2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Hamarosan megtekinthető a Szentháromság tér arculati terve – Tavasszal kezdődik a tér burkolása

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 10., 16:14

Az engedélyek megszerzése után, várhatóan tavasszal, először a „gödörként”emlegetett, mára azonban feltöltött területen kezdődhet a tér már régebben beszerzett trentói profir kővel történő burkolása.

A korábban ismertetett menetrend szerint halad a Szentháromság tér rekonstrukciója. Ugyan a téli hónapok a fizikai megvalósításnak gátat szabnak, de a kényszerpauza adta időt kihasználva, még január hónapban, két hétre kifüggesztik a tér új arculati tervét, amelyet a városházán bárki megtekinthet – tájékoztatta portálunkat Vörös Márta.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye főépítésze azt is elmondta: az arculati terv, más szóval élve, látvány terv csak a felszíni elrendeződést, köztük a szobrok helyét mutatja. A nyilvánosság elé tárt terv mellett a különböző szakhatóságokhoz, így az összes közműhatósághoz, végül a helyi építési hatósághoz is benyújtják a szükséges tervdokumentációkat. Az engedélyek megszerzése után, várhatóan tavasszal, először a „gödörként”emlegetett, mára azonban már feltöltött területen

kezdődhet a tér már régebben beszerzett trentói profir kővel történő burkolása.

A főépítész asszony a tavasszal induló munkálatokról szólva rámutatott, hogy a tér burkolása a főszékesegyház előtti részen kezdődik, de a régészeti ásatások miatt „gödörként” emlegetett területen, így a volt hotel előtti részen kézi erővel kell a felszíni rétegeket eltávolítani, megteremteni a burkolás műszaki feltételeit. A tér főszékesegyház előtti részének burkolása az úgynevezett bakhátas tégla járda régészeti munkáit még el kell végezni.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Vörös Márta emlékeztetett arra, hogy

tavasszal a Szentháromság tér burkolásának megkezdésével a rekonstrukció első szakasza kerül befejezéshez közeli, majd befejezett állapotba,

ugyanis ha a Szentháromság térről beszélünk, a burkolással most érintett terület a térnek csak egy része.

Kétségtelenül fontos része, hiszen a sétáló térré fejlesztés ezen a frekventált területen valósul meg elsőként. Ám szélesebb értelemben maga a Szentháromság tér a Katona István ház, a Nagyszeminárium, a Hotel épülete (volt jószágkormányzóság), a Kanonokház, a túloldalon a katolikus óvoda épülete által határolt terület –tájékoztatta portálunkat Vörös Márta, az érsekség főépítésze.

Az arculati terv kifüggesztése után visszatérünk a témára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés