2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Gemenc minden évszakban izgalmas - Ökoturisztikai Központ Pörbölyön

Gemenc minden évszakban izgalmas - Ökoturisztikai Központ Pörbölyön
Mészáros Boglárka  |  2022. 03. 20., 10:15

Tavasszal különösen testet-lelket üdítő foglalatosság kiszabadulni a természetbe. És ha már Kalocsától csupán 70 kilométerre van Gemenc, a gemenci erdő, amely minden évszakban izgalmas, remek kikapcsolódást kínál a bakancsos túrázóknak és a turistáknak egyaránt, éljünk a lehetőséggel! Kovács Tamás, a Gemenc Zrt. gazdasági igazgatója az ártéri erdő lehetőségeire hívta fel figyelmünket.

Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje, a világrekorder gímszarvasok hazája, a Föld legnagyobb népsűrűségű feketególya-populációjának otthona, hazánk leghatalmasabb, 12 méter törzskerületű fájának élőhelye. Ez Gemenc. Egy különleges erdei és vízi világ. Titkait azok előtt tárja fel, akik őszinte érdeklődéssel fordulnak felé, és megadják az erdőnek járó tiszteletet. A gemenci rengetegben barangolva találkozhatunk nagyvaddal, vagyis gímszarvassal, vaddisznóval, de a sokszínű madárvilágot szintén felfedezhetjük, hiszen rétisast, gémet, kócsagot, sőt még jégmadarat is megfigyelhetünk.”A Gemenci erdő nem teljes egésze látogatható, jelentős része természetvédelmi oltalom alatt áll. Vannak védett és fokozottan védett területek, ahová nem lehet belépni. Éppen ezért ajánlom a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központját Pörbölyön. Akár bakancsos turistaként, akár vízitúra résztvevőjeként, akár a kerékpáros kirándulások kedvelőjeként látogatjuk meg az ártéri erdőt, a központ családbarát és akadálymentes. Itt található a Gemenc Erdészeti Erdei Iskola, valamint a Gemenci Állami Erdei Vasút végállomása. Érdekes élményt ígér a múlt évben átadott Millenniumi Pavilon, ahol a gímszarvas egyéves életciklusát tekinthetik meg az érdeklődők interaktív formában, valamint a „Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben” című interaktív kiállítást a központ másik épületében.
Forrás: bacskiskun.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés