szezonra egyes épületeket bezárhatnak - a plusz kiadás a 250 millió forintot is elérheti. És ez a teljes energiaköltséget nézve még csak a gáz, ugyanis a villamosenergia ára a jelenleg 2022. december 31-ig érvényes szerződés következtében idén még nem, de jövőre már szintén jelentős többletkiadást eredményez. Ilyen, a képviselő-testület által szeptember 15-én, majd a közbeszerző formai hiányossága miatt szeptember 20-án sürgősséggel újra tárgyalt előzmények után kifejezetten jó hír, hogy az immár tartalmilag és formailag is megfelelő közbeszerzési eljárás eredményeként a város intézményeinek fenntartásáért, benne fűtéséért felelős Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft-nek a gázra érvényes ajánlata van. Ennek birtokában feltehetően október 1-jei hatállyal szerződést tud kötni a kettő közül jobb ajánlatot tevő MVM Next Energiakereskedelmi Zrt-vel.

Kérdésünkre Dr. Jéri Tamás, a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. ügyvezetője a sikeres közbeszerzési eljárásról, az érvényes ajánlatról szólva elöljáróban emlékeztetett:

A takarékosság jegyében összeállított gázigények alapján az előző 458.600 köbméter helyett 255.345 köbméter gáz beszerzésére kértünk ajánlatot. A múlt pénteken a közbeszerző által a szükséges igazolások benyújtásának elmaradása miatt érvénytelenné nyilvánított közbeszerzés keretében érkezett ajánlatok szerint a gáz ára a korábbi 107,41 helyett 1054,99 forint lett volna köbméterenként. A szeptember 20-án, kedden délután tartott képviselő-testületi ülésen valamivel kedvezőbb, de érvényességét tekintve még függőben lévő ajánlatról döntöttek a képviselők. Ennek oka, egyben az ügy pikantériája, hogy a múlt hét pénteki határidőre az ajánlattevők nem nyújtottak be maradéktalanul minden dokumentumot, ezért a testületi ülés napján délután két órakor a múlt heti közbeszerzési felhívási eljárást kénytelenek voltunk eredménytelennek minősíteni. A hiánypótlást másnap, azaz szerda délután négy óráig teljesíthették az ajánlattevők, ami az éppen időben, ha úgy tetszik, az utolsó pillanatban meghozott testületi döntésnek is köszönhetően sikeres lett.”– mondta Dr. Jéri Tamás.


Forrás: KALOhírek


Az ügyvezető hozzátette:

Miután a megismételt eljárásban érvényes közbeszerzési ajánlattal rendelkezünk, az idei évre korábban kalkulált 55 millió forintos gázrezsi többletkiadás helyett 53,3 millió forinttal számolhatunk, és erre köthetünk szerződést a folyó év október 1. és 2023. október 1. közötti időszak gázellátására.Mint beszámoltunk róla, a testületi döntés értelmében Dr. Jéri Tamás, a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetője az alacsonyabb árat tartalmazó, érvényes ajánlatot tevő pályázóval, az MVM Next Energiaszolgáltató Zrt-vel kilowattóránként nettó 96,877 forintos áron köthet gázellátási szerződést a 2022. október 1-jétől 2023. október 1-jéig terjedő időszakra.

Információnk szerint a jó előkészítésnek és az időben meghozott döntéseknek köszönhetően Kalocsának a gázra sok más önkormányzattal, országos intézményekkel, köztük minisztériumokkal szemben van érvényes ajánlata.


Forrás: KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-06 17:41:11
„Ne bízzuk Kalocsát Bolvári-féle politikai szélkakasokra!” – a DK-közeli Ezalényeg.hu portál ezzel a címmel közölt cikkében rántja le a keresztvizet a Békés Kalocsáért Egyesületről, személyében is támadva a szervezet vezetőjét, Bolvári Ferdinánd polgármesterjelöltet. A cikk alatt kőkemény kommentháború zajlik. Haditudósítónk a helyszínről jelentkezik!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK