2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Filvig Géza bemutatta a Vagyonhasznosítási Kft. új vezetőjét – 100 milliós értékben érkeznek parkgondozó gépek

Zsiga Ferenc  |  2023. 10. 03., 07:38

A város parkgondozási és számos más fontos területen üzemeltetési feladatokat ellátó Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. élén változás történt. Mint beszámoltunk róla, a közös megegyezéssel szeptember harmincadikával távozó Dr. Jéri Tamás ügyvezetői álláshelyére a képviselő-testület zárt ülésén Ridegné Kara Beáta agrárközgazdászt hat hónapi próbaidő mellett, öt évre nevezték ki. Az új ügyvezetőt október 2-i első munkanapján dr. Filvig Géza mutatta be az immár új telephelyen, a Paksi köz 15. szám alatt működő társaság mintegy 120 főnyi munkatársának.

A polgármester a dolgozók köszöntése után bemutatta Ridegné Kara Beátát, majd aláhúzta:

Az itt jelen lévők nagyon fontos területen dolgoznak, amelyekből kiemelkedik a városlakók mindennapi komfortérzetét érintő parkgondozás, a közterületi feladatok ellátása. Emellett természetesen fontosak a városi sportteleppel, az uszodával, a városgazdálkodással összefüggő munkák pontos és precíz elvégzése is. Mindannyiunknak az lebegjen a szeme előtt, hogy nagyon megtisztelő feladat a városért dolgozni! A városvezetés törekvése az, hogy ebből a közös munkából a legtöbbet lehessen kihozni.A hatékonyságot és a szervezettséget illetően hozzám, mint polgármesterhez, de az alpolgármester úrhoz is sok negatív jelzés érkezett az utóbbi időben. A jelenlévők közül is többen éltek jelzéssel, kéréssel, hogy legyen változás, mert ezen a fontos területen nem jó irányba mennek a dolgok.” – mondta a polgármester.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Hozzátette: Ebben a helyzetben kezdtünk el azon gondolkodni, ki lenne az a személy, aki ezt a területet össze tudná fogni. Így esett a választás Ridegné Kara Beátára, agrárközgazdászra és területfejlesztési szakemberre, akinek végzettségénél fogva is a közterületi munka a szakterülete, a diplomamunkáját is az Érsekkert fejlesztéséről, parkgondozási feladatairól írta. 17 évig dolgozott a Földhivatalnál, a közterületek nyilvántartása is hozzá tartozott, így őt kértük fel erre a feladatra.Személyében olyan vezetőt szeretnénk, aki itt van a dolgozók között, itt van a napi ügyek intézésénél és első kézből, közvetlenül kapja az információkat. Beáta, a nőkre jellemző szépérzéket, a rendet tekintve is a város javát fogja szolgálni”– mondta a polgármester, azzal folytatva:

Ha a városban tíz jogász egyik napról a másikra nem dolgozik, azt szinte senki nem fogja észrevenni Kalocsán, az semmiféle nagyobb zavart nem okoz. Ám ha 10 ápoló, 10 gyógyszerész, 10 közterületi munkás teszi ugyanezt, akkor felborul a rend, amit természetesen nem engedhet meg a városvezetés.”Dr. Filvig Géza a továbbiakban arról beszélt:

A munkakörülmények a jelenlévők számára ismertek. Ezen igyekszik javítani az önkormányzat; ezt szolgálja az új telephelyre, teljesen új épületbe költözés, ahol az Érsekkert bejáratánál lévő komplexumhoz képest nagyságrendekkel jobbak a munkakörülmények.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Ezt a gondolatot folytatva emlékeztetett:


A közterületi munka gépesítésére pályázaton 100 millió forintot nyert a város.

Ezeknek a gépeknek a beszerzése folyamatban van, hogy minél hatékonyabban lehessen a közterületi feladatokat elvégezni. Amikor a városvezetést kritizálók azt kommunikálják, hogy az ezekre az eszközökre kiírt pályázat már másodszor nem volt eredményes, csak arról feledkeznek meg, hogy az önkormányzat szabályszerűen, nyílt eljárás keretében szerzi be a gépeket. Nem úgy, ahogy korábban ők tették, hogy jött a gép, de a papír hozzá azóta sem.”A polgármester leszögezte: az eddigi adminisztratív akadályok ellenére nyilvánvaló, hogy eredményes lesz a közbeszerzés, és az új gépek meg fognak érkezni a tavaszi nagyobb munkák idejére. A pályázat három részegysége már eredményes, a képviselő-testület az októberi ülésén fogadja majd el a legjobb ajánlatot. Reményei szerint még az idei év végéig leszállítják a gépeket, így tavasszal már ezeknek az eszközöknek a segítségével kezdődhet a közterületi munka.

Dr. Filvig Géza a mondanivalóját azzal zárta:

Mindenkinek a munkájára szükség van, mindenki munkájára számítunk! Bízom abban, hogy mindenki oda teszi a saját erejét, a saját tudását, hogy a közös munka eredményeként Kalocsa élhetőbb város legyen!”Ridegné Kara Beáta bemutatkozása során elmondta:

Számomra nagyon nagy megtiszteltetés, hogy felkértek erre a feladatra, hiszem, hogy a tanultakat maximálisan hasznosítani tudom a munkám során. Abban bízom, hogy jól együtt tudunk majd dolgozni, de ettől többet most, az első munkanapomon nem mondanék."

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK