2022. 09. 27. kedd
Adalbert
: 407 Ft   : 420 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Fogvatartottak ajándékoztak a kalocsai Vöröskeresztnek

Fogvatartottak ajándékoztak a kalocsai Vöröskeresztnek
Bényi Eszter  |  2016. 11. 24., 16:12

A február óta működő fogvatartottak Kreatív Alkotó Köre nem először és nem is utoljára adományozott kézzel készített egyedi ajándékokat, ezúttal a Magyar Vöröskereszt Kalocsai Területi Szervezete részére.

Feszült csendben, ám de csillogó szemekkel várták azok a fogvatartottak a mai ajándékozást, akik csaknem egy hónapja saját készítésű kártyatartókat varrtak és hímeztek a Kalocsai Fegyház és Börtön Kreatív Alkotó Körében.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Bényi Eszter / KALOhírek

A fehér alapon piros cérnával kivarrt tartókat azok a véradók fogják majd megkapni, akik rendszeres résztvevői a Kalocsai Vöröskereszt által szervezett véradásoknak – újságolta portálunknak örömmel Szeitzné Nyírő Csilla, a helyi Magyar Vöröskereszt területi vezetője.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Bényi Eszter / KALOhírek

Az összesen száz darab színes, keresztszemes öltéssel készült ajándék átadását követően Cselik Beatrix címzetes bv. százados, az intézet sajtóreferense a jelenlévő fogvatartottak mellett köszönetet mondott a szakkör kreatív vezetőjének, Berta Emesének is.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Bényi Eszter / KALOhírek

Tőle azt is megtudtuk, hogy az alkotó kör tagjai már a közelgő ünnepekre készülnek, a börtönben dolgozók gyermekeit ajándékozzák majd meg Mikulás napja alkalmával. Emellett a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény óvodásainak is visznek műsorral egybekötött ajándékot jóvátételi adományozásként.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>
2022. 09. 25., 09:22
Kamerafelvételek alapján elemezték a kérdéses járművek mozgásait a fuvar időpontjában, és megállapították, hogy a járművek az érintett időszakban nem jártak Szlovákiában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés