2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Folytatódik a bölcsődei férőhelyek bővítése – Vaskúton ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

Folytatódik a bölcsődei férőhelyek bővítése – Vaskúton ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 04., 08:32

Február 28-án, pénteken a kunhalmairól ismert, mintegy 1400 lakosú településen, Vaskúton ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. A közgyűlés tagjait Alszegi Zoltán polgármester köszöntötte, és egy kis virtuális sétára invitálta őket. A bajai járásból eddig 11 értéket ismert el a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság, a javaslatok benyújtói oklevelet vehettek át Rideg Lászlótól és Szántó Istvántól, a bizottság elnökétől, bízva abban, hogy példájuk alapul szolgál a további értékgyűjtő munkának.

Az ülés első részében Rideg László elnök az elmúlt ülés óta eltelt időszak legfontosabb ügyeiről tájékoztatta a közgyűlés tagjait. Kitért arra, hogy megjelent a TOP-1.4.1-16 „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című felhívás, melynek benyújtási határideje 2020. március 9.

A Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség munkatársai felvették a kapcsolatot az önkormányzatokkal és a korábbi évekhez hasonlóan elkezdődött a közös munka.


Forrás: SNASSZ- Kopri


A Bács-Kiskun Megyei Területrendezési Terv elkészíttetésének folyamatában lezárult a javaslattevő fázis, melyet a releváns észrevételeknek a tervezetbe történő beépítése követ.

Rideg László elmondta, hogy a „Bács-Kiskunban otthon vagy!” pályázat ötödik ciklusának felhívására a pályázatok beérkezési határideje 2020. március 1-jén lejárt.

Az elnök beszámolt a megye nemzetközi kapcsolataink aktualitásairól, az ezzel összefüggően eseményekről. Tájékoztatójában érintette a téma klímavédelmi, turizmusfejlesztési, megyemarketing és szervezeti vetületeit.

A közgyűlés elfogadta 2020. évi munkatervét, benne a megyei önkormányzat és a területi nemzetiségi önkormányzatok együttműködésének felülvizsgálatát, a közbeszerzési szabályzat módosítását, valamint a Bács-Kiskun Megyei Értéktárbizottság munka- és pénzügyi tervét.


Forrás: SNASSZ- Kopri


A testületi tagok tájékoztató keretében betekintést nyerhettek a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatalának, valamint a Bajai Tankerületi Központ munkájába.

A közgyűlést követően Alszegi Zoltán, Vaskút polgármestere és Rideg László megyei elnök fát ültetett a jövőbeni, egymást támogató, eredményes közös munka szimbólumaként.


Forrás: SNASSZ- Kopri


(Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK