2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Évzáró online polgármesteri fórumot tartott Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke – 90 milliárdos TOP fejlesztés a megyében

Évzáró online polgármesteri fórumot tartott Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke – 90 milliárdos TOP fejlesztés a megyében
Zsiga Ferenc  |  2020. 12. 23., 15:28

Az idén, az évet lezáró polgármesteri fórum a kialakult helyzet miatt virtuális keretek között valósult meg. Számos jó hír, bejelentés mellett Rideg László elnök beszámolt a lassan lezáruló operatív programról, amely példaértékűen zajlott Bács-Kiskunban és a kezdeti 63 milliárd forinthoz képest közelít mára a 90 milliárdhoz. Ezek a fejlesztések a megye egészén megtestesültek új intézményekben, felújításokban, utakban, kerékpárutakban, megújult közterületekben, energetikai beruházásokban és turisztikai attrakciókban.

A beruházások fele az idén lezárult, átadásra került. A folyamatban lévő kivitelezésekre az elkövetkező év, évek adnak lehetőséget.

Az esztendő végi záráshoz közeledve a napokban a megyei önkormányzat fejlesztési ügynöksége, amely több száz pályázatot koordinál, egy 11 milliárdos számlacsomagot nyújtott be a kincstárnak, amely a vírushelyzet ellenére a töretlen fejlődés mutatója is.

Az ősz folyamán újabb 4,5 milliárd forintról születtek támogató döntések és több mint egy milliárd forint plusz, kiegészítő finanszírozás érkezett megyénkbe, amely a megnövekedett kiadások miatt segíti a települési beruházásokat.

A jó hírek között szerepelt, hogy egy milliárd forintból épülhet útszakasz Lajosmizse és Kerekegyháza között.
Még az idén pályázati forrás teszi lehetővé, hogy a megyei településeken, 5 milliárdos keretösszegből csapadékvíz elvezető csatornák épülhessenek, ahol szükség van még az ilyen célú infrastrukturális fejlesztésre.

Lehetőséget nyílik megyénk számára, hogy az elkövetkező években megvalósuljon 100 km kerékpárút, amely tervezéséhez szükséges pénzügyi fedezet, pályázat finanszírozásban részesülhet.

Az engedélyes- és kiviteli szintű tervek elkészítése egy évet vehet igénybe, amelyek viszont szükségszerűek, hogy folytatódni tudjon az elkezdett dinamikus kerékpárút fejlesztési sorozat Bács-Kiskunban.

A polgármesteri fórumon a településvezetők tájékozódhattak az elkövetkező pályázati ciklus elképzeléseiről, pénzügyi kereteiről, amelyek meghatározzák majd megyénk jövőbeli beruházásait, fejlesztéseit –áll a megyei önkormányzat Facebook bejegyzésében.
Forrás: bacskiskunamimegyenk.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK