2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Folytatódik a bölcsődei férőhelyek bővítése – Vaskúton ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

Folytatódik a bölcsődei férőhelyek bővítése – Vaskúton ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 04., 08:32

Február 28-án, pénteken a kunhalmairól ismert, mintegy 1400 lakosú településen, Vaskúton ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. A közgyűlés tagjait Alszegi Zoltán polgármester köszöntötte, és egy kis virtuális sétára invitálta őket. A bajai járásból eddig 11 értéket ismert el a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság, a javaslatok benyújtói oklevelet vehettek át Rideg Lászlótól és Szántó Istvántól, a bizottság elnökétől, bízva abban, hogy példájuk alapul szolgál a további értékgyűjtő munkának.

Az ülés első részében Rideg László elnök az elmúlt ülés óta eltelt időszak legfontosabb ügyeiről tájékoztatta a közgyűlés tagjait. Kitért arra, hogy megjelent a TOP-1.4.1-16 „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című felhívás, melynek benyújtási határideje 2020. március 9.

A Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség munkatársai felvették a kapcsolatot az önkormányzatokkal és a korábbi évekhez hasonlóan elkezdődött a közös munka.


Forrás: SNASSZ- Kopri


A Bács-Kiskun Megyei Területrendezési Terv elkészíttetésének folyamatában lezárult a javaslattevő fázis, melyet a releváns észrevételeknek a tervezetbe történő beépítése követ.

Rideg László elmondta, hogy a „Bács-Kiskunban otthon vagy!” pályázat ötödik ciklusának felhívására a pályázatok beérkezési határideje 2020. március 1-jén lejárt.

Az elnök beszámolt a megye nemzetközi kapcsolataink aktualitásairól, az ezzel összefüggően eseményekről. Tájékoztatójában érintette a téma klímavédelmi, turizmusfejlesztési, megyemarketing és szervezeti vetületeit.

A közgyűlés elfogadta 2020. évi munkatervét, benne a megyei önkormányzat és a területi nemzetiségi önkormányzatok együttműködésének felülvizsgálatát, a közbeszerzési szabályzat módosítását, valamint a Bács-Kiskun Megyei Értéktárbizottság munka- és pénzügyi tervét.


Forrás: SNASSZ- Kopri


A testületi tagok tájékoztató keretében betekintést nyerhettek a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatalának, valamint a Bajai Tankerületi Központ munkájába.

A közgyűlést követően Alszegi Zoltán, Vaskút polgármestere és Rideg László megyei elnök fát ültetett a jövőbeni, egymást támogató, eredményes közös munka szimbólumaként.


Forrás: SNASSZ- Kopri


(Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK