2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Font Sándor: A fúrt kutak tulajdonosainak egyelőre semmit nem kell tenniük – Két évvel kitolódik a bejelentési kötelezettség

Zsiga Ferenc  |  2018. 11. 09., 09:42

Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke tegnap kora délután, Budapesten, a képviselői irodaházban országos sajtótájékoztatón jelentette be: amíg vezetésével az eljárás rendjét szabályzó jogszabály nem születik meg, addig a házi fúrt kutak tulajdonosainak semmit nem kell tenniük! Jó hír ez a fúrt kutakkal rendelkező személyeknek, mert a sajtótájékoztatón elhangzottak kioltják, illetve nyugvó pontra juttatják a fúrt kutakkal kapcsolatos találgatásokat, az egymásnak ellentmondó híreszteléseket.

A sajtótájékoztatón elhangzott, illetve Font Sándor Facebook bejegyzésében is olvasható tények szerint: „a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvénynek a vízkivételekkel összefüggő módosításáról szóló törvény alkotmánybírósági felülvizsgálata, az alkotmánybírósági döntés új helyzetet teremtett. Ennek értelmében szükségesek bizonyos intézkedések, valamint egy minden szempontot, minden ésszerű véleményt figyelembe vevő jogszabály megalkotása.

Mivel erre a jövőben kerül sor, konkrétumok hiányában most nem áll módomban részleteket közölni. Egy valamit azonban mindenképp kijelenthetünk!

EGYETLEN KÚT TULAJDONOSÁNAK SEM SZABAD FELÜLNIE BÁRMILYEN ILYESZTGETÉSNEK.

A fenyegetettség bizonytalan légkört szül, és a törvényalkotónak természetesen fontosak a környezet, a víz védelmének szempontjai, és a költségvetés adta keretek. Azaz a majdani jogszabálynak figyelembe kell venni az államfő ebben a témában jelzett igényét, az Alkotmánybíróság nyári döntését, de legfőképp a gazdák, a kúttulajdonosok igényét!” – áll a bejegyzésben.

Az Országgyűlés már tárgyalja azt a javaslatot, amely

MEGHOSSZABBÍTJA  A  FÚRT KUTAKRA VONATKOZÓ BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGET  2020. DECEMBER 31-ig.

A törvénytervezet elfogadása garantált, várhatóan december elején, hiszen a módosítást támogatja a kormány, és a Fidesz-KDNP frakció is. A meghosszabbítás miatt rendelkezésünkre álló idő alatt vezetésemmel egy olyan eljárásrendet kell jogszabályi formába önteni, amely egyértelmű eligazítást ad az érintetteknek, hogy majd hogyan kell eljárnia kútjaik legalizálásához.

Amíg az eljárás rendjét majdan szabályzó jogszabály nem születik meg, addig a házi fúrt kutak tulajdonosainak semmit nem kell tenniük! – tájékoztatta a közvéleményt az országos sajtótájékoztatón és saját facebook bejegyzésén keresztül is Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei