2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Háromezerrel növelik a rendőrség létszámát a déli határon

2016. 08. 11., 09:29

Az illegális bevándorlás és a déli határra nehezedő migrációs nyomás tartós lesz, ezért a kormány háromezerrel növeli a rendőrség létszámát a határőrizet megerősítése érdekében – jelentette be Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár a szerdai kormányülés közben tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a határvadász századok létszámát emelik, a toborzás és kiképzés mielőbbi megszervezése a belügyminiszter feladata. Ennek részleteiről a jövő héten adnak tájékoztatást.

A kormány a lépést azzal indokolja, hogy az illegális bevándorlás és a déli határra nehezedő migrációs nyomás tartós lesz.

Tuzson Bence a határőrségre vonatkozó kérdésre elmondta, hogy értékelésük szerint egy szervezetben jobban lehet irányítani a rendőrséget, így a közös irányítás megmarad.

Rendőrök járőröznek a szerb-magyar határnál Ásotthalom közelében 2016. március 28-án.
Forrás: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Megkérdezték arról is, hogy német európai parlamenti képviselők az uniós támogatási pénzek megvonását sürgették azoktól a tagországoktól, amelyek szerintük nem tanúsítanak szolidaritást az EU bevándorlás-politikájában. Az államtitkár azt felelte: Magyarország határozottan elutasít minden ilyen felvetést, nem lehet összekapcsolni ezeket a kérdéseket.

Nem kegy, hogy egy ország milyen támogatásra jogosult, hanem azt meg kell kapnia, mert az unió tagja és tesz ennek érdekében – szögezte le, példaként hozva a piacok megnyitását. A kezdeményezést álságosnak, negatívnak és károsnak ítélte, hangsúlyozva: az illegális bevándorlást meg kell állítani, és nem lassítani kell vagy „álszolidaritást” vállalni.

Az október 2-i kvótareferendum kampányköltségeit firtató kérdésre pedig azt válaszolta, hogy erre az elszámolási időszak végén lehet pontos választ adni, a tájékoztató kampányra keretszerződés él. Tuzson Bence azzal érvelt annak folytatása mellett, hogy a cél alapvetően az, hogy világossá tegyék mindenki számára, hogy ezen a népszavazáson nemet kell mondani Brüsszel javaslataira, és hogy Magyarország nem akarja a kényszerbetelepítést.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>